Brommerverzekering vergelijken

Vergelijk verzekeringen voor je brommer of scooter

Het aantal bromfietsen in Nederland neemt nog steeds toe maar het aantal bromfietsen onder jongeren neemt af. Vroeger hadden veel jongeren van 16 jaar en ouder een bromfiets maar omdat het behoorlijk duur is geworden om een bromfiets rijbewijs te halen, zien veel jongeren er vanaf. Vroeger was het genoeg om een theorie examen voor de brommer af te leggen maar nu moet je ook een praktijkexamen afleggen voordat je op de brommer mag stappen. Dat brengt behoorlijk wat kosten met zich mee en veel jongeren wachten dan liever tot ze 18 zijn en halen dan direct het autorijbewijs. Daarvoor in de plaats zien we vooral een stijging onder de 50 plussers met een bromfiets. Onder de bromfiets vallen ook snorfietsen en scooters.

Je kunt je bromfiets bij veel verschillende verzekeraars verzekeren en in ieder geval altijd bij de grote verzekeringsbedrijven zoals OHRA, Univé, de ANWB en vele anderen verzekeringsbedrijven.

Bromfietsverzekering voor jongeren

Om een bromfietsverzekering te mogen afsluiten moet je 18 jaar of ouder zijn. Wat te doen als je zoon of dochter van 16 of 17 jaar op een bromfiets wil rijden? Het beste sluit je een bromfietsverzekering af op naam van een van de ouders maar geef je wel door dat de bromfiets wordt bestuurd door je zoon of dochter. Voor jongeren van 16 en 17 moet je meer premie betalen voor de bromfietsverzekering. Het kan verleidelijk zijn om daarom niet op te geven dat jouw kind op de brommer rijdt. Dit is echter niet verstandig want mocht het tot schade komen, dan kan de verzekeraar besluiten de schade niet uit te keren omdat je niet eerlijk bent geweest.

Soorten brommerverzekering

Als je een brommerverzekering wilt afsluiten kun je over het algemeen kiezen tussen een WA verzekering en een allrisk brommerverzekering. Het grootste verschil tussen beide verzekeringen is dat bij een WA verzekering alleen de schade wordt uitgekeerd die je aan iemand anders hebt toegebracht. Heb je een allrisk verzekering afgesloten, dan is ook je eigen schade aan de brommer verzekerd. Ook als het ongeluk eenzijdig is of jouw schuld is. Bij een allrisk verzekering is je brommer onder meer ook verzekerd tegen diefstal. Voor een allrisk verzekering betaal je een hogere premie dan voor een WA verzekering. Overigens ben je als brommer bestuurder verplicht minimaal een WA verzekering af te sluiten.

Factoren hoogte premie brommerverzekering

De hoogte van de premie voor een brommerverzekering wordt berekend op basis van een aantal factoren. Naast de leeftijd van de bestuurder is ook het merk van de brommer of snorfiets of scooter belangrijk. Het ene merk is nou eenmaal duurder en daardoor geliefder bij dieven dan het andere merk. Ook het bouwjaar van de brommer telt mee bij de bepaling van de hoogte van de premie. Hoe jonger en nieuwer de snorfiets brommer of scooter, hoe duurder de verzekering kan uitvallen. Dit is niet bij alle verzekeraars zo.

Ook je woonplaats is een bepalende factor voor de hoogte van de premie van de brommer verzekering. Woon je in de grote stad dan is de kans op vandalisme of diefstal groter en dan wanneer je in een rustig dorp of kleiner stadje woont. Ook de kans op een aanrijding is groter in drukke gebieden. Het is dus logisch dat verzekeraars een hogere premie vragen in drukke steden.

Meteen in het eerste jaar kun je bij de meeste verzekeraars beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren. Voor elk jaar dat je zonder schade rijdt of geen schade claimt, ga je een trede omhoog en betaal je minder premie. Dit heet de no claim korting.

De premies voor een brommerverzekering lopen behoorlijk uiteen als men kijkt naar de WA verzekering en de allrisk brommerverzekering. Het kan tientallen euro's per maand schelen.

Verzekeringen vergelijken

Op de website Beste Deal kun je een groot aantal brommerverzekeringen met elkaar vergelijken. Bezoek verschillende website van verzekeraars en bereken je premie om te weten hoeveel je per verzekeraar moet gaan betalen. Er zijn vaak ook aanbiedingen waarvan je gebruik kunt maken. Soms loont het om je brommerverzekering onder te brengen bij de verzekeraar waar je al andere verzekeringen hebt lopen. Bijvoorbeeld bij het bedrijf waar je je autoverzekering of je inboedelverzekering hebt afgesloten. Je kunt dan vaak korting krijgen omdat je meerdere verzekeringen hebt.

Het kan ook nuttig zijn om te overwegen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Mocht je dan betrokken raken bij een ongeluk en er ontstaat onenigheid over de schuldvraag dan heb je recht op gratis juridische bijstand.

Accessoires zijn meeverzekerd bij de brommer verzekering als ze horen bij de brommer, snorfiets of scooter. Zo is bijvoorbeeld wel meeverzekerd een helm, een windscherm, de bagage drager of de voetsteunen maar niet een radarverklikker of een snellere uitlaat. Je kunt naast een brommerverzekering ook overwegen om een opzittenden verzekering af te sluiten. Mocht er zich een ongeval voordoen waarbij de bestuurder of passagier ernstig gewond raakt en invalide blijft, of komt te overlijden, dan heb je recht op een eenmalige uitkering.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media