Internet verhuizen

Internet verhuizen

Als je gaat verhuizen is het natuurlijk niet de bedoeling dat je zonder internet komt te zitten. Je wilt je verhuizing dan ook zo vroeg mogelijk doorgeven en zeker zijn dat je overstap vlekkeloos verloopt. Wil je weten waar je op moet letten bij het verhuizen van je internet abonnement? Beste Deal legt het uit.

Zijn er kosten verbonden aan een verhuizing?

De meeste providers rekenen geen kosten bij een verhuizing van je internet abonnement. Heb je een abonnement bij Fiber, Tele2 of Online? Dan heb je pech en brengen ze wel kosten in rekening. Deze kosten zijn:

  • Fiber - € 50
  • Online.nl € 30
  • Tele2 – € 35

Overstappen naar een nieuwe internetprovider?

Internet abonnement verhuizen in drie stappen

Als je internet abonnement nog loopt, is het niet mogelijk om over te stappen naar een nieuwe provider. Je zult je huidige internet abonnement dan mee moeten nemen naar je volgende huis. De eerste stap is dan ook om te controleren of je contractvrij bent of nog vast zit aan je huidige contract.

Stap 2: Welke beschikbaarheid is er op je nieuwe adres?

Bovenaan deze pagina zie je een postcodecheck die je kunt gebruiken om te controleren welke abonnementen er mogelijk zijn op je nieuwe adres. Controleer hier of je huidige abonnement nog beschikbaar is op je nieuwe adres om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.

Stap 3: Start je internet verhuizing

Als je je huidige internetabonnement wilt verhuizen, dien je dit bij de provider door te geven. Je kunt dit in de meeste gevallen eenvoudig regelen door in te loggen en een verhuizing aan te vragen. Zorg er echter wel voor dat je dit minimaal 4 weken voordat je gaat verhuizen gaat regelen. Sommige providers hebben namelijk een langere levertijd en dan zou je zonder internet kunnen komen te zitten.

Glasvezel niet beschikbaar op nieuwe woonadres

Als je tijdens je lopende contract gaat verhuizen naar een plek waar geen glasvezel beschikbaar is, zal je bij vrijwel alle providers verplicht over moeten stappen naar een ADSL verbinding. Pas zodra je contract is afgelopen mag je dan overstappen naar een nieuwe provider.

Overstappen of verhuizen

In veel gevallen is het interessant om bij een verhuizing over te stappen naar een nieuwe internetprovider. Dit kan echter alleen als je contractvrij bent. Dit ben je als je looptijd is verstreken. In de overeenkomst van je internetabonnement zie je staan wat de startdatum van je abonnement is en wat de daarbij horende looptijd was.

Met overstappen van internetaanbieder profiteer je van vele voordelen. Zo bieden vrijwel alle providers interessante kortingen aan als je als nieuwe klant een abonnement bij ze afsluit. Daarmee ontvang je vaak honderden euro’s korting per jaar.

Alleen internet

Internet abonnementen bij tien providers. Van ADSL tot supersnelle Glasvezel. Vergelijk op prijs, downloadsnelheid, kwaliteit en levertermijn.

vergelijken
+

Internet en TV

Internet abonnementen inclusief TV. De populairste variant van dit moment. Vergelijk op prijs, downloadsnelheid, zenderpakket en extra's.

vergelijken
+ +

Alles in 1

Bellen, internetten en TV kijken. Bekijk alles-in-1 pakketten bij tien providers. Vergelijk op prijs, kwaliteit, downloadsnelheid, zenders, extra's en belminuten.

vergelijken

Alle internet providers

Beste Deal vergelijkt de internet abonnementen van alle providers. Welke provider heeft jouw voorkeur?

Caiway internetabonnement
KPN internetabonnement
NLEx internetabonnement
Online.nl internetabonnement
Oxxio internetabonnement
Odido internetabonnement
Xs4all internetabonnement
Youfone internetabonnement
Ziggo internetabonnement
Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media