Internet abonnement

Vergelijk internet abonnementen bij tien providers

beste internet abonnementen

Vergelijk de top 3 populairste alles in 1, internet & tv en internet abonnementen van vandaag

Alleen internet

Internet abonnementen bij tien providers. Van ADSL tot supersnelle Glasvezel. Vergelijk op prijs, downloadsnelheid, kwaliteit en levertermijn.

vergelijken
+

Internet en TV

Internet abonnementen inclusief TV. De populairste variant van dit moment. Vergelijk op prijs, downloadsnelheid, zenderpakket en extra's.

vergelijken
+ +

Alles in 1

Bellen, internetten en TV kijken. Bekijk alles-in-1 pakketten bij tien providers. Vergelijk op prijs, kwaliteit, downloadsnelheid, zenders, extra's en belminuten.

vergelijken

Alle internet providers

Beste Deal vergelijkt de internet abonnementen van alle providers. Welke provider heeft jouw voorkeur?

Caiway internetabonnement
KPN internetabonnement
NLEx internetabonnement
Online.nl internetabonnement
Oxxio internetabonnement
Odido internetabonnement
Xs4all internetabonnement
Youfone internetabonnement
Ziggo internetabonnement

Beste deal voor je internet abonnement?

Nieuw internet abonnement afsluiten? Kies je voor internet only, of wil je er ook bij kunnen bellen en TV kijken? Internet abonnementen gaan al lang niet meer alleen over het afsluiten van internet. Steeds meer mensen willen absolute vrijheid in hun keuze. Vroeger was het gebruikelijk om je internet abonnement bij een andere provider dan je televisie abonnement af te sluiten, maar een combinatie hiervan kent veel voordelen. Beste Deal helpt je bij maken van de juiste keuze. Je vergelijkt bij ons de pakketten van alle bekende providers op prijs, inhoud en kwaliteit.

Internet, bellen + tv abonnementen vergelijken

Elk gezin in Nederland is anders en heeft zijn eigen wensen. Een groot gezin met kinderen kijkt natuurlijk naar andere televisieprogramma’s dan een jong stel zonder kinderen. Vandaag de dag kiezen we liever niet voor een standaard pakket, maar voor een pakket op maat. En die mogelijkheid bestaat. Een Alles-in-1 pakket bestaat tegenwoordig niet meer alleen uit een standaard TV-pakket, een belabonnement en een internetabonnement met een vaste internetsnelheid. Je TV-pakket bevat alleen al vele verschillende opties. Bijvoorbeeld HD, 4K, zenderpakketten, video-on-demand diensten als Netflix, Videoland, Film 1, NLziet etc. Voor de sportliefhebber is er een sportpakket en voor een gezin met jonge kinderen een kidspakket. Kortom, genoeg keuze en voor iedereen is er het juiste pakket te vinden. Uiteraard geldt hierbij dat je meer betaalt naarmate je pakket uitgebreider wordt. Hoe haal je het meeste uit je alles in 1 abonnement zonder dat je teveel betaald? Juist. Door gebruik te maken van een betrouwbare vergelijkingssite.

Waarom kiezen voor alleen internet?

Iedereen kijkt toch TV? Waarom zou je dan kiezen voor een internet abonnement zonder tv? Zoals gezegd zijn er ontelbaar mogelijkheden te bedenken en zijn alle pakketten tegenwoordig nagenoeg maatwerk. Maar we zien een enorme stijging onder klanten die alleen een internetabonnement afsluiten. Veel mensen hebben geen huistelefoon meer nodig omdat ze met hun mobiele telefoon onbeperkt kunnen bellen. Daarnaast is er een stijgende groep mensen die nooit meer live TV kijken. Door alle streamingmogelijkheden wordt TV kijken steeds meer een On-Demand principe. Met losse abonnementen zoals bijvoorbeeld NLZiet, Netflix en Videoland, kan je nagenoeg alle programma's, series en films kijken die je maar wilt zien. Let wel op: Streamen in Full HD lukt alleen met een snelle internetverbinding. Houd daar dus wel rekening mee bij het vergelijken van een internetabonnement.

Internet abonnementen vergelijken bij Beste Deal

Op deze pagina vind je een vergelijkingsmodule die je in kunt vullen. Daarin geven we je direct een aantal filteropties zodat de pakketten die niet aan je wensen voldoen meteen afvallen. Ben je op zoek naar een alles in 1 abonnement? Of heb je toch liever alleen een internet abonnement? Of kijk je graag televisie en wil je een internetabonnement combineren met je tv pakket? Wij bieden de opties alles in 1 pakket, internet plus bellen, internet en tv of alleen internet abonnement. Aan jou de keuze wat het beste bij je past.

Tip: Ben je naast een abonnement voor televisie en internet ook op zoek naar een abonnement voor je mobiele telefoon? Door je telefoon abonnement te combineren met je alles in 1 pakket, profiteer je bij veel providers van extra voordeel zoals korting op je maandabonnement en gratis zenderpakketten.

Veelgestelde vragen over internet

 • Wat is het verschil tussen kabel, adsl en glasvezel internet?

