Telefoon abonnement vergelijken

Beste deal voor je telefoon abonnement

Is je huidige telefoon abonnement toe aan een verlenging? Of wil je liever overstappen naar een andere provider? In beide gevallen is het verstandig om vooraf gebruik te maken van een betrouwbare vergelijkingssite. Op Beste Deal vergelijken wij dagelijks duizenden aanbiedingen van telefoon abonnementen bij alle providers en bekende webwinkels, waaronder Belsimpel.nl, GSMweb en Mobiel.nl. Gemiddeld bespaart onze bezoeker 300 euro op de kosten van hun telefoon abonnement door te vergelijken. Dat wil jij toch ook?

Welk telefoon abonnement past bij mij?

Ieder mens is anders en heeft een ander bel- en internetgedrag. Als je wilt weten welk abonnement het beste geschikt is voor jou, kan je dan ook het beste je bundels aanpassen op je eigen verbruik. Dit kan je meten door bijvoorbeeld de laatste drie telefoonrekeningen te bekijken. Op je telefoonrekening staat hoeveel minuten je belt per maand en hoeveel gebruik je hebt gemaakt van mobiel internet.

De informatie die je uit je huidige telefoonrekeningen haalt kan je vervolgens als minimale bundels gebruiken in onze prijsvergelijker. Wij laten je dan zien welke telefoon abonnementen het beste bij je wensen passen.

Beter een te ruime bundel, dan te krap

Omdat bellen en internetten buiten de bundel nog altijd veel duurder is dan binnen je bundel, raden wij aan om je bundel ruim te nemen. Dus als je de afgelopen maanden 800 MB’s hebt verbruikt, kies dan eerder voor 1 GB, dan voor bijvoorbeeld 750 MB. Daardoor bespaar je namelijk geld op je telefoonrekening en hoef je je niet heel erg in te houden iedere maand.

Betere smartphone? Hogere eisen!

Alleen naar je huidige verbruik kijken, is soms nog niet goed genoeg. Zeker niet als je bij je nieuwe telefoon abonnement een veel betere en snellere smartphone besteld. Een smartphone met meer mogelijkheden, zorgt er namelijk ook voor dat je vaak meer gebruik van internet gaat maken. Misschien vind je het nu wel veel fijner op Youtube video's te bekijken, of is je speaker nu zo goed dat je meer Spotify gaat streamen. Houd hier rekening mee met de keuze van je abonnement.

Internetbundel en belbundel omhoog en omlaag aanpassen

Als je er achteraf achter komt dat je toch een te grote internetbundel hebt gekozen bij je telefoon abonnement is dat vaak geen probleem. Bij de meeste providers kan je tegenwoordig moeiteloos je abonnement naar boven of beneden aanpassen.

Telefoon abonnement met 4G/4G+

Zit je graag en vaak op internet? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een provider die 4G (of nog beter 4G+) aanbiedt. Vrijwel alle providers hebben tegenwoordig standaard 4G in hun aanbod zitten, maar lang niet iedereen biedt het snellere 4G+ aan. Op onze vergelijkingssite vind je overzichtelijk welk telefoon abonnement 4G+ en 4G ondersteuning heeft. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je er ook een telefoon bij kiest die deze ondersteuning aan kan. Alle moderne smartphones beschikken hierover. Let er wel op dat je bij 4G en 4G+ razendsnel kan internetten. Maar dat betekent ook dat je snel door je mobiel internetbundel heen kan zijn.

Onbeperkte telefoon abonnementen

Steeds meer providers bieden abonnementen aan waarmee je onbeperkt kunt bellen en soms zelfs ook onbeperkt internetten. Onder andere providers Robin Mobile, Tele2 en T-Mobile hebben betaalbare abonnementen voor onbeperkt alles. Voor minder dan 30 euro per maand heb je al een abonnement waar je eindeloos mee online kunt.

Onbeperkt WhatsApp en surfen met langzame downloadsnelheid

Bij veel andere providers zijn er wel grote internetbundels (zoals 10 GB, of zelfs 50 GB), maar nog geen onbeperkte internetabonnementen. Wel is het dan zo dat als je internetbundel op is, je met een lagere downloadsnelheid (64kbs) online kunt blijven. Deze lage internetsnelheid is te langzaam om te streamen, maar wel hoog genoeg om te surfen en WhatsApp berichten te versturen en ontvangen.

Telefoon abonnement met toestel

Bij het kiezen van het juiste telefoon abonnement, heb je de keuze om er een toestel bij te bestellen of niet. Als je al een hele goede smartphone in huis hebt, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een sim-only abonnement. Daarbij ontvang je alleen de simkaart en bespaar je op je maandelijkse kosten.

Heb je geen beschikking over een goede smartphone, dan kan je er ook voor kiezen om een telefoon te bestellen bij je abonnement. De meeste bezoekers van onze website kiezen voor deze combinatie omdat je daar ook de meeste voordeel kunt behalen. Veel webwinkels geven namelijk extra korting op het toestel als je hem combineert met een abonnement.

Telefoon met abonnement? Let op: BKR registratie

Sinds 2017 gelden er nieuwe regels bij het afsluiten van een mobiel abonnement, die belangrijk zijn om te weten. Als je een telefoon bij je abonnement bestelt, wordt dit gezien als krediet. En bij elk krediet van meer dan 250 euro geldt er automatisch een registratie bij het BKR in Tiel. Als je er dus voor kiest om een dure smartphone bij je abonnement af te sluiten, zit je al gauw aan een registratie vast. Dit hoeft niet vervelend te zijn, als je iedere maand je telefoonrekening maar netjes op tijd betaald. Wel kan het consequenties hebben op de hoogte van je maximale hypotheek. Als je van plan bent om binnen de looptijd van je abonnement een huis te kopen, kan het voordelig zijn om je telefoon af te betalen. Een telefoonabonnement met krediet kan er namelijk al snel voor zorgen dat je zo’n 6000 euro minder kunt lenen.

Telefoon abonnement vergelijken? Vergelijken = besparen!

Wij van Beste Deal vergelijken dagelijks miljoenen prijzen bij alle providers en aanbieders zoals Belsimpel, MediaMarkt, Coolblue, Mobiel.nl en Bol.com. Of je nu op zoek bent naar een abonnement met de nieuwste Apple iPhone, Samsung Galaxy of liever kiest voor een voordelige sim only. Wil je weten hoeveel je kunt besparen? Check onze vergelijker en scoor jouw beste deal!

Populairste telefoon abonnnementen van dit moment

Om je zoektocht naar de beste deal wat eenvoudiger te maken, hebben we de populairste smartphones voor je op een rij gezet:

Populairste smartphones in de hoogste prijsklasse:

  1. iPhone 12 Pro abonnement
  2. iPhone Pro Max abonnement
  3. Samsung Galaxy S21 Ultra abonnement

Bekijk en vergelijk alle smartphones met abonnement

Over Beste Deal

Liever meer lusten en minder lasten? Beste Deal vergelijkt prijzen van telefoons, sim only, internet, energie en verzekeringen. Zet vandaag nog een streep door te veel betalen en bespaar op je vaste lasten!

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media