Caravanverzekering vergelijken

Vergelijk verzekeringen voor je caravan

Het verzekeren van je caravan is niet verplicht. Toch kiezen veel mensen wel voor een caravanverzekering omdat zij zuinig zijn op hun zogenaamde "tweede huisje". Als er sprake is van schade aan de caravan dan willen zij die graag vergoed krijgen. Of je wel of niet kiest voor een caravanverzekering hangt natuurlijk ook af van de waarde van de betreffende caravan. Ga jij op stap met een oud beestje dan zul je minder snel je caravan verzekeren. De maandelijkse premie die je moet betalen staat dan niet in verhouding tot de waarde van je caravan. Heb je een gloednieuwe caravan gekocht dan is het zeer zeker wel de moeite waard eens goed naar caravanverzekeringen te kijken. Mooie caravans die wat groter zijn kunnen heel wat geld kosten: denk aan tienduizenden euro's. Het is dan natuurlijk fijn te weten dat je eventuele schade aan de caravan krijgt vergoed. Wat je beslist over het wel of niet nemen van een caravanverzekering hangt dus vooral af van je eigen persoonlijke situatie.

Verzekering als je op stap bent met de caravan

Een caravanverzekering is niet bedoeld voor schade die je met je caravan toebrengt aan anderen. Dergelijke schade is al op een andere manier verzekerd.

Als een caravan is aangekoppeld aan de auto dan is de caravan meeverzekerd bij de autoverzekering. Veroorzaak je schade aan derden of eigendommen van derden terwijl je met de caravan achter je auto rijdt, dan wordt deze schade vergoed door het verzekeringsbedrijf waar je auto is verzekerd. Ga dit voor de zekerheid nog na en kijk welke schade precies wel en niet is gedekt. Dat geeft een veilig gevoel als je met vakantie gaat met de caravan.

Veroorzaak je met je caravan schade terwijl deze stil staat bijvoorbeeld op de camping? Dit soort schade wordt vergoed vanuit je aansprakelijkheidsverzekering. Het is dus wel zaak om goed op te letten of je een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar voor iedereen, van jong tot oud is het hebben van een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering wel een must. Je denkt misschien "Hoe kan ik met mijn caravan schade veroorzaken aan derden als deze ergens op de camping staat"? Het antwoord hierop is dat er altijd iets kan gebeuren: bijvoorbeeld een gasfles die in jouw caravan staat en ontploft. Dit kan schade veroorzaken aan derden of eigendommen van derden.

Welke dekking bij caravanverzekering

Met een standaard caravanverzekering ben je vrijwel altijd gedekt voor de volgende schades. Let op: het gaat dan om schade aan jouw eigen caravan waarvoor jij dus zelf een vergoeding ontvangt:

  • Schade als gevolg van brand
  • Schade als gevolg van inbraak
  • Kosten voor het opnieuw plaatsen en aansluiten van een beschadigde caravan
  • De kosten van hulpverlening die boven de waarde van de caravan uit gaan. Denk uit de kosten van het bergen, opruimen of bewaken en transporteren van een caravan die na een ongeval stuk is.

Soms zijn ook stormschade en hagelschade mee verzekerd en ook schade aan de inventaris is in de meeste gevallen meeverzekerd. Ga dit goed na en kies eventueel voor een uitbreiding van de caravanverzekering voor je inboedel. Een enkele keer is ook rechtsbijstand meeverzekerd bij een caravanverzekering.

Waar moet je opletten bij een caravan verzekering

De voorwaarden voor een caravanverzekering ontlopen elkaar bij de verschillende verzekeraars niet veel. Je kunt op de website Beste Deal caravanverzekeringen met elkaar vergelijken. Bekende verzekeraars zoals Univé, Unigarant en de ANWB bieden caravanverzekeringen. Deze verzekeraars bieden doorgaans een standaard beperkte en een uitgebreide allrisk verzekering. Als je kiest voor een allrisk verzekering dan ben je ook verzekerd tegen schade die is ontstaan door botsen, slippen of omslaan of te water raken van de caravan.

Een belangrijk punt bij de allriskverzekering is de zogenaamde nieuwwaarde regeling. Deze regeling houdt in dat wanneer je caravan total loss is, je het bedrag terug krijgt waarvoor de caravan op dat moment in de showroom staat. Is je caravan na een ongeluk total loss dan krijg je dus een gloednieuwe caravan als je allrisk verzekerd bent. De periode waarop je recht hebt op deze nieuwwaarde regeling loopt per verzekeraar flink uiteen. Kijk en vergelijk dus goed de verschillende caravanverzekeringen. Op de website van de verzekeraars kun je over het algemeen een vrijblijvende premieberekening maken om te weten hoeveel je zult gaan betalen als je een caravan verzekering afsluit. Vergelijk verschillende verzekeraars en verschillende soorten verzekeringen: alleen WA of WA + allrisk.

Bij de meeste verzekeraars en ben je een eigen risico van ca. €100 per gebeurtenis verschuldigd. Soms is het mogelijk om het eigen risico af te kopen. Hagel neemt een aparte plaats in binnen de caravanverzekering. Vroeger was schade als gevolg van een hagelbui standaard meeverzekerd maar dat is op dit moment niet met het geval. Kijk dus goed als je een caravanverzekering wilt afsluiten of ook hagelschade dekking bij jouw verzekering hoort. Het komt ook vaak voor dat je hagelschade kunt meeverzekeren maar dan een hoger eigen risico betaalt; bijvoorbeeld van €250.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media