Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Univé Aansprakelijkheidsverzekering
Univé aansprakelijkheidsverzekering
2 volwassenen + 1 kind
€ 5,70
InShared Aansprakelijkheidsverzekering
InShared aansprakelijkheidsverzekering
2 volwassenen + 1 kind
€ 5,60 per maand
FBTO Aansprakelijkheidsverzekering
FBTO aansprakelijkheidsverzekering
2 volwassenen + 1 kind
€ 5,98 per maand

De premies van de aansprakelijkheidsverzekeringen zijn gebaseerd op de volgende gegevens: Gezin met 1 kind. Woonplaats: Leeuwarden. De premies zijn inclusief assurantiebelasting.

Vind de laagste premie voor je aansprakelijkheidsverzekering

Wat is dat precies, aansprakelijkheid en ben ik verplicht een verzekering tegen aansprakelijkheid af te sluiten? Om met het laatste te beginnen, nee je bent niet verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Verstandig is het echter wel.

Aansprakelijkheid betekent dat je ergens op kunt worden aangesproken. Als jij schuldig bent aan een bepaalde gebeurtenis dan ben je verplicht de schade die uit die gebeurtenis voortvloeit te vergoeden. Daarbij is het niet belangrijk of je er iets aan kon doen of niet. Sterker, het gaat eigenlijk altijd om een ongeluk want als je opzettelijk schade toebrengt aan anderen of aan eigendommen van anderen dan ben je niet alleen aansprakelijk maar ook strafbaar.

Een aansprakelijkheidsverzekering is nodig voor iedereen. Van kind tot bejaarde. Iedereen kan immers een ongeluk(je) veroorzaken. Zelfs een kleine baby kan schade veroorzaken door te spugen over de dure bank van de buren!

Soorten aansprakelijkheidsverzekeringen

Er zijn verschillende soorten aansprakelijkheidsverzekeringen. Met een aansprakelijkheidsverzekering wordt gewoonlijk bedoeld: een verzekering tegen schade die door een persoon wordt veroorzaakt aan derden of eigendommen van derden.

Er zijn legio voorbeelden te verzinnen: een bal door de ruit, een brandgat in het tapijt van de mensen waar je op bezoek bent, een stoeipartijtje met als resultaat een gebroken vinger, een glas wijn over de kalfslederen bank van een kennis en zo voort. Iedereen heeft wel eens een dergelijk ongelukje en vaak zal de gastheer of -vrouw uitroepen dat die bank toch al niets meer waard was of het tapijt toch al aan vervanging toe was. Natuurlijk kan het ook anders aflopen en stellen mensen je aansprakelijk voor de ontstane schade.

Er zijn speciale aansprakelijkheidsverzekeringen voor deelnemers in het verkeer. Denk aan de verplichte WA-verzekering voor automobilisten, brommerrijders en andere bestuurders van gemotoriseerd verkeer. Dit soort verzekeringen zijn wel verplicht.

Dan zijn er ook nog aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven. Personeel van bedrijven kan fouten maken waardoor klanten schade lijden. Dat kan in bepaalde gevallen flink wat geld gaan kosten en daarom is een verzekering voor een bedrijf vaak onontbeerlijk.

Wel of niet kiezen voor een aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is eigenlijk altijd nodig, voor iedereen. We leggen dit uit aan de hand van een voorbeeld: Je zoontje van 6 is lekker aan het voetballen buiten met zijn vriendjes. Het gaat er flink hard aan toe en ze hebben enorm veel plezier. Totdat je zoontje de bal een harde trap geeft en deze over de heg schiet van de buren, pardoes door de grote voorruit die aan diggelen valt. Jij wordt aansprakelijk gesteld voor de schade: vervangen ruit: € 500, schade aan het tapijt: € 150; totaal € 650.

"Ach", denk je misschien, "ik verdien goed en kan het wel betalen; dit soort dingen komt misschien eenmaal per 5 of 10 jaar voor. Daarvoor ga ik me niet verzekeren met alle rompslomp van dien." Voor anderen kan een dergelijk bedrag natuurlijk wél een hele uitgave zijn.

Maar nu loopt het anders: dezelfde situatie maar nu zit de buurman aan een bureau te werken. Hij heeft een bedrijf aan huis en zit facturen te maken achter zijn pc. Door de breuk van de ruit krijgt hij een glasscherf in één van zijn ogen. De ambulance moet gebeld, hij moet worden geopereerd en zal aan dat oog blind blijven. Kosten:

  • Vervangen ruit: € 500
  • Schade aan het tapijt: € 150
  • Ambulance vervoer € 100
  • Kosten medische behandeling eigen bijdrage: € 250
  • Kosten medisch vervoer ivm revalidatie: € 500

De directe kosten zijn nu opgelopen tot € 1500 maar de indirecte kosten zijn nog veel hoger. Indirecte schade (ook wel gevolgschade) kan tot in de duizenden tot tienduizenden euro’s of nog meer lopen.

Gevolgschade en aansprakelijkheidsverzekering

Veel schadeverzekeringen en ook de gewone aansprakelijkheidsverzekering zijn eigen vooral belangrijk in verband met de gevolgschade. De man uit het voorbeeld kan lange tijd niet werken en zijn eigen bedrijf gaat daardoor slecht lopen. Hij moet iemand inhuren en dat is duur. Hij kan nooit meer 100% werken dus de kosten lopen uiteindelijk in de tienduizenden euro’s als het niet meer is. Om die reden zijn de bedragen die zijn verzekerd ook zo hoog: met een gewone, standaard aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor bedragen van 1 miljoen tot 2,5 miljoen per gebeurtenis. Dat lijkt veel maar je ziet hoe snel gevolgschade oploopt tot hoge claims. Blijvende invaliditeit, zeker bij jongere mensen gaat gepaard met hoge schadeclaims.

Aansprakelijkheidsverzekering kiezen en overstappen

Je kunt bij heel veel verschillende partijen een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Bij vrijwel alle banken, bij bepaalde winkels en bij alle verzekeringsbedrijven. De premies lopen uiteen en door het overweldigende aanbod is het moeilijk kiezen. Op de website Beste Deal vind je overzichtelijk alle mogelijkheden op een rijtje en kun je eenvoudig vergelijken welke verzekering voor jou de beste is. Een aansprakelijkheidsverzekering kan je afsluiten alleen voor jezelf maar ook meteen voor het hele gezin. Overstappen is geen enkel probleem, na een jaar kan je overstappen naar een andere partij en gebruik maken van aantrekkelijke kortingen op de premie. Regelmatig overstappen loont dan ook zeker. Je nieuwe verzekeraar regelt doorgaans jouw overstap zodat je daar zelf niets aan hoeft te doen. Vaak is het goedkoper je premie in één keer te betalen voor een heel jaar dan te kiezen voor maandelijkse betaling.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media