Glasvezel internet

Glasvezel vergelijken? Scoor jouw beste deal!

Ligt er een glasvezelaansluiting in jouw wijk? Dan ben je één van de gelukkigen die straks kan beschikken over supersnel internet met downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s. Glasvezel internet is een breedbandverbinding die anders werkt dan bij ADSL of de kabel.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een flinterdunne vezel, te vergelijken met de dikte van je haar. Glasvezel wordt gemaakt van speciaal glas. Deze glazen vezel maakt het mogelijk om informatie (data) vliegensvlug van A naar B te sturen met behulp van laserlicht. Met behulp van deze techniek kan je internet, televisie en telefonie afnemen. Glasvezel internet biedt dus dezelfde mogelijkheden als ADSL en Kabel, maar dan vaak nog veel sneller. Glasvezel internet haalt momenteel snelheden tot wel 1 Gbit/s.

Glasvezel internet postcode check

Bij het afsluiten van een glasvezel internet abonnement, is de kans aanwezig dat het bij jou in de wijk nog niet mogelijk is. Om teleurstelling te voorkomen raden wij je aan om vooraf de glasvezel postcode check op onze website in te vullen. Door bovenaan deze pagina je postcode en huisnummer in te vullen krijg je direct te zien of glasvezel internet beschikbaar is op jouw woonadres en welke downloadsnelheid er haalbaar is. Is glasvezel (nog) niet beschikbaar? Bij Beste Deal kan je ook ADSL en kabel internet vergelijken.

Aanbod glasvezel internet abonnement

Er zijn tegenwoordig steeds meer providers die glasvezel aanbieden. Vrijwel alle providers bieden het aan, behalve de kabelmaatschappijen. Je kunt dus onder andere terecht bij KPN, Online.nl, Youfone en Caiway. Het aanbod van glasvezel varieert. Je kunt voor een downloadsnelheid van 50 Mbit gaan tot wel 1000 Mbit. Natuurlijk geldt hier wel hoe hoger de downloadsnelheid, hoe hoger je maandbedrag. Naast razendsnel internet biedt glasvezel ook mogelijkheden voor televisie en bellen. Je kunt dus kiezen voor een glasvezel internet abonnement, glasvezel internet + bellen abonnement, glasvezel internet, bellen en tv abonnement of glasvezel internet en tv abonnement.

Welke downloadsnelheid

Als je twijfelt over welk internet abonnement je nodig hebt, is het goed om even te kijken naar wat je zoal doet op internet. Ben je voornamelijk aan het browsen, kijk je zo nu en dan een Youtube video? Dan is een langzamere verbinding van 20 Mbit vaak al snel genoeg. Als je meerdere computers in huis hebt die regelmatig wordt gebruikt en als je (of je kinderen) vaak streamt (Youtube, Spotify etc), raden wij al snel aan om naar minimaal 50 Mbit te gaan. En voor de echte download- en streamers zouden we minimaal 100 Mbit uitkiezen.

Glasvezel abonnement vergelijken

Je hebt de postcode check ingevuld en er is glasvezel beschikbaar in jouw wijk? Mooi! Dan kan je op zoek naar het best passende abonnement. Als je eenmaal weet hoe snel je downloadsnelheid ongeveer moet zijn, kan je deze informatie alvast invullen in de filter bovenaan. Wij tonen je vervolgens de beste glasvezel deals van dit moment. Door prijzen bij internetaanbieders te vergelijken bespaar je flink op je abonnementskosten. Start vandaag nog met vergelijken en bespaar ook op jouw glasvezel abonnement.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media