Inboedelverzekering vergelijken

FBTO Inboedelverzekering
FBTO inboedelverzekering
Brand, storm, diefstal en inbraak
€ 7,20 per maand
Univé Inboedelverzekering
Univé inboedelverzekering
Brand, storm, diefstal en inbraak
€ 9,20 per maand
InShared Inboedelverzekering
InShared inboedelverzekering
Brand, storm, diefstal en inbraak
€ 9,23 per maand

De premies van de inboedelverzekeringen zijn gebaseerd op de volgende gegevens: Tussenwoning uit 1937 in eigendom. Woonplaats: Leeuwarden. Leeftijd hoofdverzekeraar: 51 jaar. Niet in het bezit van spullen met een waarde boven € 5000,-. Geen woonhuisbeveiliging met keurmerk. De premies zijn inclusief assurantiebelasting.

Vind de laagste premie voor je inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering tegen schade aan de spullen die in je huis staan. Het gaat dan alleen om de zogenaamde "roerende zaken"; dingen die loszitten en die je meeneemt als je verhuist. Het gaat dus niet om de muren, het toilet of de aansluiting voor je wasmachine. Wél tot je inboedel behoren zaken zoals je televisie, kleding, bedden, keukenapparatuur en keukengerei. Het afsluiten van een inboedelverzekering is aan te raden voor iedereen die zelfstandig woont. Door de verschillende aanbieders goed te vergelijken kan je flink besparen op de kosten van een inboedelverzekering.

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Aan alle spullen die je hebt kan schade ontstaan. Bij brand kunnen je spullen verbranden maar er kan ook sprake zijn van rookschade of van waterschade. Je kunt ook schade lijden door een inbraak, door vandalisme, door blikseminslag of door een storm bijvoorbeeld. Je hele inboedel kan verloren gaan maar er kan ook alleen een laptop worden gestolen of je tuinset wordt vernield. In ieder geval brengen dit soort schades altijd kosten met zich mee en daar zit niemand op te wachten. Door een inboedelverzekering af te sluiten heb je recht op vergoeding van schade aan je spullen. Per verzekeraar kunnen de voorwaarden behoorlijk verschillen.

Hoe werkt het

Als je een verzekering voor je inboedel afsluit dan gelden er zogenaamde polisvoorwaarden. In deze voorwaarden staat precies vermeld wanneer je recht hebt op vergoeding van schade en wanneer niet. De verschillen kunnen per verzekeraar groot zijn. De ene polis dekt schade tijdens een verhuizing, de andere niet. Bij de een heb je recht op vergoeding van schade als je deze per ongeluk zelf hebt veroorzaakt, bij de ander niet. Het is dus zaak om je vooraf goed te informeren. Uiteraard verschillen de premies die je moet betalen ook flink.

Als je een verzekering voor de inboedel afsluit betaal je hiervoor een premie. De premie wordt doorgaans op jaarbasis berekend en meestal kun je per maand betalen. Vergis je niet in de hoogte van een premie, deze kan goedkoop lijken maar het eigenlijk niet zijn. Misschien heb je een hoog eigen risico of zijn de polisvoorwaarden ongunstig. Ga dus bij het zoeken naar een geschikte inboedelverzekering niet alleen op de hoogte van de premie af. Een vergelijkingssite zoals Beste Deal is een heel handige hulp om de beste inboedelverzekeraar te vinden.

De hoogte van je inboedelverzekering

De ene inboedel is natuurlijk de andere niet. Sommige mensen hebben dure spullen terwijl anderen juist hun huis inrichten met spullen van de kringloop. Je kunt onderverzekerd zijn waardoor je te weinig krijgt uitbetaald als zich schade voordoet. Het kan ook gebeuren dat je te hoog verzekerd bent. Je betaalt dan een te hoge premie voor de verzekering van je inboedel. Dat is natuurlijk zonde van je geld. Denk er ook aan dat je inboedel in de loop van de tijd verandert. Had je eerst voornamelijk goedkope spullen, als je meer gaat verdienen heb je misschien duurdere spullen aangeschaft en moet je inboedelverzekering worden bijgesteld.

Op het internet kun je zogenaamde inboedelwaardemeters vinden waarmee je precies kunt uitrekenen hoeveel jouw inboedel waard is. De meeste verzekeraars bieden ook wel rekenhulpen of hanteren basisbedragen waaruit je kunt kiezen.

Denk er aan dat bepaalde kostbaarheden niet standaard zijn meeverzekerd. Voor kostbaarheden kun je een aparte kostbaarhedenverzekering afsluiten. Het gaat dan om waardevolle schilderijen, postzegelverzamelingen, muziekinstrumenten of sieraden.

Als er schade is ontstaan dan krijg je een vergoeding op basis van de nieuwwaarde. Is je televisie gestolen? Je krijgt dan een vergoeding op basis van aanschaf van een nieuwe televisie. Het maakt dus niet uit of je gestolen televisie al 10 jaar oud was.

Verzekering zoeken, afsluiten en overstappen

Bij de meeste verzekeraars kan je stapsgewijs een inboedelverzekering aanvragen. Je geeft als eerste je postcode en huisnummer op want het maakt voor de hoogte van de premie uit in welke regio je woont. Hartje Amsterdam is duurder dan een rustige woonwijk in Gelderland.

Vervolgens moet je aangeven hoe je woont: in een appartement, een rijtjeshuis, in een hoekwoning of op een boot bijvoorbeeld. Ook deze informatie heeft gevolgen voor de hoogte van de premie. Tenslotte vul je je persoonlijke gegevens in en natuurlijk de hoogte van het te verzekeren bedrag. Op deze manier kan je bij verschillende verzekeraars een premievoorstel opvragen.

Overstappen is lang niet meer zo moeilijk als vroeger. Je sluit een verzekering af voor een jaar en daarna kan je elke dag opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Verzekeraars bieden vaak een overstapservice aan of je kunt een standaardbrief printen waarmee je je oude verzekering kunt opzeggen.

Andere verzekeringen

Naast een inboedelverzekering zijn een opstalverzekering en een WA-verzekering voor veel mensen onmisbaar. De opstalverzekering is voor je huis zelf: een verzekering tegen schade aan je huis zoals een boom op het dak, een kapotte gevel of stormschade. De WA-verzekering verzekert je tegen schade die je toebrengt aan anderen: je botst tegen iemand aan met de fiets, een bal door de ruit van de buren of je hond bijt de postbode.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media