Reisverzekering vergelijken

Vind de laagste premie voor je reisverzekering

Het doel van de reisverzekering is het verzekeren van schade die men oploopt tijdens het reizen. Doorgaans is een reisverzekering alleen voor persoonlijke reizen en niet voor zakelijke reizen. Wil je een zakelijke reisverzekering afsluiten dan moet je dus vooraf goed informeren of de reisverzekering ook geldt voor zakelijke reizen. Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen:

  • De doorlopende reisverzekering
  • Aflopende reisverzekering
  • Kortlopende reisverzekering
  • Langlopende reisverzekering
  • Annuleringsverzekering

Als je een reisverzekering wilt afsluiten dan kan je kiezen uit heel veel verschillende verzekeringsmaatschappijen want vrijwel elke verzekeringsmaatschappij biedt wel een of meer vormen van een reisverzekering. Uiteraard verschillen per verzekeraar de premies en de dekkingen. Het is daarom verstandig om goed na te gaan wat wel en niet is meeverzekerd.

De annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering neemt een aparte plaats in binnen de reisverzekeringen. Een annuleringsverzekering is namelijk een verzekering die de kosten dekt als een reis niet door kan gaan. Ook dekt het de kosten als je onverhoopt eerder naar huis moet terugkeren van vakantie. Je kunt niet zomaar een beroep doen op de annuleringsverzekering. Je moet daarvoor wel een goede reden hebben. De redenen waarom je aanspraak kunt maken op een vergoeding vanuit de annuleringsverzekering staan omschreven in de polisvoorwaarden. Het is vrijwel altijd zo dat als de gebeurtenis waarop je een beroep doet niet in de polisvoorwaarden staat omschreven, je ook geen geld terug kan krijgen. Redenen waarom de annuleringsverzekering wel geld uitkeert zijn bijvoorbeeld het overlijden van een direct familielid en ontslag of ziekte van een van de reizigers. Uiteraard moet er wel worden bewezen dat deze omstandigheden je dwingen de reis af te breken of dat je door deze gebeurtenis in het geheel niet op reis kunt gaan.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering wordt afgesloten voor de periode van 1 jaar en binnen dit jaar heb je recht op een bepaald aantal dagen dat je verzekerd bent. Je kunt dus niet bij wijze van spreken het hele jaar met vakantie. Als voorbeeld nemen we de doorlopende reisverzekering van Univé. De doorlopende reisverzekering van Univé biedt een basisdekking waarmee je verzekerd bent in Europa en alle landen grenzend aan de Middellandse Zee. Je bent dan verzekerd voor schade die je oploopt als je op reis bent. Denk hierbij onder meer aan verloren gegane bagage, het beschadigd raken van je bagage of als je bagage gestolen wordt. Op de website van Univé is het vrij onduidelijk wat nou precies onder deze basisverzekering valt maar wel duidelijk is dat je er basisverzekering kunt uitbreiden met tal van aanvullende dekkingen. Je kunt de basis doorlopende reisverzekering onder meer aanvullen met een annuleringsverzekering, een speciale verzekering voor je bagage, voor medische kosten in het buitenland, voor ongevallen, voor pechhulp of voor wintersport. Je kunt ook kiezen voor de aanvulling speciaal voor zakenreizen.

Bij Univé mag je maximaal 180 dagen van een lopend jaar gebruik maken van de doorlopende reisverzekering. Dit is veel want bij de meeste andere verzekeraars gaat het om minder dagen per jaar, bijvoorbeeld 60 of 80 dagen. Het is in ieder geval noodzakelijk om goed na te gaan wat wel en niet is meeverzekerd in de basisverzekering en vervolgens de aanvullende dekkingen te kiezen. De lage maand premies die worden genoemd zeggen dan ook nog niet zoveel over je verzekering. Een basisverzekering is meestal te weinig en je zult dan aanvullingen moeten bijnemen hetgeen geld kost. De basis doorlopende reisverzekering van Univé kost slecht € 1,37 per maand (prijzen 2018) maar daarvoor heb je dus alleen de basisdekking en je zult dus vrijwel altijd enkele dekkingen bij moeten nemen waardoor de maandelijkse premie van de doorlopende reisverzekering aanzienlijk duurder wordt.

Andere reisverzekeringen

Ga je op wereldreis en heb je niet genoeg aan de 60, 80 of 180 dagen die de doorlopende reisverzekering je biedt, dan kun je deze meestal uitbreiden naar een groter aantal dagen. Verzekeraars die schermen met lage premies bieden meestal ook wat minder dagen aan per jaar waarvoor de verzekering geldt. Let hier goed op.

Een kortlopende reisverzekering is een reisverzekering speciaal voor een bepaalde reis. Als je bijvoorbeeld 2 weken op vakantie gaat dan kun je precies voor deze periode een kortlopende reisverzekering afsluiten. Dit kan je vaak ook direct bij het boeken van de reis doen, maar dit is niet altijd de goedkoopste keuze.

Een langlopende reisverzekering is juist voor een lange reis bijvoorbeeld een wereldreis. Ga je 4 maanden backpacken in Australië dan kan een langlopende reisverzekering uitkomst bieden. Ook hier geldt natuurlijk dat je goed moet opletten wat er in de polisvoorwaarden staat.

Waar kan je een reisverzekering afsluiten

Je kunt verschillende reisverzekering afsluiten bij vrijwel alle banken en bijna alle verzekeringsbedrijven. Het is zaak om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken omdat de premies en dekkingen behoorlijk uiteenlopen. De website Beste Deal is hiervoor een heel geschikte site omdat je direct ziet welke verzekeraars de reisverzekering van jouw keuze aanbieden waarna je ze eenvoudig met elkaar kunt vergelijken.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media