Autoverzekering vergelijken

Allianz Autoverzekering
Allianz autoverzekering
€ 0 eigen risico
€ 22,22 per maand
FBTO Autoverzekering
FBTO autoverzekering
€ 0 eigen risico
€ 23,70 per maand
Centraal Beheer Autoverzekering
CentraalBeheer autoverzekering
€ 0 eigen risico
€ 23,80 per maand

De premies van de WA autoverzekeringen zijn gebaseerd op de volgende gegevens: Automodel: Nissan Micra (2014), leeftijd: 51 jaar, woonplaats: Leeuwarden, aantal kilometers: 10.000 per jaar, schadevrije jaren: 5, nieuwprijs: € 13.735. De premies zijn inclusief assurantiebelasting en gebaseerd op het standaard eigen risico van een verzekeraar.

Vergelijk verzekeringen voor de auto

Nieuwe verzekering voor je auto afsluiten? Bij vrijwel alle verzekeringsbedrijven kun je een autoverzekering afsluiten. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen en de verzekeraars hanteren uiteraard verschillende voorwaarden voor hun autoverzekeringen. Ook de hoogte van de premie die je moet betalen loopt sterk uiteen. Welke autoverzekeringen heb je allemaal en welke past het beste bij jouw wensen? Via Beste Deal kun je autoverzekeringen vergelijken.

Naast de verzekeringen voor je auto heb je ook nog verzekeringen speciaal voor de inzittenden. Als er een ongeluk gebeurt dan zijn de inzittenden verzekerd bij blijvende invaliditeit of in geval van overlijden. Dit soort verzekeringen zijn vooral bedoeld om de partner en kinderen van het slachtoffer veiligheid te bieden. Zij blijven dan na een dergelijke gebeurtenis niet onverzorgd achter waardoor de partner of het gezin in financiële problemen zou kunnen komen.

Als je een autoverzekering wilt afsluiten dan kies je allereerst uit drie hoofdgroepen:

  1. WA verzekering
  2. Beperkt Casco verzekering
  3. Volledig Casco verzekering

Voor de aanduidingen beperkt casco en volledig casco worden ook wel andere benamingen gebruikt. Zo heet de volledig casco verzekering ook vaak een allrisk verzekering. En voor de beperkt casco worden ook wel benamingen als WA-plus verzekering of WA-uitgebreid gebruikt. Voor de meeste verzekeringen geldt dat je een eigen risico hebt per gebeurtenis, meestal rond de €100. Het eigen risico kan soms worden afgekocht.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is de goedkoopste verzekering voor je auto maar keert dan ook alleen schade uit van derden. Schade aan je eigen auto is niet verzekerd.

Je bent wettelijk verplicht minimaal een WA verzekering voor je auto af te sluiten. Met een WA verzekering verzeker je namelijk de schade die je toebrengt aan derden of eigendommen van derden. Mocht je een ongeluk veroorzaken dan vergoedt jouw verzekeringsmaatschappij alle schade van het slachtoffer. Het gaat dan om vergoeding van kosten om de auto van het slachtoffer te laten repareren of om de auto te vervangen. Het kan echter ook om schade gaan aan de persoon zelf. Dan spreken we van letselschade.

Letselschade kan heel veel kosten met zich meebrengen. Het gaat dan namelijk niet alleen om medische kosten maar ook om de zogenaamde gevolgschade. Gevolgschade betekent dat er allerlei andere kosten voortvloeien uit het ongeluk. Denk aan een ernstige medische aandoening waardoor het slachtoffer niet meer in staat is om te werken of lange tijd uit het arbeidsproces is. Inkomensderving wordt dit genoemd. Zeker bij blijvende invaliditeit kan dit om heel veel geld gaan.

De beperkt casco autoverzekering

Als je een beperkt casco autoverzekering hebt dan is dat een uitbreiding op je WA verzekering. Je bent met een beperkt casco autoverzekering ook verzekerd voor sommige schades aan je eigen auto zoals bijvoorbeeld ruitschade. Dit verschilt per verzekeraar. Daarnaast is je auto ook verzekerd tegen diefstal, en voor schade als gevolg van onder meer joyriding, schade door brand, ontploffingen, overstromingen en als gevolg van rellen op straat.

De volledig casco of allrisk autoverzekering

De allrisk verzekering is de meest uitgebreide verzekering voor je auto. Het is ook meteen de duurste verzekering. Meestal wordt voor deze verzekering gekozen als het om een nieuwe of vrij nieuwe auto gaat. Het belangrijkste aan een volledig casco autoverzekering is dat ook de schade als gevolg van een aanrijding aan de eigen auto is verzekerd. Ook als je zelf schuldig bent aan het ongeluk.

Ook verzekerd bij een allrisk autoverzekering is schade als gevolg van een slippartij, eenzijdige ongelukken, schade door vandalisme en als de auto te water is geraakt. Soms is ook schade als gevolg van een technisch gebrek aan het voertuig verzekerd.

Uitsluitingen

Bij geen enkele verzekering is verzekerd de schade die opzettelijk is veroorzaakt. Ook schade die is ontstaan door deelname aan snelheidswedstrijden is niet verzekerd. Wanneer blijkt dat je onder invloed van drugs of alcohol een ongeluk hebt veroorzaakt ben je niet verzekerd. Ook de WA verzekering geldt in dergelijke gevallen niet.

Autoverzekeringen en de no claim

Verzekeringsbedrijven hanteren voor autoverzekeringen de zogenaamde no claim korting. Dit houdt in dat je voor elk jaar dat je schade vrij rijdt, of geen beroep doet op je verzekering een extra korting krijgt op de premie. Dit worden zogenaamde tredes genoemd. De no claim korting kan oplopen tot wel 80% en dus hoge korting betekenen op je maandelijkse premie voor de autoverzekering.

Inzittendenverzekeringen

De ongevallen inzittenden verzekering is een aanvulling op je gewone autoverzekering. Deze verzekering keert een bedrag uit als de bestuurder of een van de inzittenden van de auto blijvend invalide raakt of komt te overlijden.

Naast de ongevallen inzittenden verzekering kun je ook nog kiezen voor de schade inzittenden verzekering. Een schadeverzekering inzittenden vergoedt de werkelijk geleden schade van de inzittenden zoals een laptop of tas die stuk is gegaan of medische kosten als gevolg van een ongeluk.

Wil je autoverzekeringen vergelijken kijk dan op de website Beste Deal.. Hier vind je alle verzekeringsbedrijven en kun je op zoek naar aantrekkelijke kortingen van het moment waarmee je voordeel kunt doen. Het loont zeker de moeite om autoverzekeringen te vergelijken want de premies kunnen in hoogte flink verschillen.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media