Video-on-Demand (VoD)

Video on demand

Met Video-on-Demand (VoD) wordt het mogelijk om films, series en/of tv-programma’s te bekijken wanneer jou dat uit komt. Met de komst van Interactieve TV werd het al mogelijk om programma’s op te nemen en live te pauzeren, maar Video-on-Demand gaat nog een stuk verder. Deze dienst wordt middels een abonnement aangeboden in verschillende varianten. Wil je weten welke VoD-pakketten en abonnementen er zoal verkrijgbaar zijn? En tegen welke prijs? Lees dan snel verder.

De traditionele televisiekijker is aan het veranderen en flink ook. De generatie die nu opgroeit kijkt vrijwel geen live tv meer. De meeste jongeren streamen de hele dag door Youtube video’s op hun televisie, laptop, tablet en smartphone. En als ze zin hebben om even een film of serie te kijken doen ze dit via Netflix, Videoland, Film1 of een andere VoD-aanbieder. Deze verschuiving van live TV naar streaming diensten en on-demand diensten maakt de filmmaatschappijen erg blij, want downloaden van illegale films doen we door het uitgebreide aanbod steeds minder.

Ook besparen op je internet + TV abonnement?

Video-On-Demand aanbod

Op het moment van schrijven zijn er in Nederland de volgende VOD-pakketten. Vanaf 2020 komen hier Disney +, Apple TV+ en Amazon bij.Kijken wanneer het jou uitkomt

Films kijken wanneer het jou uitkomt. Pauzeren als je even naar de wc moet of wat te eten of drinken wilt pakken. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. En toch is het tegenwoordig al vrij normaal. Zelfs het 20:00 journaal wordt steeds minder om 20:00 gekeken doordat je zelf kunt bepalen wanneer je tijd voor het nieuws wilt nemen.

Films huren

Naast abonnementen zijn er ook mogelijkheden om films te huren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen bij Pathé Thuis of iTunes. Een film is dan te huren vanaf € 2,99 tot zo’n € 4,99. En je mag hem dan 24 uur lang houden. Daarna verdwijnt je huurmogelijkheid weer. Huren van films gebeurd al lang niet meer via de videotheek maar doe je tegenwoordig eenvoudig met een app op je tv.

Wat heb je nodig voor Video On Demand?

Het begint natuurlijk allemaal bij een TV. En daarbij zou het helpen als het een wat moderne tv is. Het hoeft niet de nieuwste van de nieuwste te zijn, maar een tv met ingebouwde processor (minimaal dual core) en de mogelijkheid om apps te downloaden zou fijn zijn. Mocht je dit niet hebben, is het overigens nog steeds mogelijk, maar dan heb je een extra kastje nodig.

Als je een moderne tv hebt, dan beschikt deze vrijwel altijd over apps die je kunt installeren. Je kunt ervoor kiezen om de app van bijvoorbeeld Netflix rechtsstreeks op je tv te installeren en vanaf daar te gebruiken, of gebruik maken van een Apple TV of bijvoorbeeld Google Chromecast. Deze apparaten beschikken over een snelle processor en opslaggeheugen om genoeg apps te downloaden.

Wat je verder nog nodig hebt is een vlotte internetverbinding en een VOD-abonnement. Daarna is het een kwestie van je aanmelden, inloggen en kijken. Veel kijkplezier.

Alleen internet

Internet abonnementen bij tien providers. Van ADSL tot supersnelle Glasvezel. Vergelijk op prijs, downloadsnelheid, kwaliteit en levertermijn.

vergelijken
+

Internet en TV

Internet abonnementen inclusief TV. De populairste variant van dit moment. Vergelijk op prijs, downloadsnelheid, zenderpakket en extra's.

vergelijken
+ +

Alles in 1

Bellen, internetten en TV kijken. Bekijk alles-in-1 pakketten bij tien providers. Vergelijk op prijs, kwaliteit, downloadsnelheid, zenders, extra's en belminuten.

vergelijken

Alle internet providers

Beste Deal vergelijkt de internet abonnementen van alle providers. Welke provider heeft jouw voorkeur?

Caiway internetabonnement
KPN internetabonnement
NLEx internetabonnement
Online.nl internetabonnement
Oxxio internetabonnement
Odido internetabonnement
Xs4all internetabonnement
Youfone internetabonnement
Ziggo internetabonnement
Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media