Internet vergelijken

Goedkoper internet abonnement? Start met vergelijken!

Loopt het contract bij je internetprovider af en ben je op zoek naar een goedkoper abonnement? Internet vergelijken zorgt in de meeste gevallen voor lagere vaste lasten. De meeste abonnementen worden aangegaan voor een periode van één jaar. Vaak krijg je bij het afsluiten van je internetabonnement een periode van 3 maanden of 6 maanden korting op je abonnement. Die korting zorgt ervoor dat je op jaarbasis een flink stuk goedkoper uit bent. Wat de meeste mensen echter vergeten is dat ze het jaar daarna de volle prijs betalen. Je bent het tweede jaar veel duurder uit, terwijl je zonder kosten mag opzeggen. Als je opzegt en opnieuw een abonnement afsluit profiteer je van nieuwe klant voordeel. Als je daar vervolgens een jaarlijkse traditie van maakt, kan je voordeel flink oplopen.

Waarom is internet vergelijken voordelig?

Ieder jaar zijn er nieuwe aanbiedingen. Sterker nog, de prijzen van internet providers verschillen soms met de dag. De prijzen van alle providers bijhouden is voor de meeste mensen niet te doen. En ook helemaal niet nodig. Daar heb je namelijk vergelijkingssites voor. Wij hebben van internet prijzen vergelijken ons beroep gemaakt en doen iedere werkdag niets anders dan alle internetaanbiedingen bijhouden. In ons prijzenoverzicht vind je dan ook elke dag alle actuele aanbiedingen bij providers als KPN, Online.nl, T-Mobile, Ziggo, Tele2, XS4all, Caiway, NLE en Oxxio. Vaak hebben deze internetproviders kortingen lopen die je afneemt als je als nieuwe klant een abonnement afsluit.

Het is een misvatting dat je alleen een nieuwe klant bent als je nog niet bij de provider in het systeem staat. Telkens als jij een geheel nieuw abonnement afsluit, word je bij de internetprovider gezien als nieuwe klant. En profiteer je dus van alle "nieuwe-klant-voordelen". Als je tevreden bent over je internetcontract bij KPN of bijvoorbeeld Ziggo, kan je er voor kiezen om jaarlijks je abonnement automatisch te laten verlengen. Maar daarmee loop je een hoop voordeel mis.

Opzeggen of overstappen?

De meeste voordeel behaal je door ieder jaar je abonnement op te zeggen en opnieuw af te sluiten of over te stappen naar een nieuwe provider. Je profiteert dan jaar op jaar van een welkomstbonus. Deze loopt bij sommige providers op tot een periode van zes maanden 50% korting. Zeker weten dat je geen aanbieding mist? Internet vergelijken loont!

Internet vergelijken: waar moet je op letten?

Als je begint met internet vergelijken, raden wij aan om als eerste te letten op de verhouding tussen het maandbedrag dat je voor het abonnement betaalt, en de (download)snelheid die daar tegenover staat. Door gebruik te maken van onze postcode-check vind je ook terug wat de werkelijke internetsnelheid is die je op jouw woonadres kan ontvangen. Je kunt in onze vergelijker sorteren op downloadsnelheid zodat de snelste meteen bovenaan staat.

Naast internetsnelheid zijn er natuurlijk nog meer zaken die een rol kunnen spelen bij het maken van je keuze. Veel providers bieden extra's, zoals bijvoorbeeld een gratis antivirussoftware, SPAMfilter, WiFi hotspots, extra online opslagruimte (bijvoorbeeld via DropBox of iCloud) en ga zo maar door. Deze handige extra's vind je altijd terug in de omschrijving van het internetpakket.

Vergelijk op basis van levertermijn. Ook dit is een belangrijk onderdeel waar je rekening mee kunt houden bij het vergelijken van internet abonnementen. Sommige providers hebben een zeer snelle levertermijn van 14 dagen, terwijl anderen er soms wel 6 weken over doen. Hoe langere levertermijn, hoe groter de kans dat je tijdelijk zonder internet komt te zitten. En dat wil natuurlijk niemand.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Hoe sneller, hoe beter. Toch? Natuurlijk klopt dit ergens wel, maar soms heb je een hoge downloadsnelheid van 500 Mb/s helemaal niet nodig. Hoe hoog jouw internetsnelheid moet zijn, hangt voor een groot gedeelte af van wat je er mee wilt doen. Als je alleen maar gebruik maakt van internet door te surfen (webpagina's bekijken), is een snelle downloadsnelheid niet nodig. Je kunt dan prima uit de voeten met een ADSL verbinding van maximaal 20 Mb/s. Maar stream je thuis Netflix of Videoland en ben je een fanatieke gamer dan kan het raadzaam zijn om een snellere internetverbinding te vergelijken. Wij adviseren bij fanatieke gamers minimaal 100 Mb/s.

Waarom internet vergelijken?

De keuze aan internetproviders is tegenwoordig net zo divers als het aanbod. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat het voor de meeste mensen onoverzichtelijk is geworden. Wil je liever het goedkoopste internet abonnement vergelijken? Of gaat je voorkeur uit naar een compleet pakket met een super snelle glasvezelverbinding? Door je slechts een aantal opties te geven waaruit je kunt filteren in onze vergelijker, tonen wij je het best passende aanbod. We vergelijken alle internet pakketten bij tien verschillende providers en tonen jou het meest actuele aanbod. In slechts een aantal klikken weet je precies wat bij je past. Daarmee bespaar je niet alleen veel geld, maar bovenal ook flink wat vrije tijd. Wel zo prettig, toch?

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media