Huisdierenverzekering vergelijken

Vind de laagste premie voor je dierenverzekering

Als je een huisdierenverzekering wilt afsluiten dan heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. De grotere verzekeringsmaatschappijen Ohra en Inshared hebben een huisdierenverzekering in hun pakket. Je kunt ook kiezen voor verzekeraars speciaal gericht op huisdierverzekeringen zoals Dier en Zorg of Petplan. Bij de keuze van een huisdierenverzekering is het belangrijk na te gaan of de verzekeraar is aangemeld bij het kifid (klachteninstituut financiële dienstverlening). Dit is belangrijk want alle verzekeraars die zijn aangesloten bij het kifid zijn verplicht om een hoog kwaliteitsniveau te leveren.

Uiteraard wil jij het beste voor je hond of kat. Ook dieren kunnen ziek worden. Een griepje of pijn in het gebit maar ook ernstiger ziektes zoals suikerziekte en kanker komen voor bij huisdieren. De kosten van behandeling van dit soort ziektes zijn hoog en dat is logisch want het gaat immers om medische zorg waarvoor veel kennis nodig is.

Er zijn speciale dierenklinieken waar je hond of kat kan worden geopereerd en ook een kat kan een echo krijgen en een hond kan fysiotherapie nodig hebben na een breuk van een poot. Kortom, een huisdierenverzekering kan je veel financieel leed besparen.

De huisdierenverzekeringen van de verschillende verzekeraars lopen behoorlijk uiteen en het is dus zaak om goed na te gaan wat er precies wordt aangeboden. Wat zijn de polisvoorwaarden en waarvoor betaal je je premie precies. Ook de hoogte van de premie loopt per verzekeraar nogal uiteen. De bedragen kunnen per maand variëren van €10 tot meer dan €20 en het is dus wel van belang te kijken wat je daarvoor precies terugkrijgt.

Huisdierenverzekering van Ohra

Als voorbeeld kijken we naar de mogelijkheden voor een huisdierenverzekering bij verzekeringsmaatschappij Ohra (genoemde bedragen zijn van 2018). Overigens kan je alleen kiezen voor een verzekering voor je hond of voor je kat. Er is geen verzekering voor andere huisdieren.

Ohra biedt drie varianten van de huisdierenverzekering:

  • Huisdierenverzekering Basis
  • Huisdierenverzekering Plus
  • Huisdierenverzekering Top

Als je kiest voor de huisdierenverzekering Basis dan ben je verzekerd voor de kosten van noodzakelijke operaties van je huisdier. Ook consulten bij de dierenarts worden vergoed, met een maximum van €100 per jaar. De totale vergoeding per jaar is maximaal €2500.

Net iets uitgebreider is de huisdierenverzekering Plus. Net als bij de huisdierverzekering Basis krijg je een vergoeding voor noodzakelijke operaties en een vergoeding voor de consulten bij de dierenarts met een maximum van €150 per jaar. Maximaal kun je in het pluspakket €3500 aan vergoedingen krijgen.

Het meest uitgebreide verzekeringspakket voor een huisdier bij Ohra is de huisdierverzekering Top met een maximale vergoeding van €5000 per jaar. Hier krijg je maximaal €200 voor bezoeken aan de dierenarts en ook de noodzakelijke operaties worden vergoed. Extra bij de huisdierenverzekering Top is dat er ook vergoedingen worden uitgekeerd als het om aandoeningen aan heupen en ellebogen gaat.

De vraag die dan in je opkomt is of noodzakelijke operaties aan heupen en ellebogen in het basis en plus pakket dan niet worden vergoed. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden goed na te lezen en dit soort uitsluitingen tijdig te signaleren.

Behalve de verschillen in maximale vergoeding per jaar verschillen de verzekeringen ook nog voor wat betreft de mogelijkheid extra verzekeringen af te sluiten. Zo kun je als je kiest voor de basisverzekering niet de kosten van sterilisatie en castratie meeverzekeren en bij de andere twee varianten wel.

De premie die je voor een kat jaarlijks kwijt bent ligt rond de €150 voor het basispakket tot €200 per jaar voor het meest uitgebreide top pakket.Dit is slechts een voorbeeld van een van de mogelijkheden voor een huisdierverzekering. Bij andere verzekeraars kunnen weer andere voorwaarden gelden en andere premiebedragen worden gehanteerd.

Bijzondere extra's meeverzekeren

De kosten voor een huisdier kunnen behoorlijk hoog oplopen als het huisdier ziek wordt. Operaties, fysiotherapie of chemotherapie zijn kostbare behandelingen. Het is dus niet zo gek om je hier tegen te verzekeren. De meeste verzekeringen voor huisdieren bestaan uit een basispakket voor vergoeding van onverwachte medische kosten na een ongeluk en het bezoek aan de dierenarts. Apart meeverzekeren kun je bijvoorbeeld:

  • Medische ziektekosten van je huisdier in het buitenland
  • Medische kosten in verband met vaccinaties
  • Kosten in verband met het onderhoud van het gebit van de hond
  • Kosten van de crematie van je huisdier
  • Kosten van een sterilisatie of castratie.

Het is belangrijk om te kijken of het afsluiten van een verzekering voor dit soort extra's wel interessant is. Als je €100 moet betalen aan extra premie dan is het eenmalig betalen van bijvoorbeeld een castratie vaak goedkoper. Op de website Beste Deal kun je altijd gebruik maken van de aanbiedingen van het moment. Het is daarom zeker aan te raden om als je van plan bent een huisdierverzekering af te sluiten te kijken of er aantrekkelijke kortingen zijn waarvan je gebruik kunt maken.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media