OHRA verzekeringen vergelijken

OHRA is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij en een bekende naam bij velen van ons. OHRA is een onderdeel van Nationale Nederlanden en opgericht in 1925. De naam betekent Onderlinge Ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere Rijksambtenaren. Na de oprichting van OHRA is het bedrijf meerdere keren gefuseerd om uiteindelijk bij Delta Lloyd terecht te komen. Delta Lloyd op haar beurt is in 2018 gefuseerd met Nationale Nederlanden waardoor ook OHRA nu tot Nationale Nederlanden behoort.

OHRA biedt een uitgebreid assortiment verzekeringen en daarnaast ook producten op het gebied van sparen en beleggen: pensioenen en lijfrente bijvoorbeeld.

Waarom kiezen voor OHRA?

Alle verzekeringen onder één dak
Verzekeringen voor particulier en zakelijk
Je bent nooit onderverzekerd

Verzekeringen OHRA

De hoofdcategorieën voor wat betreft verzekeringen zijn:

  • Vakantie
  • Op de weg
  • Thuis
  • Zorg en Gezin

Per categorie kun je vervolgens kiezen uit verschillende verzekeringen en daarnaast zijn er ook nog speciale verzekeringen voor zzp’ers af te sluiten bij OHRA. Denk onder meer aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, een inboedelverzekering speciaal voor de zzp’er, een rechtsbijstandverzekering en een speciale laptop en tablet verzekering.

Verzekeringen van OHRA voor de vakantie

Speciaal voor de vakanties kun je bij OHRA kiezen uit meerdere reisverzekeringen of voor een annuleringsverzekering. Wat opvalt is dat je bij OHRA steeds heel flexibel kunt kiezen over wat je wel en niet wilt verzekeren. Wil je bijvoorbeeld een reisverzekering afsluiten dan kan je heel gemakkelijk kiezen voor een verzekering alleen voor jezelf, voor jezelf en je partner, een reisverzekering voor het hele gezin of alleen voor jouzelf en je kinderen (alleenstaande ouder). Dan zijn er ook verschillende reisverzekeringen: een doorlopende reisverzekering een kortlopende reisverzekering. Op de website van OHRA lees je ook precies wat wel en niet is meeverzekerd en waar de verzekering precies dekking biedt: bijvoorbeeld alleen in Europa of een werelddekking.

Als je kiest voor een annuleringsverzekering dan wordt de totale reissom vergoed als je gedwongen bent je reis te annuleren. Wat ook heel handig is, is dat je je annuleringsverzekering kunt koppelen aan je reisverzekering. Je kunt dan simpelweg kiezen voor de "extra dekking annulering" en bent je bent daarmee voor elke vakantie verzekerd voor €1500, mocht je de reis moeten annuleren. Het maakt niet uit hoe vaak je per jaar met vakantie gaat.

Verzekeringen van OHRA voor op de weg

Bij de categorie "Op de weg" vind je de autoverzekering, motorverzekeringen en de caravanverzekering. Ook hier heb je weer een uitgebreide keuze uit verschillende verzekeringen zoals bijvoorbeeld voor de auto: een WA, WA plus of allrisk auto verzekering. Je kunt kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen en er is ook informatie voorhanden over het verzekeren van een tweede auto of motor. De no-claimkorting kan bij OHRA oplopen tot 82% en voor een tweede auto of motor kun je diezelfde hoge korting krijgen. Dan is er ook nog een handige app beschikbaar waarin je schade kunt melden, een garage kunt vinden of wijzigingen kunt doorgeven betreffende jouw persoonlijke situatie.

Verzekeringen van OHRA voor thuis

Ook voor thuis biedt OHRA tal van verzekeringen: de woonverzekering, de inboedelverzekering, een opstalverzekering, een speciale kostbaarhedenverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Per verzekering kan je kiezen uit varianten en op de website lees je precies wat wel en niet verzekerd is en wat de voorwaarden per verzekering zijn. Je vindt ook veel uitleg over de verschillende woonverzekeringen zodat je heel eenvoudig kunt uitzoeken wat je wel en niet nodig hebt op het gebied van verzekeringen. Je kunt vrijwel alles online regelen: aanmelden, schade melden, de dekking aanpassen en anderen persoonlijke zaken wijzigen.

Verzekeringen van OHRA voor zorg en Gezin

Je vindt bij OHRA een zeer uitgebreid aanbod verzekeringen, ook voor de medische zorg voor het gezin. Zo zijn er verschillende zorgverzekeringen, huisdierenverzekeringen, een rechtsbijstandverzekering en ongevallenverzekeringen. Als je kiest voor de basis zorgverzekering van OHRA, dan heb je een vrije zorgkeuze en dit betekent dat je dus zelf je zorgverlener kunt uitzoeken. Dat is lang niet bij alle zorgverzekeraars het geval. Je loopt bij OHRA dus niet het risico dat je het gehele bedrag dat je zorgverlener in rekening brengt, of een gedeelte daarvan, moet betalen. Naast de basis zorgverzekering kan je kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen, uit tandartsverzekeringen en vind je uitgebreide informatie over het eigen risico, de vergoedingen en de voorwaarden per zorgverzekering.

De website van OHRA is heel overzichtelijk en je kunt per verzekering eenvoudig je premie berekenen. Ook overstappen is geen probleem en mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben bij je overstap dan is OHRA je daarbij graag van dienst. Eenmaal klant bij OHRA dan kun je via Mijn OHRA een groot aantal persoonlijke zaken wijzigen en alle informatie zoals de stand van je eigen risico of je zorg verbruik inzien.

Vergelijk via de website Beste Deal alle zorgverzekeraars om een voor jou geschikte zorgverzekeraar te vinden. Door op de website van de verschillende aanbieders te kijken kun je een schat van informatie vinden. Is er bijvoorbeeld vrije zorgkeuze, kan je verzekeringen combineren zodat je extra premiekorting krijgt? Door goed uit te zoeken welke voordelen er zijn te behalen kun je jaarlijks flink besparen op premies voor verzekeringen.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media