Ongevallenverzekering vergelijken

Vind de laagste premie voor je ongevallenverzekering

Bij een ongevallenverzekering denk je misschien alleen aan een autoverzekering, maar dat is lang niet het enige. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een ongevallenverzekering af te sluiten. Deze vorm van verzekering biedt je een dekking bij blijvend invalide of bij overlijden door een ongeluk. Je kunt kiezen voor verschillende ongevallenverzekeringen: persoonlijke ongevallenverzekering, gezinsongevallenverzekering, ongevallenverzekering bij een reisverzekering of voor inzittenden in een auto (of ander motorvoertuig).

Wanneer kiezen voor een ongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering is geen verplichting en in veel gevallen ook niet nodig. Het is een verzekering die je hopelijk nooit nodig zal hebben. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om hem af te sluiten. Beter zeker dan onzeker. Wij kunnen niet zeggen of deze verzekering geschikt is voor jouw situatie. Dat is echt iets wat je alleen zelf kunt bepalen. Maar als je in een bepaalde risicogroep voelt kan het zeker nuttig zijn. Ben je een echte doe-het-zelver die regelmatig klust in huis (en dus weleens een ongelukje heeft), of sport je veel, heb je een risicoberoep of rijd je motor? Dan kan het zo maar interessant zijn om te kiezen voor een ongevallenverzekering.

Dekking ongevallenverzekering

De meeste ongevallenverzekeringen kennen vier categorieën:

  1. Overlijden
  2. Blijvende invaliditeit
  3. Tijdelijke arbeidsongeschiktheid
  4. Kosten van geneeskundige behandelingen

Wanneer kan ik gebruik maken van mijn ongevallenverzekering

Deze vorm van verzekering keert alleen geld uit als de schade aan jou is aangericht vanwege een ongeval. Het begrip ongeval is natuurlijk behoorlijk divers en gaat van vallen van de fiets tot vallen van de trap en van een auto-ongeluk tot een ongeluk tijdens het klussen. De verzekeraar keert uit bij overlijden en bij leven, zolang je letsel door ongeluk is aangericht en in bovenstaande 4 categorieën valt.

Wordt er ook wat uitgesloten?

Jazeker. Niet alles valt onder de dekking van een ongevallenverzekering. Zo zijn risicovolle sporten vaak uitgesloten en gelden er bij veel verzekeraars leeftijdsgrenzen van bijvoorbeeld 55 of 60 jaar. Bij het afsluiten van je overeenkomst met de verzekeraar, is het ook altijd verstandig om de voorwaarden goed na te lezen. Hierin verschillen de verzekeraars nog weleens.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media