Sim Only vergelijken

Besparen op je sim only abonnement?

Dus je hebt al een goede telefoon in huis en wilt graag lagere maandlasten? Dan is sim-only absoluut de beste deal. Door te kiezen voor een sim only abonnement bespaar je maandelijks al gauw 25 euro per maand. En dat tikt aan. Geld besparen met een sim only is echter niet de enige reden waarom wij dit kunnen aanbevelen. Wil je weten waarom juist nu het moment is te kiezen voor een sim only abonnement? Lees dan gauw verder.

Wat is Sim Only?

De naam sim only zegt het eigenlijk al. Een sim only is een abonnement waarbij je alleen een simkaart thuisgestuurd krijgt. Door de simkaart in je telefoon te plaatsen kan je bellen en internetten. Je hebt dus wel al een telefoon nodig, anders heb je er niets aan.

Wat kost een Sim Only abonnement?

De kosten van een sim only abonnement zijn altijd lager dan wanneer je kiest voor een abonnement met toestel. Dit om de simpele reden dat je niet voor je telefoon hoeft te betalen. Gemiddeld beginnen de kosten van een sim only bij zo'n 10 euro per maand en lopen ze op tot 35 euro. Lager kan, maar is uitzonderlijk en datzelfde geldt voor een hoger maandbedrag.

Waar kan ik mijn abonnement afsluiten?

Naast de bekende providers zoals KPN, Vodafone, Tele2, T-Mobile en Ben kan je voor een mobiel abonnement ook terecht bij minder bekende providers waaronder hollandsnieuwe, Simyo, Robin Mobile, Lebara, Youfone en Simpel. Sluit je je telefooncontract liever bij een winkel af? Dan kan je terecht bij vrijwel alle telefoonwinkels. Voorbeelden daarvan zijn Belsimpel, Mobiel.nl, Phonehouse, MediaMarkt, Telecombinatie en GSMweb.

Overstappen naar andere provider

Overstappen naar een nieuwe provider is overal gratis. Als je wilt overstappen tijdens je lopende contract, kan dit pas zonder kosten op het moment dat je abonnement is afgelopen. Wil je toch per se overstappen terwijl je telefooncontract nog doorloopt, dien je rekening te houden met bijkomende kosten. Je betaalt dan als het ware een afkoopsom om te kunnen vertrekken. In sommige gevallen neemt je nieuwe provider de kosten op zich.

Gratis nummerbehoud

Als je je gegevens invult tijdens het overstappen naar een nieuwe provider, wordt altijd de vraag gesteld of je je telefoonnummer wilt behouden. Bij iedere provider wordt dit gratis verzorgd en kan je oude nummer dus meegenomen worden. Je hoeft dus niet steeds van telefoonnummer te wisselen.

Verlengen van je sim only abonnement

Ben je tevreden over de condities van je provider en wil je graag verlengen? Bij de meeste providers kan je vier maanden voordat je looptijd is verstreken al verlengen. Dat betekent dus dat als je abonnement op 1 mei 2019 afloopt, je per 1 januari 2019 al kan verlengen. Vanaf die tijd doe je er dus verstandig aan om speciale acties in de gaten te houden. Veel providers en winkels hebben kortlopende acties die interessant kunnen zijn om te verlengen.

Geen BKR-registratie bij een sim only

Als je kiest voor een sim only ga je geen lening aan. Dit in tegenstelling tot een abonnement met een telefoon. Kies je voor een sim only, dan volgt er dus geen registratie bij het BKR. Dat kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld van plan bent om op korte termijn een woning te kopen. Een hypotheekverstrekker geeft je namelijk al gauw duizenden euro's minder aan hypotheek op het moment dat je een registratie bij het BKR hebt staan met een toestelkrediet.

Beste deal voor je sim only?

Wil je zeker weten dat je nooit teveel betaald voor je mobiele abonnement? Beste Deal vergelijkt dagelijks duizenden aanbiedingen bij alle aanbieders, waaronder de providers en webinkels als Belsimpel, Mobiel.nl en GSMweb. Als er een leuke aanbieding is, vinden wij hem direct. Ben je op zoek naar de beste deal voor je nieuwe abonnement? Vergelijk prijzen op onze vergelijker en bespaar tientallen euro's op je telefoonrekening.

Liever toch een telefoon bij je abonnement?

Dit zijn de populairste smartphone abonnementen van dit moment:

  1. iPhone 12 Pro abonnement
  2. iPhone Pro Max abonnement
  3. Samsung Galaxy S21 Ultra abonnement
Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media