FBTO verzekeringen vergelijken

Flexibel, servicebewust en met veel eigen keuze verzekeren? Dan moet je bij FBTO zijn. Deze Friese verzekeraar is al sinds de jaren '50 van de vorige eeuw bijzonder succesvol. Met veel overtuiging adverteert FBTO met de slogan 'Jij kiest'! De verzekeraar is groot in zorgverzekeringen, autoverzekeringen, reisverzekeringen en inboedelverzekeringen. Bij FBTO stel je jouw verzekering voor het grootste deel zelf samen.

Wil je weten waar je op moet letten het vergelijken van verzekeringen bij FBTO? Of wil je weten hoe je het beste kunt overstappen? Lees dan snel verder. Beste Deal vertelt je alles wat je moet weten over verzekeraar FBTO.

Waarom kiezen voor FBTO?

Schade doorgeven via WhatsApp
Alle verzekeringen onder één dak
Zowel particulier als zakelijk

Over verzekeringen van FBTO

De verzekeringen van FBTO zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

  • Onderweg
  • Zorg
  • Wonen
  • Persoonlijk
  • Vrije tijd
  • Geld
  • Leven

Bij Onderweg vinden we de autoverzekering en de motorverzekering. Onder Zorg vinden we de zorgverzekering. Wonen bevat de woonverzekering, woonhuisverzekering, inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Bij Persoonlijk is ingedeeld de rechtsbijstandverzekering en de ongevallenverzekering. Vrije tijd omvat de reisverzekering, de pleziervaartuigverzekering en de caravanverzekering. Onder het kopje Geld vinden we beleggen en hypotheken. Leven tenslotte omvat de uitvaartverzekering, de overlijdensrisicoverzekering en de lijfrenteverzekering.

Inhoud van de verzekeringen

Deze verzekeraar is uiterst flexibel. Kijk je bijvoorbeeld bij de reisverzekering, dan kun je die als doorlopende verzekering afsluiten. Dit betekent dat reisverzekering het hele jaar door werkt. Je kunt hierbij ook zelf modules toevoegen. Bijvoorbeeld de module 'Voertuigen hulp' die jou recht geeft op hulp bij pech en ongeval. De premie is scherp want hij begint al bij €2,30 per maand. Schade kun je eenvoudig melden, want FBTO handelt dit af via WhatsApp. Het is natuurlijk niet verplicht om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij FBTO kun je ook gewoon terecht voor een tijdelijke reisverzekering. Er zijn tal van aanvullende modules die je bij je reisverzekering kunt kiezen. Bijvoorbeeld een ongevallendekking of een aanvullende ziektekostendekking maar ook voor de zakenreis is er een extra module. En moet je onverhoopt een keer je boeking annuleren, dan is het handig als je de annuleringsverzekeringsmodule hebt gekozen.

Aangezien FBTO van overzichtelijkheid houdt, zie je bij het afsluiten van de autoverzekering dezelfde opzet terug. Je kiest eerst een basisdekking, zoals WA, WA-Plus of WA-Casco. Vervolgens kies je aanvullende modules. Zo is er bijvoorbeeld een ongevallen-inzittenden verzekering of een no-claim beschermer. Maar misschien wil je ook graag pechhulp in het binnenland of buitenland en kies je graag zelf je herstelbedrijf?

Zo komen we bij de inboedelverzekering van FBTO terecht. Je verzekert er spullen mee zoals je meubels, je tapijt en je apparatuur. De dekking geldt voor brand, diefstal en bij waterschade. Ook bij de inboedelverzekering kun je extra modules kiezen. Op de overzichtelijke pagina zie je allereerst wat in ieder geval verzekerd is. Het gaat dan bijvoorbeeld om schade door brand, water, storm, diefstal en inbraak. Ook waterschade door een kapotte leiding, bliksemschade aan levensmiddelen en waterschade door neerslag vallen standaard onder de dekking. Tegen scherpe premies kun je aanvullende modules kiezen. Denk hierbij aan een glasverzekering of bijvoorbeeld een 'buitenshuisverzekering'. Bij de laatste zijn je spullen overal ter wereld verzekerd en krijg je ook een vergoeding als je bijvoorbeeld je camera stuk laat vallen. Iedereen heeft weleens een conflict, bijvoorbeeld als consument. De module Consument en Wonen is daarom een handige module die je bij je inboedelverzekering kunt voegen. Natuurlijk kun je ook de dekking van je inboedel nog wat verder uitbreiden. Je kiest dan voor de module All Risk inboedelverzekering.

Het leuke bij deze aanvullende modules is, dat je ze het hele jaar door aan en uit kunnen zetten. Je blijft dus doorlopend flexibel en dat is ook precies de bedoeling van FBTO.

Zo komen we bij de FBTO zorgverzekering. De basispremie is aantrekkelijk en je kunt tien aanvullende modules kiezen. Je betaalt zo alleen voor wat je kiest. Bovendien zit je bij de meest klantgerichte verzekeraar. De eerste keuze voor je basisverzekering is die tussen een Naturapolis en Restitutiepolis. Aanvullend kun je kiezen voor de dekking van tandartskosten, paramedische zorg zoals fysiotherapie, een beugel voor je kind of een bril, vergoeding van de eigen bijdrage kraamzorg, vergoeding bij ziekte en herstel, vergoeding voor alternatieve geneeswijzen en vergoeding voor de sportmasseur of voor voedingsvoorlichting. Daarnaast zijn er nog enkele modules die je het hele jaar aan en uit kunt zetten. Het gaat hierbij om zorg in het buitenland, ongevallenverzekering of een tandongevallen-verzekering.

Snel en flexibel verzekerd

FBTO houdt van snel werken. Je zorgverzekering kun je namelijk afsluiten binnen 5 minuten. Vanzelfsprekend is er een uitgebreide pagina voor de klantenservice. Die pagina werkt heel eenvoudig. Je klikt op het pictogram waar jouw vraag over gaat en komt terecht in een overzicht met meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, dan kun je ook gewoon bellen of chatten of je vraag stellen via Facebook of Twitter.

De website van FBTO ademt aan alle kanten flexibiliteit. De verzekeraar is er trots op zich de meest klantgerichte verzekeraar te kunnen noemen. Door scherpe premies en uiterste flexibiliteit, is het heel prettig om bij deze verzekeraar een verzekering af te sluiten. Je bent snel klaar en het overzicht dat je op je scherm krijgt is steeds bijzonder helder. Zo weet je altijd precies wat wel en wat niet verzekerd is en waarvoor je dus betaalt.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media