CZ verzekeringen vergelijken

CZ is een van de drie grootste zorgverzekeraars in Nederland. Met een jaaromzet van meer dan 8 miljard heeft CZ een marktaandeel van zo'n 20%. De belangrijkste taak van CZ is de uitvoering van de verplichte ziektekostenverzekering: de basisverzekering. Daarnaast kun je bij CZ ook terecht voor verschillende aanvullende ziektekostenverzekeringen en tandartsverzekeringen. CZ heeft ook klanten in de zakelijke sector waaronder ZZP'ers.

Wil je weten welke verzekeringsmogelijkheden er zijn bij CZ en waar je bij het afsluiten op moet letten? Beste Deal vertelt je alles over deze verzekeraar.

Waarom kiezen voor CZ?

Handige declaratie app
Direct inzicht in je zorgkosten
Hulp bij zorg door eigen zorgadviseurs

Kernwaarden van CZ

CZ hanteert drie kernwaarden. De eerste kernwaarde is "alles voor betere zorg". Deze kernwaarde houdt in dat CZ er naar streeft om alles rond de zorgverzekeringen eenvoudig en gemakkelijk te maken. Zij bieden persoonlijke begeleiding naar goede zorg en werken elke dag aan het beschikbaar maken en beschikbaar houden van goede zorg voor iedereen die het nodig heeft.

De tweede kernwaarde van CZ is "participeren in de maatschappij". CZ is op verschillende manieren bij de samenleving betrokken en zet zich in om extra ondersteuning te bieden aan zorgvernieuwing en informele zorg. Daarnaast heeft CZ partnerships met onder andere het Rode Kruis en CZ Tilburg Ten Miles.

De Derde en laatste kernwaarde van CZ is "carrière met perspectief". Deze kernwaarde houdt in dat CZ de beste mensen zoekt om de best mogelijke zorg te kunnen garanderen. Mensen die betekenisvol werk willen doen in een organisatie die voortdurend streeft naar verbetering.

De Zorgverzekeringen bij CZ

Op de inzichtelijke website van CZ kun je direct kiezen voor de categorie zorgverzekeringen. Je ziet dan in een oogopslag welke soort verzekeringen je kunt afsluiten bij CZ.Je kunt voor de basisverzekering kiezen uit drie varianten:

  1. De zorgbewustpolis
  2. De zorg op maatpolis
  3. De zorgkeuzepolis

De basisverzekering zorgbewustpolis is de goedkoopste basisverzekering. Je krijgt een volledige vergoeding van kosten die je maakt bij zorgverleners met een contract bij CZ. De zorg op maatpolis geeft eveneens een volledige vergoeding bij zorgverleners met een contract bij CZ en biedt daarnaast een ruime vergoeding voor andere zorgkosten. Je kunt op de website uitgebreide informatie vinden over de verschillende pakketten. Wat is wel en wat is niet meeverzekerd? Je ziet het naast elkaar, duidelijk en helder op de website. De zorg op maatpolis is het meest gekozen basis verzekeringspakket.

De basisverzekering zorgkeuzepolis geeft je recht op vergoeding van kosten van alle zorgverzekeraars, ook als deze geen contact hebben met CZ. Je krijgt alleen geen vergoeding voor zorgkosten die onredelijke hoog zijn. Overigens heeft CZ met bijna alle zorgverleners contracten afgesloten.

Aanvullende verzekeringen bij CZ

Je kunt bij CZ kiezen uit een groot aantal aanvullende verzekeringen:

  • Start
  • Basis
  • Plus
  • Top
  • Jongeren
  • Gezinnen
  • 50plus

Elke aanvullende verzekering is afgestemd op je persoonlijke situatie. Zo zit in het jongerenpakket bijvoorbeeld een vergoeding voor 9 behandelingen fysiotherapie per jaar. Daarnaast onder meer een vergoeding van €200 voor alternatieve geneeswijzen, een vergoeding voor brillen en contactlenzen en vergoedingen voor anticonceptie. In dit pakket krijg je ook 50 gratis condooms per jaar.

In het gezinnen pakket krijg je onder meer een vergoeding voor kraamzorg en is een tandartsverzekering inbegrepen van €250 per persoon per jaar. De 50 Plus verzekering biedt een ruimere vergoeding voor alternatieve geneeswijzen en daarbij ook een vergoeding voor onder meer hoortoestellen en brillen. In het 50 Plus pakket hoort ook een vergoeding voor de jaarlijkse griepprik. Heb je nog geen recht op een griepprik (vanaf 65 jaar), dan kan je deze dus toch kosteloos halen. Handig, want dit voorkomt uiteraard kosten die het gevolg zijn van een griep en van eventuele complicaties van de griep.

Speciale tandarts verzekeringen bij CZ

Je kunt bij CZ kiezen uit twee aanvullende verzekeringen voor de tandarts. De standaard tandartsverzekering garandeert een maximale vergoeding van €450 per jaar waarbij de controles 100% worden vergoed en andere behandelingen voor 75%. Orthodontie tot 22 jaar is meeverzekerd voor 80% met een maximum van €2045.

De uitgebreide tandartsverzekering geef je recht op een maximale vergoeding van €1150 per jaar waarbij de controles voor 100% worden vergoed een andere behandelingen voor 75%. De vergoedingen voor orthodontie tot 22 jaar zijn gelijk aan die van de basis tandartsverzekering. In beide tandartsverzekeringen is ook een gering bedrag opgenomen voor orthodontie voor personen van 22 jaar en ouder.

Wil je meer weten over de zorgverzekeringspakket van CZ kijk dan op de website. CZ biedt ook een handige app. Als klant van CZ kan je in een eigen online omgeving wijzigingen doorgeven, declaraties indienen of zoeken naar een geschikte zorgverlener. Verder vind je op de website van CZ een schat aan informatie over allerlei zorg gerelateerde onderwerpen. Ook zijn er interessante blogs te vinden die ingaan op nieuwsberichten en dus heel actueel zijn.

Op de website Beste Deal kun je de zorgverzekeraars in Nederland met elkaar vergelijken en zo de beste deal vinden. Ga je voor de goedkoopste zorgverzekeraar? Ben je op zoek naar een bepaald zorgpakket, of wil je een zorgverzekeraar die jouw zorg altijd betaalt, waar je ook bent? Kijk en vergelijk via Beste Deal.

Verzekeringen bij CZ

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media