Uitvaartverzekering vergelijken

Vind de laagste premie voor je uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een verzekering tegen de kosten die moeten worden gemaakt bij een begrafenis of een crematie. Indien de verzekerde persoon komt te overlijden, dan wordt een geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden waarvan zij de uitvaart of een deel daarvan kunnen betalen. Het is ook mogelijk dat de nabestaanden de uitkering niet in de vorm van een geldbedrag ontvangen maar in de vorm van een vergoeding in natura. Een vergoeding in natura is een uitkering van goederen en diensten. Bijvoorbeeld een begrafenisdienst met een koffietafel, het huren van een lijkwagen en volgauto's en dergelijke. Het kan ook om een combinatie gaan: een geldbedrag plus bepaalde diensten. Het geldbedrag kan dan vrij worden besteed.

In Nederland is ongeveer 70% van de bevolking verzekerd tegen uitvaartkosten met een uitvaartverzekering. Je kunt een uitvaartverzekering afsluiten bij tal van verschillende verzekeringsbedrijven. Vergelijk de verschillende verzekeraars met elkaar door uitvaartverzekeringen te vergelijken en na te gaan welke verzekeraar het meeste voldoet aan jouw wensen en eisen. De website Beste Deal is een heel geschikte website voor het vergelijken van verzekeringen maar ook voor het vergelijken van energieleveranciers en producten op het gebied van mobiele telefonie.

Soorten uitvaartverzekering

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De bekendste vormen van uitvaartverzekeringen zijn de kapitaalverzekering en de naturaverzekering. Dan is er ook nog de waardevaste uitvaartverzekering. Dit is een uitvaartverzekering die ieder jaar met enige procenten toeneemt. Dit, omdat ook de kosten van een begrafenis elk jaar omhoog gaan. Zeker als een langere tijd zit tussen het afsluiten van de verzekering en het daadwerkelijk overlijden, bijvoorbeeld 30 jaar, dan is het natuurlijk veel duurder om een begrafenis of crematie te organiseren dan op het moment dat de verzekering werd afgesloten.

Voor een uitvaartverzekering betaal je maandelijks een premie. Als je al op relatief jonge leeftijd een begrafenisverzekering afsluit, dan betaal je in de loop der jaren natuurlijk een aanzienlijk bedrag aan premie.

Uiteindelijk spaar je dan zelf je begrafenis of crematie bij elkaar. Meestal hoef je vanaf een bepaalde leeftijd de premie niet meer te betalen, bijvoorbeeld vanaf je 85e jaar. Verdien je genoeg geld of denk je genoeg geld te verdienen om geld opzij te zetten, dan kan het aantrekkelijker zijn om je begrafenis uit je eigen vermogen te betalen. Je krijgt dan ook nog eens alle jaren dat je spaart rente over je gespaarde vermogen.

Uiteindelijk is een uitvaart verzekering ook echt een verzekering en bedoeld voor mensen die onverwacht komen te overlijden.

Verzekeraars en uitvaartverzekeringen

Een uitvaartverzekering kan je bij tal van verzekeraars afsluiten. Er zijn verzekeringsbedrijven die gespecialiseerd zijn in uitvaartverzekeringen of alleen uitvaartverzekeringen aanbieden. Er zijn ook verzekeringsbedrijven die een algemeen pakket aan verzekeringen aanbieden waaronder ook een uitvaartverzekering.

Verzekeringsbedrijven die gespecialiseerd zijn in uitvaartverzekeringen zijn onder meer Yarden, Monuta en Dela. Ook sommige banken bieden een uitvaartverzekering, vaak gekoppeld aan een overlijdensrisicoverzekering. Algemene verzekeraars zijn onder meer Reaal, FBTO en Univé.

Het kan zeker de moeite zijn een uitvaartverzekering af te sluiten bij een verzekeraar waar je meerdere verzekeringen hebt lopen. Vaak krijg je dan een zogenaamde pakketkorting waardoor je minder premie hoeft te betalen. Dit kan wel om 10% korting gaan.

Wat kost een uitvaart

In de regel geldt dat een crematie over het algemeen goedkoper is dan een begrafenis. Voor een begrafenis moet men denken aan een kostenpost van ongeveer €9000 en voor een crematie aan €7000 (prijzen 2018).Uiteraard hangen de kosten van een uitvaart sterk samen met de keuzes die je wilt maken. Wil je een eenvoudige kist of juist een luxe exemplaar en hoeveel gasten nodig je uit, wat bied je je gasten aan. Een kopje koffie na afloop kost minder dan een uitgebreide lunch. Moet er een geluidsinstallatie worden gehuurd, welke kosten voor drukwerk wil je maken, komt er een advertentie in één of meer kranten en niet te vergeten grafrechten voor een huurgraf of een familiegraf.

Als je kiest voor een kapitaalverzekering dan krijgen de nabestaanden een som geld uitgekeerd waarmee zij de uitvaart kunnen organiseren. Ze kunnen het bedrag helemaal naar eigen wens gebruiken en zelf alle beslissingen nemen. Nadeel is dat zij ook echt alles moeten organiseren, van het begin tot het eind. Nabestaanden moeten dan goed opletten binnen het beschikbare budget te blijven of moeten zelf bijleggen als dat nodig mocht blijken.

Kies je voor een uitvaartverzekering met een dienstenpakket dan krijg je een aantal diensten die voor jou worden geregeld. Bijvoorbeeld de organisatie van de rouwdienst en de receptie, het opbaren en het reserveren van lijkwagen en volgauto's.

Door verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken kan je precies nagaan welke uitvaartverzekering bij je past. Je kan op de website van meerdere uitvaartverzekeraars proefberekeningen maken voor wat betreft de maandelijkse premie. Meestal hoef je alleen de geboortedatum van de verzekerde in te vullen en enkele wensen kenbaar te maken.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media