VGZ verzekeringen vergelijken

VGZ is een van de zorgverzekeraars in Nederland. De afkorting VGZ staat voor Stichting Volksgezondheidszorg. De VGZ is in 1948 opgericht en was bedoeld om mensen die teveel verdienden en daardoor niet in aanmerking kwamen voor een ziekenfonds verzekering, toch een goede en betaalbare ziektekostenverzekering aan te kunnen bieden. De VGZ is in de loop der jaren gefuseerd met verschillende ziekenfondsen. Tegenwoordig is er geen onderscheid meer tussen particuliere verzekeringen en ziekenfondsverzekeringen. VGZ heeft verschillende vestigingen in Nederland waaronder in Arnhem, Alkmaar, Eindhoven en Gorinchem en daarnaast heeft VGZ ook nog een aantal servicepunten in het land. De website van VGZ is heel overzichtelijk en toegankelijk.

Waarom kiezen voor VGZ?

Vergoedingen op aanvullende verzekeringen
Volledig keuze vrijheid
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Zorgverzekering van VGZ

Als je je verzekert voor ziektekosten bij VGZ dan kan je via de website gebruik maken van een groot aantal mogelijkheden. Je kunt meteen op de homepagina kiezen uit de meest voorkomende acties:

 • Een zorgaanbieder zoeken
 • de status van je eigen risico vragen
 • een declaratie indienen
 • je facturen bekijken
 • nagaan of je recht hebt op een bepaalde vergoeding
 • het aanvragen van een betalingsregeling.

Daarnaast kan je kiezen uit vier hoofdcategorieën waar je alle relevante informatie over de zorgverzekeringen van VGZ kunt vinden. Er is ook een speciale app van VGZ waarmee je overal toegang hebt tot je persoonlijke zorgpost en inzicht hebt in je polis en zorgkosten. Je kan via de app ook je facturen met iDEAL betalen, foto's van je facturen versturen voor het declareren van kosten en de stand van je eigen risico bekijken. Met de zorgapp van VGZ heb je ook altijd je zorgpas en belangrijke telefoonnummers bij de hand.

Soorten Zorgverzekeringen van VGZ

Kies bij zorgverzekeraar VGZ uit de volgende zorgverzekeringen:

 • Basisverzekering
 • Aanvullende verzekering
 • Tandartsverzekering
 • Collectieve zorgverzekering
 • VGZ gemeentepakket

Weet je niet precies wat je wilt dan kan je bij deze categorie ook de verschillende zorgpakketten met elkaar vergelijken. Verder vind je een kieshulp, kan je je premie berekenen en inzage krijgen in het eigen risico.

De basisverzekering

De basisverzekering van VGZ bestaat uit twee varianten: VGZ ruime keuze en VGZ eigen keuze. De VGZ ruime keuze is een naturaverzekering waarbij huisartsenzorg 100% wordt vergoed en ook voor zorg door zorgaanbieders met een contract krijg je 100% vergoeding. Kies je voor een zorgaanbieder zonder contract dan krijg je maximaal 80% van je kosten vergoed. Verder worden onder meer vergoed de kosten van ziekenhuiszorg en de kosten voor medicijnen. Op de website van VGZ kun je alle vergoedingen vanuit de basisverzekering bekijken.

Als je kiest voor VGZ eigen keuze dan kies je voor een zogenaamde restitutieverzekering. Ook bij deze vorm van verzekeren worden de kosten door huisartsenzorg volledig vergoed. Zowel voor zorg verricht door zorgaanbieders met als door zorgaanbieders zonder contract krijg je 100% vergoeding. Ook over de variant VGZ eigen keuze kan je op de website van VGZ exact bekijken wat er allemaal binnen het vergoedingen pakket valt.

Aanvullende verzekeringen

VGZ biedt een groot aantal aanvullende verzekeringen en ook een aantal alles-in-1-pakketten. De zorgverzekering aanvullend goed heeft onder andere 7 keer fysiotherapie; aanvullend beter heeft onder andere 12 keer fysiotherapie en aanvullend best onder andere 18 keer fysiotherapie. Natuurlijk vallen er in de aanvullende verzekeringen ook andere vergoedingen voor bijvoorbeeld kraamhulp of alternatieve geneeswijzen. Alle informatie over de aanvullende verzekering van VGZ kan je lezen op de website.

Ook de tandartsverzekering is er in verschillende varianten: VGZ tand goed bijvoorbeeld geeft een vergoeding van maximaal €250 per jaar waarbij de periodieke controles 100% worden vergoed en de overige behandelingen voor 80%. De tandartsverzekering VGZ tand beter en VGZ tand best hebben dezelfde voorwaarden met dien verstande dat je bij tand beter €500 per jaar mag uitgeven en bij tand best €1000 per jaar.

Andere zorgverzekeringen

Dan zijn er ook nog de zogenaamde collectieve zorgverzekeringen. VGZ heeft afspraken met meer dan 3400 bedrijven, verenigingen en andere organisaties dus je hebt een grote kans dat je van aantrekkelijke kortingen van de collectieve zorgverzekering gebruik kan maken.Inwoners van de gemeente Den Haag Rotterdam Capelle aan den IJssel of Zuid Limburg kunnen gebruikmaken van het zogenaamde gemeentepakket waarbij veel voordelen zijn te behalen.

Er zijn ook verschillende alles-in-1 pakketten bij VGZ. De VGZ Jong zorgverzekering kost erg weinig en geeft je onder meer recht op vergoedding van anticonceptie en beweegzorg en is inclusief een tandartsverzekering.

Er zijn speciale VGZ Single/Duo zorgverzekeringen waarin onder andere vergoedingen vallen voor mantelzorg en preventie, zoals vaccinaties en ook deze verzekering is inclusief tandartsverzekering.

Kijk verder naar de speciale verzekering voor het gezin: VGZ Gezin met onder andere vergoedingen voor orthodontie en kraamzorg. Inclusief tandartsverzekering. Voor ouderen is er de VGZ Vitaal met onder andere een vergoeding voor alternatieve zorg en mantelzorg.

Inclusief tandartsverzekering

Zoek je de meest goedkope zorgaanbieder of naar bepaald zorgpakket? Ben je op zoek naar de meest uitgebreide tandartsverzekering? Kijk op de website Beste Deal! Je kunt er verzekeringen waaronder ook zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en zo de beste deal voor jezelf vinden.

Verzekeringen bij VGZ

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media