Internet beveiliging en anti-virus

Internetbeveiliging

Veel op internet zitten is natuurlijk hartstikke leuk, maar kent ook een aantal gevaren. Vrijwel iedereen regelt tegenwoordig zijn of haar bankzaken online. We kopen allemaal spullen online en laten overal onze gegevens achter om maar wat extra korting te kunnen krijgen. Helaas heeft dit vele gemak er ook voor gezorgd dat online criminaliteit de laatste jaren flink is gestegen. Het is dan ook belangrijk dat je je computer en je smartphone zo goed mogelijk beveiligd. Wil je weten hoe je dit het beste kan doen? Lees dan snel verder.

Anti-virus software, bijhouden van computer updates, alleen inloggen op websites die beginnen met https, sterk gebruik van wachtwoorden en voorzichtig omgaan met het openen van e-mails. Zo maar een aantal voorbeelden van wat je kunt doen om je computer te beveiligen en te voorkomen dat je de dupe wordt van internet criminaliteit.

Veilig besparen op je internet abonnement?

Geef virussen geen kans met een anti-virus programma

Om maar meteen met de grootste bedreiging te beginnen: een virus! Een virus is een script dat je computer aantast en ervoor zorgt dat je computer niet meer doet wat je zou verwachten. Het kan van alles zijn. Je kunt bijvoorbeeld je muis niet meer bewegen, programma’s niet meer openen, documenten niet meer terugvinden omdat ze zijn verwijderd of zelfs je gehele computer niet meer opstarten.

Een virus kan van alles teweeg brengen. Vaak ontvang je een virus in de mail als bijlage. Door het bestand te openen activeer je de virus en word je computer ermee besmet. Een virus is iets veel voorkomends, maar is gelukkig goed te voorkomen. Er zijn namelijk heel veel anti-virus programma's op de markt. Bekende hiervan zijn onder andere McAffee, AVG, Norton Anti-Virus en Panda. Daarnaast bieden veel providers antivirus beveiliging aan bij het afsluiten van een internet abonnement.

Veilig bankieren en veilige websites bezoeken

Zeker met zaken als internetbankieren is het noodzaak dat je je inloginformatie alleen doorgeeft in een beveiligde internetomgeving. Zo’n omgeving herken je aan een URL die begint met HTTPS. De S aan het eind staat voor "Secure".

Om er zeker van te zijn dat je gegevens de volgende dag niet op straat liggen is het ook raadzaam om bij dergelijke privézaken, geen gebruik te maken van een openbare WiFi-verbinding. Zorg er altijd voor dat je gebruik maakt van een beveiligde (met wachtwoord) internetverbinding als je gaat internetbankieren of goederen en diensten gaat bestellen.

Voer updates van je besturingssysteem tijdig door

Zowel computers en laptops die draaien op Windows of Mac OS hebben regelmatig nieuwe updates. Soms zelfs tot irritatie aan toe omdat het lang kan duren voordat het geïnstalleerd is. Toch is het wel erg belangrijk dat je deze updates blijft installeren. Het zijn namelijk vaak belangrijke beveiligingsupdates die noodzakelijk zijn om je computer te beschermen.

Sterk wachtwoord

Er wordt regelmatig reclame over gemaakt op televisie en de radio, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Zorg voor een sterk wachtwoord en vooral ook verschillende wachtwoorden. Overal hetzelfde wachtwoord gebruiken is gevaarlijk want als je ergens wordt gehackt wordt het vaak op alle mogelijke plekken geprobeerd. Er zijn nog steeds mensen die kiezen voor een wachtwoord als 0000 of 1234. Dat is niet aan te raden omdat internet criminelen deze wachtwoorden altijd als eerste uitproberen.

Er zijn verschillende apps te downloaden zoals bijvoorbeeld 1Password die ervoor zorgen dat je je wachtwoorden random worden aangemaakt en dat je er slechts 1 hoeft te onthouden. Namelijk het wachtwoord om in te loggen in die app. Dat maakt het voor jou niet meer ingewikkeld om al je wachtwoorden te moeten onthouden en zorgt ervoor dat een crimineel je wachtwoorden nooit kan raden. Deze app werkt zowel op je laptop/computer als op je smartphone.

Phishing mails

De grootste groei van internet criminaliteit is terug te vinden in phishing mails. Phishing mails zijn e-mails die door internetcriminelen worden verstuurd met als doel om je gegevens te achterhalen. Je krijgt dan een mail van bijvoorbeeld een internetprovider die erg lijkt op de exacte mail die de provider je stuurt. In de mail staat een link waar je op moet klikken en vanaf dat moment kom je op een website die jouw gegevens opslaat. Phishing mails zijn gevaarlijk en kunnen ervoor zorgen dat je bankgegevens gestolen kunnen worden. Open nooit een bijlage in een mail die je niet vertrouwd. Gelukkig kunnen de meeste anti-virusprogramma's spam en phishingmails ontdekken en worden ze op tijd in de SPAM folder geplaatst.

Alleen internet

Internet abonnementen bij tien providers. Van ADSL tot supersnelle Glasvezel. Vergelijk op prijs, downloadsnelheid, kwaliteit en levertermijn.

vergelijken
+

Internet en TV

Internet abonnementen inclusief TV. De populairste variant van dit moment. Vergelijk op prijs, downloadsnelheid, zenderpakket en extra's.

vergelijken
+ +

Alles in 1

Bellen, internetten en TV kijken. Bekijk alles-in-1 pakketten bij tien providers. Vergelijk op prijs, kwaliteit, downloadsnelheid, zenders, extra's en belminuten.

vergelijken

Alle internet providers

Beste Deal vergelijkt de internet abonnementen van alle providers. Welke provider heeft jouw voorkeur?

Caiway internetabonnement
KPN internetabonnement
NLEx internetabonnement
Online.nl internetabonnement
Oxxio internetabonnement
Odido internetabonnement
Xs4all internetabonnement
Youfone internetabonnement
Ziggo internetabonnement
Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media