Verzekeringen vergelijken

Vergelijk alle premies en vind de beste deal voor jouw verzekering

Vergelijk en vind binnen 5 minuten de beste verzekering

Vergelijk alle verzekeringen
20+ verzekeraars
Vind de beste deal

Alle verzekeraars

Beste Deal vergelijkt verzekeringen van (bijna) alle verzekeraars. Welke verzekeraar heeft jouw voorkeur?

Verzekeraar Allianz
Verzekeraar Anderzorg
Verzekeraar ANWB
Verzekeraar ASR
Verzekeraar Avero
Verzekeraar Centraal Beheer
Verzekeraar CZ
Verzekeraar De Goudse
Verzekeraar Ditzo
Verzekeraar FBTO
Verzekeraar InShared
Verzekeraar Klaverblad
Verzekeraar Nationale-Nederlanden
Verzekeraar OHRA
Verzekeraar Promovendum
Verzekeraar Reaal
Verzekeraar Unigarant
Verzekeraar Univé
Verzekeraar Verzekeruzelf
Verzekeraar VGZ
Verzekeraar WitGeld
Verzekeraar Zilveren Kruis

Wijzigen / opzeggen

Wil je je verzekering wijzigen of opzeggen? Wij vertellen je precies hoe dat werkt en waar je op moet letten bij het wijzigen en opzeggen van je contract.

verzekering wijzigen

Overstappen

Kan je verzekering bij een andere verzekeraar goedkoper? Overstappen loont! Wij vertellen je hoe overstappen werkt en waar je op moet letten.

overstappen

Beste deal voor jouw verzekering

Op zoek naar de goedkoopste verzekering? Door bij Beste Deal verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken kun je eenvoudig de de laagste premie vinden. Het kan natuurlijk ook zijn dat je niet op zoek bent naar de goedkoopste verzekering maar naar een speciale verzekering of juist een pakket. Ook dan zit je bij ons goed: wij vergelijken alle verzekeraars.

Verzekeringen vergelijken betekent veel informatie tot je nemen en polissen en premies vergelijken. Houd er rekening mee dat de maandelijkse premie waarvoor een verzekering wordt aangeboden niet alles zegt. Soms is dit een instap premie of een premie die je alleen de eerste paar maanden betaalt. Soms stelt een heel goedkope verzekering niet zoveel voor en moet je allerlei uitbreidingen bijkopen met alle kosten van dien. Wij zetten alles voor je op een rijtje zodat je precies de juiste verzekering kunt kiezen bij de juiste maatschappij. Of je nou op zoek bent naar pakketkorting of een speciale verzekering voor je boot of caravan of een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten.

Wat voor soort verzekeringen kun je vergelijken

Er zijn heel veel soorten verzekeringen. Persoonlijke verzekeringen voor schade die je toebrengt aan anderen: de zogenaamde WA-verzekering. Voor in en om je huis kan je van alles verzekeren: ruitschade, je huis zelf (opstalverzekering) en de spullen die in je huis staan (inboedelverzekering). Verder kan je je onder meer verzekeren tegen schade als gevolg van diefstal of schade door storm en andere rampen. Het afsluiten van een zorgverzekering is in Nederland voor iedereen verplicht en het is verstandig om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken want je kunt hier flink op besparen. Dan is er natuurlijk ook nog de verplichte WA-verzekering voor de auto die je kunt uitbreiden met allerlei verzekeringen zoals de schade inzittendenverzekering of een allrisk verzekering voor je gloednieuwe auto.

Reisverzekeringen worden ook veel afgesloten en het loont zeker de moeite om ze met elkaar te vergelijken. Een doorlopende reisverzekering kan aantrekkelijk lijken omdat je als je op reis gaat niet over je reisverzekering hoeft na te denken, maar misschien betaal je het hele jaar premie voor maar een paar dagen vakantie. In zulke gevallen is het beter om bijvoorbeeld te kiezen voor een kortlopende verzekering. Dit kun je allemaal nagaan via de website Beste Deal en zo voorkomen dat je veel te veel betaalt voor je (reis)verzekeringen.

Welke verzekeraars

In Nederland zijn een groot aantal verzekeringsbedrijven. Op onze website vergelijken wij zowel de grote als de kleine verzekeringsbedrijven. Er zijn verzekeraars die vrijwel alle soorten verzekeringen aanbieden, maar er zijn ook verzekeraars die alleen een specifieke verzekering aanbieden: zorgverzekeringen bijvoorbeeld. Via Beste Deal kan je de verzekeraars met elkaar vergelijken en nagaan wat de beste, meest voordelige verzekering is in jouw specifieke situatie. Ben je op zoek naar een gespecialiseerd verzekeringsbedrijf dat bijvoorbeeld alleen zorgverzekeringen aanbiedt? Of wil je juist een allround verzekeraar waarbij je een groot aantal verschillende verzekeringen kan onderbrengen zodat je pakketkorting kunt pakken?

