ADSL, kabel of glasvezel?

Breedband internet

Als je een nieuw internet abonnement wilt afsluiten, is er genoeg te kiezen. Je hebt een keuze in snelheid, provider, de inhoud van het pakket en ook wat voor type breedbandverbinding je wenst. Dat laatste is misschien wel de lastigste om uit te kiezen, want wat zijn nu precies de verschillen? Wil je weten wat de voor- en nadelen zijn van ADSL, kabel of glasvezel? Lees dan snel verder.

Wil je internet over de kabel? Of toch liever via je telefoonlijn? En dan hebben we ook nog een derde optie, namelijk internet via een flinterdunne (glas)vezel. Soms is het erg prettig om ergens tussen te kiezen, maar dan moet je wel weten wat het is. En niet geheel onbelangrijk: of het bij jouw woonadres ook mogelijk is. Glasvezel is bijvoorbeeld een techniek die nog niet overal mogelijk is.

ADSL, kabel of glasvezel internet vergelijken?

Wat is het verschil tussen ADSL, kabel en glasvezel?

Alle drie de opties zijn breedbandverbindingen met mogelijkheden voor internet, tv en bellen. Toch zijn de verschillen groot en hebben ze alle drie hun eigen voor- en nadelen.

Wat is ADSL?

ADSL is een breedbandverbinding waarbij de informatie over de telefoonlijn wordt verzonden. Maar in tegenstelling tot de ISDN van vroeger kan je tijdens het internetten wel gewoon bellen met een huistelefoon. Je krijgt er namelijk een nieuwe telefoonlijn bij. Met ADSL zijn hoge downloadsnelheden van 100 Mb/s haalbaar. De exacte snelheid is wel afhankelijk van onder andere de afstand van je modem tot de wijkcentrale. Vrijwel alle providers bieden ADSL aan en je kunt het bestellen in de vormen internet, internet + bellen, internet + tv en internet + tv en bellen.

Wat is kabel internet?

Breedband over de kabel is één van de oudste vormen van internet. Bij een breedbandverbinding over de kabel wordt de informatie niet via de telefoonlijn, maar via de coax-kabel verzonden. Een groot voordeel hiervan is dat je altijd een directe verbinding hebt met de hoofdcentrale en dus in ieder huishouden dezelfde snelheid haalt. Kabel internet is alleen leverbaar in combinatie met televisie. Je kunt dus geen internet abonnement afsluiten zonder er ook een tv pakket bij te bestellen. Kabel internet haalt snelheden tot wel 500 Mb/s. En je kunt het bestellen in de vormen internet + tv en internet + tv + bellen.

Wat is glasvezel internet

Met glasvezel internet kan je de snelste internetverbinding halen. Glasvezel is een techniek waarbij de informatie wordt verstuurd via een flinterdunne glasvezel. Zo dun als een haar. Deze vezel is oersterk en ligt onder de grond. De vezel wordt tot je woning gelegd en vanaf daar aangesloten met een speciale modem. De downloadsnelheid van glasvezel is op dit moment tot wel 500 Mb/s. Een nadeel van glasvezel is dat het over het algemeen wat duurder is dan de prijzen van kabel en ADSL en nog lang niet overal in Nederland leverbaar is. Als je kiest voor glasvezel kan je deze bestellen in de vormen internet, internet + bellen, internet + tv, internet + bellen + tv.

Aanbiedingen ADSL, kabel & glasvezel vergelijken

Nu je weet welke verschillen er zijn tussen ADSL, kabel en glasvezel, kan je kiezen welke het beste bij jou past. Maak gebruik van onze postcodecheck om te controleren of glasvezel op jouw woonadres ook leverbaar is. Wil je prijzen van internet vergelijken? Op Beste Deal tonen wij je de goedkoopste prijzen bij alle bekende providers. Vergelijk en bespaar op je internet abonnement.

Alleen internet

Internet abonnementen bij tien providers. Van ADSL tot supersnelle Glasvezel. Vergelijk op prijs, downloadsnelheid, kwaliteit en levertermijn.

vergelijken
+

Internet en TV

Internet abonnementen inclusief TV. De populairste variant van dit moment. Vergelijk op prijs, downloadsnelheid, zenderpakket en extra's.

vergelijken
+ +

Alles in 1

Bellen, internetten en TV kijken. Bekijk alles-in-1 pakketten bij tien providers. Vergelijk op prijs, kwaliteit, downloadsnelheid, zenders, extra's en belminuten.

vergelijken

Alle internet providers

Beste Deal vergelijkt de internet abonnementen van alle providers. Welke provider heeft jouw voorkeur?

Caiway internetabonnement
KPN internetabonnement
NLEx internetabonnement
Online.nl internetabonnement
Oxxio internetabonnement
Odido internetabonnement
Xs4all internetabonnement
Youfone internetabonnement
Ziggo internetabonnement
Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media