Zilveren Kruis verzekeringen vergelijken

Zilveren Kruis is een bekende naam in de wereld van de zorgverzekeringen. Dit verzekeringsbedrijf bestaat dan ook al sinds 1949. Het Zilveren Kruis is onderdeel van de Achmea Groep. Naast tal van mogelijkheden op het gebied van zorgverzekeringen kun je bij Zilveren Kruis ook terecht voor een reisverzekering, een autoverzekering, woonverzekeringen, een rechtsbijstandverzekering en voor de speciale verzekering "studenten goed verzekerd".

Wil je meer weten over Zilveren Kruis, of wil je weten waar je op moet letten bij het afsluiten van een verzekeringen bij deze verzekeraar? Beste Deal vertelt alles over wat je moet weten over Zilveren Kruis en alle andere verzekeraars.

Waarom kiezen voor Zilveren Kruis?

Medisch advies via de App
Vergoeding binnen 3 werkdagen betaald
Aanbod voor particulier en zakelijk

De Zorgverzekeringen van Zilveren Kruis

Allereerst kun je natuurlijk terecht voor de basisverzekering; de verplichte zorgverzekering voor iedereen in Nederland. Je kunt bij het Zilveren Kruis kiezen uit drie basisverzekeringen

  1. Basis budget
  2. Basis zeker
  3. Basis exclusief

Kies je voor de Basis budget zorgverzekering, dan krijg je 100% van de kosten vergoed die je maakt bij een beperkt aantal ziekenhuizen en alle zorgverleners met een contract. Je krijgt 75% van de kosten vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief bij zorgverleners waarmee Zilveren Kruis geen contract heeft.

Kies je liever voor Basis zeker dan krijg je 100% vergoed bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners. Het verschil met het Basis budget is dus dat je grotere keuze hebt uit de ziekenhuizen. Daarnaast krijg je net als bij het Basis budget model bij de Basis zeker ook 75% vergoed van de kosten bij zorgverleners zonder contract. Let op: het gaat hier om het gemiddeld gecontracteerd tarief. Indien jouw zorgverlener meer factureert dan het gemiddeld tarief, dan krijg je dus niet 75% van je kosten vergoedt maar 75% van het gemiddelde tarief.

Wil je op het gebied van zorg kunnen gaan en staan waar je wilt dan kan je het beste kiezen voor de verzekering Basis exclusief. Je hebt recht op 100% vergoeding van je kosten bij alle ziekenhuizen en zorgverleners. Hier geldt dat de vergoeding die je krijgt is gebaseerd op het wettelijk tarief.

De Basis plus module

Dan is er ook nog de Basis plus module. Voor €2,50 per maand (tarieven 2018) verzeker je je tegen onverwachte hoge zorgkosten die niet vanuit de basisverzekering worden gedekt. Het gaat onder meer om spoedeisende zorg in het buitenland, vervoer van het stoffelijk overschot van de verzekerde naar Nederland, fysiotherapie bij kanker, hart- en vaatziekten of een beroerte en andere vergoedingen. Op de website kan je alles lezen over de vergoedingen die je krijgt in de Basis plus Module.

Aanvullende verzekeringen van Zilveren Kruis

Bij het Zilveren Kruis kun je kiezen uit maar liefst 5 aanvullende verzekeringen. Zilveren Kruis brengt deze aanvullende verzekeringen onder in leeftijd categorieën waarbij de Basis plus module voor alle leeftijden geldt. De andere aanvullende verzekeringen zijn voorzien van sterren waarbij de simpelste aanvullende verzekering 1 ster heeft en de meest uitgebreide 4 sterren. Je kunt meteen op de website berekenen wat de premie is van de verschillende aanvullende verzekeringen en welke vergoedingen je binnen dat pakket krijgt.

Meer over ZieZo

Zilveren Kruis biedt voordelige zorgverzekeringen onder de naam ZieZo. In feite zijn dit combinaties van een basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Het aanbod binnen ZieZo is onder meer ZieZo basis, ZieZo selectief, ZieZo aanvullend en ZieZo Tand. Door het grote aanbod zorgverzekeringen bij Zilveren kruis is het soms lastig te ontdekken wat nou precies de verschillen zijn en wat de voordelen of nadelen van de verschillende zorgverzekeringen zijn.

Tandarts verzekeringen

Zilveren Kruis biedt ook maar liefst 5 tandartsverzekeringen oplopend van 1 tot 4 sterren en daarnaast ook nog de tand basis. Bij de tand basis is inbegrepen een controle en een gebitsreiniging, het maken van een kleine vulling of het trekken van een kies. Kies je voor de verzekering met 1 ster, dan heb je recht op een vergoeding tot €250 per jaar. De vergoeding loopt met het aantal sterren op naar €500, €1000 of €1250 maximale vergoeding per jaar voor tandartskosten.

Je hebt bij de tandarts verzekeringen van Zilveren Kruis geen eigen risico en kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering verzekerd voor tandartskosten. Wil je een vergoeding voor orthodontie voor kinderen tot 18 jaar dan moet een van de ouders een aanvullende verzekering van 3 of 4 sterren hebben. Orthodontie vanaf 18 jaar is alleen in bijzondere gevallen verzekerd.

Behalve de verschillende bedragen bij de verschillende tandarts verzekeringspakketten lopen ook de vergoedingen uiteen. Voor alle pakketten geldt dat een controle en mondhygiëne voor 100% wordt vergoed en ook het trekken van kiezen, het aanbrengen van verdovingen en vullingen wordt voor 100% vergoed. Ook het maken van foto’s wordt 100% vergoed. De overige behandelingen zoals het maken van en kroon wordt slechts voor 75% vergoed, met uitzondering van het pakket met 4 sterren waarin je recht hebt op 100% vergoeding.

Bij Beste Deal kan je de verzekeringen van Zilveren Kruis eenvoudig vergelijken met zorgverzekeringen van andere zorgverzekeraars. Je mag eenmaal per jaar overstappen van zorgverzekeraar je nieuwe zorgverzekering gaat altijd in op 1 januari van het nieuwe jaar.

Verzekeringen bij Zilveren Kruis

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media