Overstappen van verzekeraar

Overstappen verzekering

Overstappen van verzekeraar betekent in veel gevallen geld besparen. Als je een of meer verzekeringen hebt lopen bij een bepaald verzekeringsbedrijf, dan kan het lonen om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Er is veel concurrentie tussen de verzekeringsmaatschappijen en zij zullen hun best doen jou als klant binnen te halen. Je kunt dan profiteren van een nog scherpere premie of van een welkomst bonus in de vorm van bijvoorbeeld een korting op je premie. Op de website Beste Deal kan je de verschillende verzekeringsbedrijven en hun verzekeringen met elkaar vergelijken om zo de beste deal te vinden. Zoek je een bepaalde verzekering of wil je weten of jouw verzekeraar echt wel de goedkoopste is dan kun je dat hier nagaan. Wil je overstappen naar een andere verzekeraar dan moet je goed in de gaten houden hoe het zit met de looptijd van de huidige verzekering.

Waarom verzekeren

De meeste verzekeringen sluit je af op vrijwillige basis maar er zijn ook verzekeringen die je verplicht bent af te sluiten. Iedereen krijgt in zijn of haar leven dan ook op enig moment te maken met het kiezen voor een verzekeringsbedrijf. Dat begint al op je 18e, als je een verplichte ziektekostenverzekering moet afsluiten. Tot die tijd zijn kinderen en jongeren meeverzekerd bij de ouders of verzorgers. Overstappen van zorgverzekeraar kan eenmaal per jaar.

Ga je autorijden of motorrijden dan ben je eveneens verplicht een verzekering af te sluiten. Ga je op een brommer of scooter rijden dan moet je op je 16e al een eerste verzekering afsluiten want ook voor brommers en scooters is dat verplicht. Omdat je dan nog minderjarig bent moet de verzekering worden afgesloten op naam van je ouders of verzorgers. Geef wel door dat jij als jongere op het voertuig rijdt want anders kunnen er problemen ontstaan op het moment dat je een beroep wilt doen op je verzekering. Overstappen van verzekeraar kan op elk moment nadat de eerste looptijd van een jaar is verstreken.

Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid), een verzekering voor schade die je anderen of spullen van anderen toebrengt, is niet verplicht. Het is echter wel aan te raden een dergelijke verzekering af te sluiten. Ook hier zijn kinderen meeverzekerd. Men kiest dan voor een gezinsverzekering. Ook hier kan men op elk moment overstappen mits het eerste jaar is verstreken.

Overstappen autoverzekering

Als je van auto verzekering wilt veranderen en je wilt naar een andere schadeverzekeraar dan kan je je no claim korting meenemen. De no claim korting, ook wel schadevrije jaren genoemd, wordt geregistreerd in de data base Roy data. Autoverzekeraars kunnen daar nagaan hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd en daar de premie die je bij hen gaat betalen op afstemmen. Je schadevrije jaren blijven een jaar geldig nadat je je auto hebt verkocht. Verzeker je in het jaar nadat je auto hebt verkocht niet een andere auto dan vervallen je schadevrije jaren. Let hier goed op want dit kan je erg veel geld gaan kosten. Autoverzekeringen kunnen onderling flink verschillen dus het is zeker de moeite waard via Beste Deal meerdere verkeringen te vergelijken. Behalve je schadevrije jaren is ook je woonplaats en je leeftijd van invloed op de hoogte van de premie.

Overstappen zorgverzekering

In Nederland moet iedereen verzekerd zijn tegen ziektekosten en moet daarvoor minimaal een basisverzekering hebben. Elk jaar per 1 januari kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Je krijgt tegen het einde van een lopend jaar aanbiedingen van zorgverzekeraars zodat je kunt nagaan welke de meest voordelige premie berekent. Als je wilt overstappen van zorgverzekeraar dan kan dat per 1 januari en je kunt dit regelen tot 1 februari van een jaar. De basisverzekeringen verschillen niet zoveel van elkaar omdat deze moeten voldoen aan een minimale eis die door de regering wordt vastgesteld. Sommige verzekeraars bieden echter meer dan de minimale eisen. Daarnaast vind je bij alle zorgverzekeraars een groot aantal aanvullende verzekeringen. Het loont zeker om elk jaar zorgverzekeringen te vergelijken en over te stappen. Vergelijk ze via Beste Deal om de meest aantrekkelijke verzekeraar te vinden.

Aanvullende informatie overstappen verzekering

De meeste verzekeringsbedrijven helpen je graag met je overstap. Meestal zegt de nieuwe verzekeraar de verzekering bij je oude verzekeraar op. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd als je bent overgestapt. Krijg je binnen deze periode spijt van je overstap, dan kan je het nog ongedaan maken. De meeste verzekeringen hebben een looptijd van een jaar en na het eerste jaar is de verzekering per maand opzegbaar. Je hebt dus altijd nog minimaal een maand wachttijd voordat je nieuwe verzekering in kan gaan. Wil je meteen na het eerste jaar overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij dan moet je soms 2 maanden van te voren opzeggen. Op de website Beste Deal vergelijken wij alle verzekeringsbedrijven in Nederland, afgezien van de banken. Ook bij banken kan je veelal verzekeringen afsluiten. Let er op dat het afsluiten van een verzekeringspakket bij één verzekeringsbedrijf vaak een aantrekkelijke korting betekent op de totale premie.

Alle verzekeraars

Beste Deal vergelijkt verzekeringen van (bijna) alle verzekeraars. Welke verzekeraar heeft jouw voorkeur?

Verzekeraar Allianz
Verzekeraar Anderzorg
Verzekeraar ANWB
Verzekeraar ASR
Verzekeraar Avero
Verzekeraar Centraal Beheer
Verzekeraar CZ
Verzekeraar De Goudse
Verzekeraar Ditzo
Verzekeraar FBTO
Verzekeraar InShared
Verzekeraar Klaverblad
Verzekeraar Nationale-Nederlanden
Verzekeraar OHRA
Verzekeraar Promovendum
Verzekeraar Reaal
Verzekeraar Unigarant
Verzekeraar Univé
Verzekeraar Verzekeruzelf
Verzekeraar VGZ
Verzekeraar WitGeld
Verzekeraar Zilveren Kruis
Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media