  Zowel ADSL, kabel als glasvezel zijn vormen van breedband internet. De verschillen hiertussen zitten vooral in de manier van informatie versturen. Alle drie de varianten hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

  Bij ADSL wordt de telefoonlijn gebruik om data over het internet te versturen. Bij ADSL internet heb je dus ook altijd een telefoonaansluiting nodig. In tegenstelling tot het vroegere ISDN, kan je bij ADSL wel bellen en tegelijkertijd internetten. Bij de aansluiting wordt dan gebruik gemaakt van een splitter. ADSL2 en ADSL2+ zijn de snellere opvolgers van ADSL die op dezelfde manier werken.

  Bij internet via de kabel wordt naast het tv signaal ook een internetsignaal doorgestuurd over de kabel. Om hier gebruik van te maken heb je een kabelmodem nodig.

  Bij Glasvezel internet wordt gebruik gemaakt van een flinterdunne vezel die gemaakt is van een soort glas. Hiermee wordt een supersnelle verbinding mogelijk gemaakt. Glasvezel is in tegenstelling tot kabel en ADSL nog niet overal beschikbaar. Het is de snelste manier van internetten. Als je gebruik wilt maken van een glasvezel internet abonnement vul dan eerst de postcode check in om te kijken of glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

 • Wanneer kan ik mijn internet abonnement verlengen?

  Je sluit een internet abonnement voor een periode van 12 maanden af. Na die periode is het contract maandelijks op te zeggen en/of te verlengen. Een internet abonnement wordt niet meer automatisch jaarlijks verlengd voor een periode van opnieuw een jaar.

 • Kan ik mijn e-mailadres meenemen met verhuizen?

  Als je een e-mailadres bij de provider zelf hebt, dat bijvoorbeeld eindigt met @xs4all.nl en je stapt over naar een internetabonnement bij een andere provider, is het niet mogelijk om je bestaande e-mailadres mee te nemen. Wel is het mogelijk om de e-mails naar je oude mailadres worden gestuurd, door te sturen naar je nieuwe mailadres. Als je een mailadres hebt dat niet bij een provider vandaan komt, bijvoorbeeld @gmail.com of @hotmail.com, verandert er met je mailadres niets als je overstapt naar een nieuwe provider. Je houdt gewoon toegang tot dat mailadres.

 • Zijn er kosten verbonden aan overstappen van internet provider?

  Tussentijds overstappen is vaak niet mogelijk. Je kunt pas overstappen als je contract (bijna) is afgelopen. Als je je internet abonnement bij een nieuwe provider wilt afsluiten, kan je gebruik maken van de gratis overstapservice. Je zit dan nooit zonder internet, omdat de nieuwe provider alles voor je regelt. Zij zeggen het oude abonnement op en sluiten je nieuwe verbinding tijd aan.

 • Waarom is mijn internetsnelheid trager dan beloofd?

  Een getoonde internetsnelheid is altijd een theoretische snelheid. Een lagere downloadsnelheid kan verschillende oorzaken hebben. Onder andere kan de afstand van de centrale tot je router van invloed zijn op de downloadsnelheid in praktijk. Ook de manier van aansluiten speelt een rol. Je downloadsnelheid is bijvoorbeeld het hoogst als je je computer met een ethernetkabel hebt aangesloten en dus geen gebruik maakt van WiFi. En als je op zolder zit of beneden speelt ook een rol. Vind je de snelheid echt te laag? Neem dan eens contact op met de klantenservice van je provider. Vaak is het een technisch probleem die een monteur bij de provider op afstand voor je kan oplossen.

 • Is de downloadsnelheid hetzelfde als de uploadsnelheid?

  Als je een internet abonnement via de kabel of ADSL hebt afgesloten verschillen download en uploadsnelheid fors van elkaar. De downloadsnelheid is dan altijd vele malen hoger dan de uploadsnelheid. Daar heb je op het gebied van surfen absoluut geen last van. Maak je gebruik van een glasvezel internet abonnement, dan zijn de download- en uploadsnelheden wel gelijk.

 • Waar moet ik aan denken als ik ga verhuizen?

  Als je gaat verhuizen wil je natuurlijk ook een internet abonnement afsluiten op je nieuwe woonadres. En je wilt liever direct kunnen internetten zodra je over bent. Houd dan goed rekening met de levertermijn per provider. Sommige providers hebben namelijk een langere levertijd. In onze prijsvergelijk vind je per provider de levertijd zodat je precies weet hoe lang de verhuizing duurt. Bij het afsluiten van je nieuwe internet abonnement moet je niet vergeten om je oude abonnement op te zeggen. Ook hierbij kan je gebruik maken van de overstapservice van de nieuwe provider.

 • Wat wordt er bedoeld met Fair Use Policy?

  Fair Use Policy (of FUP) wordt vaak gebruikt door internet providers om een limiet op het gebruik van mobiel internet vast te stellen. Dit is een gemiddelde van het gebruik van alle klanten bij de provider. In dat geval mag je niet meer dan het gemiddelde verbruiken. Wil je een mobiel internet abonnement afsluiten bij een provider met Fair Use Policy? Lees dan goed de algemene voorwaarden hierover door om niet voor verrassingen te staan.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media