Fietsverzekering vergelijken

Vergelijk verzekeringen voor je fiets of e-bike

Nederland is een echt fietsland. In 2015 waren er maar liefst 22,5 miljoen fietsen in Nederland en dat betekent dat we 1,3 fiets per persoon hebben. We fietsen als we jong zijn van en naar school, als we ouder zijn naar ons werk of naar het station. In onze vrije tijd klimmen we op een racefiets en als we nog wat ouder zijn dan fietsen we in onze vrije tijd al dan niet op een elektrische fiets. We fietsen voor ons plezier of omdat het moet en we gaan ook graag met de fiets op vakantie. Vooral de elektrische fietsen zijn erg in trek omdat je er in een korte tijd vrij grote afstanden mee kunt afleggen. Tegenwoordig is een op de drie fietsen die wordt verkocht een elektrische fiets. Dat heeft natuurlijk ook wel wat met de vergrijzing te maken. Is een gewone goede en nieuwe fiets al niet echt goedkoop, een elektrische fiets kan best wat kosten en het afsluiten van een fietsverzekering kan dan verstandig zijn. Met de gemiddelde fietsverzekering ben je verzekerd tegen diefstal, tegen schade door brand en door schade veroorzaakt door een aanrijding.

Keuzes fietsverzekering

Als je een fietsverzekering wilt afsluiten dan sta je voor de keuze welke soort verzekering je wilt nemen en welke verzekeraar je zult nemen. De website Beste Deal kan je behulpzaam zijn bij het vinden van de beste fietsverzekering. Je vindt alle verzekeraars die een fietsverzekering aanbieden op een rijtje en kunt ze met elkaar vergelijken. Ook kan je gebruik maken van aanbiedingen en kortingen die op het moment dat jij fietsverzekering wilt afsluiten gelden. Een flinke korting op je premie kan natuurlijk en groot verschil uitmaken.

Er is een grote keuze uit fiets verzekeraars. De ANWB is een bekende verzekeraar voor fietsverzekeringen. Je kunt de fiets verzekering bij de ANWB online afsluiten en dat is dan binnen vijf minuten geregeld. Bij de ANWB is ook altijd wel een leuke aanbieding voor mensen die een fietsverzekering willen afsluiten. Bijvoorbeeld een jaar lang een gratis fietspas bij je fiets verzekering. De fietspas geeft je onder meer recht op juridische hulp bij ongevallen, kortingen bij honderden gastvrij punten en op Wegenwacht fietsservice.

Ook Unigarant is een bekende verzekeraar als je een fietsverzekering zoekt. Bij Unigarant wordt je fiets volledig vergoed als deze binnen 3 jaar wordt gestolen. Je hoeft geen eigen risico te betalen bij diefstal en je kunt kiezen of je de premie per jaar of per maand wilt betalen.

Een verzekering tegen diefstal van je fiets is zeker als je een wat duurdere fiets hebt aan te raden. Jaarlijks worden er zo'n 100.000 fietsen gestolen en dat is nog maar het topje van de ijsberg omdat dat alleen de geregistreerde fietsdiefstallen betreft.

Wel of niet een fietsverzekering afsluiten

Als je overweegt om een fiets verzekering af te sluiten dan kun je jezelf een aantal vragen stellen. De eerste vraag is om na te gaan hoe groot de kans is dat je fiets wordt gestolen of zwaar beschadigd zal raken. Heb je geld om een nieuwe fiets te kopen als je fiets wordt gestolen? Besluit je na de beantwoording van deze vraag je fiets te verzekeren dan is het zaak om na te gaan of je fiets wel verzekerd kan worden. Gewone fietsen ook wel stadsfietsen genoemd kun je vrijwel overal verzekeren. Hoewel het verzekeren van een tweedehands fiets niet zo voor de hand ligt omdat deze gewoon wat minder waard is, kun je ook bij de meeste verzekeraars een tweedehands fiets verzekeren.

Dan zijn er natuurlijk ook nog te speciale fietsen zoals een bakfiets of een tandem. Meestal kun je zo'n speciale fiets ook verzekeren maar gelden er soms wat andere voorwaarden en andere premies dan voor een fietsverzekering voor een gewone fiets. Houd er ook rekening mee dat je meestal vastzit aan een jaarcontract en pas na een jaar je fietsverzekering maandelijks kunt opzeggen.

Fietsverzekering ANWB

We kijken nog even wat specifieker naar een fietsverzekering, namelijk die van de ANWB. Je kunt bij de ANWB twee soorten fietsverzekeringen afsluiten: de basis fietsverzekering en de compleet fietsverzekering. Met de basisverzekering ben je verzekerd tegen diefstal en schade door poging tot diefstal van de fiets. Met de fietsverzekering compleet ben je daarnaast ook nog verzekerd voor schade door een ongeval, kosten van rechtsbijstand en heb je een ongevallenverzekering. Beide fietsverzekeringen sluit je af voor 3 jaar en de fietsverzekering compleet kun je ook afsluiten voor 5 jaar. Je vindt op de website van de ANWB ook allerlei antwoorden op veel gestelde vragen. Denk aan het verzekeren van de accu van je e-bike en wat je moet doen als je schade hebt aan je fiets. Je kunt naast de fietsverzekering ook nog de accessoires aan je fiets mee verzekeren. Denk hierbij aan een fietsmand, kinderzitje, zadeltassen of aan een speciaal fietsslot.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media