Grote allround verzekeringsmaatschappijen

Het heeft natuurlijk zo zijn voordelen om te kiezen voor een groot verzekeringsbedrijf zoals Nationale Nederlanden, Centraal Beheer of Univé. Bij deze grote verzekeraars kun je verzekeringen onderbrengen op tal van gebieden: je reisverzekering, zorgverzekering, verzekeringen voor je huis, je auto, brommer of levensverzekeringen. Je kunt dan vaak gebruik maken van een pakketkorting; soms al vanaf twee of drie verschillende verzekeringen. Heb je meerdere verzekeringen dan krijg je zogenaamde pakketkorting die bij sommige verzekeraars wel kan oplopen tot 10% over de gehele premie. Ook lees je op de website van de grotere verzekeraars heel veel informatie variërend van blogs en artikelen tot uitgebreide informatie over de verschillende polissen en over overstappen.

Kiezen voor een gespecialiseerd verzekeringsbedrijf

Er zijn ook verzekeraars die alleen bepaalde verzekeringen aanbieden. Denk aan bijvoorbeeld de ANWB waar je vooral terecht kunt voor verzekeringen op het gebied van vervoer. Het voordeel van een dergelijk gespecialiseerd verzekeringsbedrijf is dat je er ook bijzondere verzekeringen kunt vinden zoals bijvoorbeeld pechhulp onderweg. Vaak vind je ook andere mogelijkheden zoals de webwinkel van de ANWB of het lidmaatschap waarmee je kortingen kunt krijgen op kleding, routekaarten en andere aankopen. Er zijn ook verzekeraars die gespecialiseerd zijn in zorgverzekeringen en verder geen andere verzekeringen aanbieden. Uiteraard heb je bij dit soort verzekeraars een zeer overzichtelijke website en kun je vaak gebruik maken van extra aanvullingen op je zorgverzekering die je bij andere verzekeraars niet snel zult vinden.

Kiezen en overstappen van verzekeraar

Om een keuze te maken voor een verzekeraar en een verzekering, zul je moeten vergelijken. Gebruik maken van een vergelijkingssite is hierbij een prima hulpmiddel. Je ziet snel welke mogelijkheden er zijn, welke websites je moet bezoeken voor meer informatie en kunt premie afwegingen maken. Ga niet alleen af op de premie die je ziet want soms is dit een premie voor een basisverzekering die tal van (dure) uitbreidingen behoeft.

Wil je overstappen van verzekeraar, dan moet je goed in de gaten houden wanneer je oude contract is afgelopen. Meestal loopt een contract eerst een vol jaar waarna je het contract per maand kunt opzeggen. Overstappen is bij alle verzekeringsbedrijven gemakkelijk: je meld je aan en je oude verzekering wordt voor je opgezegd.

Veelgestelde vragen over verzekeringen

 • Hoe kan ik besparen op mijn verzekering?

  Er zijn verschillende manieren om te kunnen besparen op je verzekering(en). Allereerst is het verstandig om regelmatig je verzekeringen onder de loep te nemen. Je gezinssituatie kan veranderen waardoor je andere verzekeringen nodig hebt. Ook kunnen je wensen en eisen veranderen waardoor je polis gewijzigd dient te worden. De premies bij verschillende verzekeraars veranderen regelmatig. Het ene jaar ben je goedkoper uit bij verzekeraar A en het andere jaar bij verzekeraar B. Ook wijzigen regelmatig de voorwaarden van verzekeraars. Het is dan ook verstandig om hier jaarlijks in te duiken. Dit kan je zelf doen of laten doen bij een onafhankelijk adviseur.

  Heb je al je verzekeringen nodig wel nodig?

  Als je je verzekeringen onder een loep neemt, is het belangrijk om kritisch naar je pakket te kijken. Heb je alles nog wel nodig? En heb je alles ook wel nodig met deze voorwaarden? Misschien is je auto inmiddels wat jaren ouder en is een all-risk verzekering overbodig. Of heb je je inboedel gewaardeerd op een veel te hoog bedrag waardoor je premie omhoog schiet. Besparen op je verzekeringen begint bij uitzoeken welke verzekeringen je nodig hebt, en welke je eventueel kunt opzeggen.

  Dubbel verzekerd

  Wij Nederlanders houden van verzekeren. We verzekeren ons overal voor. En vaak lezen we dan niet alles wat in de voorwaarden staat. Het resultaat is dan ook dat je in veel gevallen dubbel verzekerd bent omdat veel dekkingen elkaar overlappen. Een voorbeeld hiervan is het afsluiten van een verzekering voor je telefoon, terwijl deze al in je inboedelverzekering is inbegrepen. Als je gaat samenwonen is het vaak verstandig om al je verzekeringen voor meer personen in te stellen, in plaats van ieder apart. Niet alleen bespaar je daarmee op je premie, maar het voorkomt ook dat je dubbel verzekerd bent.

