Motorverzekering vergelijken

InShared Motorverzekering
InShared motorverzekering
€ 0 eigen risico
€ 4,24 per maand
Univé Motorverzekering
Univé motorverzekering
€ 0 eigen risico
€ 5,88 per maand
FBTO Motorverzekering
FBTO motorverzekering
€ 0 eigen risico
€ 11,11 per maand

De premies van de WA motorverzekeringen zijn gebaseerd op de volgende gegevens: Motor: Honda Goldwing 1800 (2014/2015), leeftijd: 51 jaar, woonplaats: Leeuwarden, aantal kilometers: tot 8.000 per jaar, schadevrije jaren: 5. De premies zijn inclusief assurantiebelasting en gebaseerd op het standaard eigen risico van een verzekeraar.

Vergelijk verzekeringen voor je motor

Er zijn heel veel verzekeringsbedrijven die een motorverzekering aanbieden. Voorop lopen de bekende verzekeringsbedrijven op het gebied van vervoer zoals Univé, de ANWB, Inshared en Unigarant. Net als bij een autoverzekering kun je bij een motorverzekering gebruik maken van de no claim korting. Een no claim korting is een korting die je op de premie krijgt voor elk jaar dat je geen schade claimt. De no-claimkorting heeft een groot effect op je maandelijkse premie; het kan gaan om tientallen euro's per maand. Bij de meeste verzekeringsbedrijven kun je ook extra dingen meeverzekeren zoals je motorkleding of een helm. De hoogte van de premie voor een motorverzekering hangt af van een aantal zaken waaronder de leeftijd van de bestuurder, de gewenste soort verzekering en de toestand werd in het motorrijtuig zich bevindt. Het verzekeren van een gloednieuwe motor is duurder dan van een wat oudere of tweedehands motor. Ook bijzondere aspecten aan je motor kunnen premiekorting opleveren. Een alarmsysteem (goedgekeurd) kan een flinke korting opleveren op de premie voor de motorverzekering.

Soorten motorverzekering

Er zijn 3 soorten motorverzekeringen:

  1. WA motorverzekering
  2. WA plus beperkt Casco
  3. WA plus volledig Casco

Met een WA motorverzekering ben je verzekerd tegen schade die je toebrengt aan anderen of aan spullen van anderen. Veroorzaak jij met je motor een ongeluk dan hoef je dus niet zelf voor de kosten daarvan op te draaien. Het kan gaan om een klein ongelukje waarbij je bijvoorbeeld met je motor tegen een bumper van iemand aanrijdt maar ook om grote ongelukken met hoge kosten. Vooral de kosten van letselschade kunnen in de tienduizenden euro's lopen. Veroorzaak je een ongeval waarbij iemand blijvend letsel oploopt dan kan het om nog veel hogere bedragen gaan. Je bent in Nederland verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten voor je motor.

De WA beperkt casco verzekering dekt eveneens de schade die je aan derden toebrengt maar ook diefstal of poging tot diefstal van je motor vallen onder de beperkt casco verzekering. Over het algemeen zijn bij de WA beperkt casco motorverzekering nog extra dingen meeverzekerd zoals kosten als gevolg van een aanrijding met een dier of schade als gevolg van brand, storm, hagel of ander natuurgeweld.

De meest uitgebreide motor zekering is de WA volledig Casco. Je bent dan verzekerd tegen alle zaken die je ook bij de beperkt casco hebt. Daarnaast is bij de volledig casco ook de schade aan je eigen motor meeverzekerd. Als je een ongeluk veroorzaakt dan krijg je dus niet alleen de schade vergoed die anderen lijden maar ook je eigen schade. Dit betreft zowel de schade aan je motor als andere schade. Bijvoorbeeld schade aan je kleding, letselschade of schade aan je bagage. Ook eenzijdige ongevallen zijn hierbij meeverzekerd. Bijvoorbeeld als je per ongeluk tegen een paaltje bent aangereden. De meeste mensen kiezen voor een WA volledig Casco als zij een nieuwe motor hebben gekocht.

De motorverzekering van de ANWB

Bij veel verzekeringsbedrijven kun je gebruik maken van allerlei kortingen en aanbiedingen. Door de verschillende motorverzekeringen op de website Beste Deal met elkaar te vergelijken kan je deze voordelen en aanbiedingen vinden en met elkaar vergelijken.

Bij de ANWB bijvoorbeeld kun je gebruik maken van verschillende extra's en voordelen:

  • Je kunt aanvullend een 3 jaar aanschafwaardegarantie afsluiten
  • Je kunt accessoires van de motor meeverzekeren tot een bedrag van €100
  • Je kunt 5% ANWB ledenkorting krijgen
  • Je kunt dezelfde no-claimkorting als op je ANWB autoverzekering krijgen
  • Je krijgt winterstop korting
  • Je krijgt 24/7 hulp van de ANWB Alarmcentrale
  • Accessoires zijn tot een bedrag van €1000 gratis meeverzekerd bij de volledig Casco dekking.

De winterstop korting is een korting van 10% die je bij de ANWB krijgt als je vanaf 15 december tot 1 maart niet op je motor rijdt. Al met al kan je premiekorting bij de ANWB oplopen van 80% no claim korting plus 10% winterstop korting, plus 5% ledenkorting. Dat is natuurlijk een heel aantrekkelijke motorverzekering.

Opzittenden verzekering motor verzekering

Als je een opzittenden schade verzekering afsluit dan ben je als bestuurder extra goed verzekerd als je door je eigen schuld een ongeluk veroorzaakt. De opzittenden verzekering geldt voor de bestuurder én voor een eventuele passagier. De verzekering biedt dekking voor kosten die bijvoorbeeld moeten worden gemaakt als gevolg van blijvende invaliditeit. Denk aan kosten die je moet doen voor aanpassingen in je huis, kosten voor medische behandelingen en kosten die je hebt omdat je minder geld kunt verdienen; de zogenaamde inkomstenderving.

Je kunt deze verzekering opzittenden verzekering afsluiten bij vrijwel alle verzekeringsbedrijven. Daarnaast kun je ook vaak gebruiken maken van een verkeersrechtsbijstandverzekering. Deze verzekering heeft jou recht op juridische bijstand voor jezelf en een eventuele passagier voor juridische problemen die zijn ons ontstaan in het verkeer. Je wordt dan geholpen met het claimen van schade aan kleding, aan bagage of bij het claimen van schade door verlies van inkomen.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media