  Alle verzekeringen bij één verzekeraar

  Een andere manier om te besparen op de kosten van je verzekeringen, is door al je verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Door dit te doen ontvang je bij veel verzekeraars een pakketkorting die kan oplopen tot meer dan 10 procent. Naast een interessante korting, is het vaak ook erg handig. Je hoeft immers per geval maar één verzekeraar te bellen.

  Verzekeringen vergelijken

  Maak gebruik van een vergelijkingssite, zoals Beste Deal, om de premies van verschillende verzekeraars te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaald voor je verzekering.

 • Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen?

  Opzeggen van je verzekering is tegenwoordig niet meer zo ingewikkeld. Je hoeft niet meer de datum van het aflopende jaarcontract op te schrijven om te voorkomen dat je contract weer met een jaar wordt verlengd. Tegenwoordig kunnen contracten niet langer stilzwijgend worden verlengd. Dat betekent dus dat als je afsluitperiode van 12 maanden voorbij is, je altijd kunt opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

  Opzeggen kan op de website, schriftelijk of bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Je nieuwe verzekeraar zegt dan automatisch je vorige contract voor je op. Makkelijk, toch?

 • Is een verzekering verplicht?

  In Nederland kennen we een aantal verzekeringen die verplicht zijn en een aantal die niet verplicht zijn, maar wel sterk worden aanbevolen:

  • Basis zorgverzekering: verplicht
  • WA-verzekering motorvoertuig: verplicht
  • Opstalverzekering: kan worden verplicht door hypotheekverstrekker
  • Overlijdensrisicoverzekering: kan worden verplicht door hypotheekverstrekker
  • Inboedelverzekering: niet verplicht, wel verstandig
  • Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel verstandig
  • Reisverzekering: niet verplicht
  • Annuleringsverzekering: niet verplicht
  • Uitvaartverzekering: niet verplicht
  • Rechtsbijstandverzekering: niet verplicht
 • Kan ik mijn verzekering in termijnen betalen?

  Bij vrijwel alle verzekeringen is het mogelijk om de premie per jaar of per maand te betalen. Vaak krijg je korting als je het bedrag in één keer betaald. Dit geldt bijvoorbeeld voor de premie van je zorgverzekering.

 • Wanneer ben ik dubbel verzekerd?

  Je bent dubbel verzekerd als je meerdere verzekeringen heb afgesloten, die dezelfde dekking hebben. Vaak gebeurt dit onbewust omdat de dekkingen elkaar overlappen. Zo kan je bijvoorbeeld een reisverzekering afsluiten met medische kosten in het buitenland, terwijl je aanvullende zorgverzekering deze kosten al dekt. Een ander voorbeeld is wanneer je gaat samenwonen. Veel mensen hebben allebei een inboedelverzekering afgesloten, terwijl je die maar één keer nodig hebt per huishouden.

  Dubbel verzekerd zijn heeft geen negatieve impact op de afhandeling van eventuele schade. Het is alleen zonde van je premie. Deze betaal je immers dubbel, terwijl je schade slechts één keer wordt uitgekeerd. Door jaarlijks je polissen te controleren voorkom je dat je dubbel verzekerd bent.

 • Wanneer ben ik onderverzekerd?

  Onderverzekerd betekent dat je voor minder verzekerd bent dan de waarde van je schade. Dit zien we met name bij woonverzekeringen terugkomen. Bijvoorbeeld bij je inboedelverzekering. Als je de waarde van je inboedel lager hebt doorgegeven dan de uiteindelijke schade bij bijvoorbeeld inbraak of brand, krijg je minder uitbetaald dan de schade. Het gevolg is dat je dus zelf een gedeelte moet betalen.

  Door jaarlijks je polissen te controleren en de waarde van je inboedel / opstal te bekijken en te wijzigen, voorkom je dat je in de toekomst onderverzekerd bent.

 • Moet ik mijn minderjarige kind ook meeverzekeren?

  Zowel bij volwassenen als bij kinderen geldt een verplichting van de basis zorgverzekering. Dus ook je minderjarige kind moet een zorgverzekering hebben. Echter geldt hierbij dat je kind tot zijn of haar 18e gratis meeverzekerd kan worden op de uitgebreidste verzekering van de ouder. Stel dat de man een zorgverzekering met aanvullende verzekering heeft en zijn partner slechts een basisverzekering, wordt je kind automatisch meeverzekerd met de dekking van de man.

  Voor andere verzekeringen geldt geen verplichting, maar wel is het verstandig om de polissen en voorwaarden te controleren.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media