Levensverzekering vergelijken

Pensioenverzekering

Wil je zekerheid van een appeltje voor de dorst? Bekijk de mogelijkheden van een pensioenverzekering. Vergelijk premies en ontdek jouw beste deal.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering voorkomt financiële zorgen in de moeilijkste tijden. Vind de laagste premie voor jouw overlijdensrisicoverzekering.

Vind de laagste premie voor je levensverzekering

Als we spreken over een levensverzekering dan denken we meestal direct aan het overlijden van iemand en het krijgen van een grote som geld als gevolg daarvan. Het klopt dat een levensverzekering kan betekenen dat nabestaanden een grote som geld krijgen uit een levensverzekering maar een levensverzekering kan ook juist uitkeren terwijl de verzekerde persoon nog in leven is. Dit kan gaan om een eenmalige (grote) som geld maar ook om een periodieke uitkering zolang de verzekerde nog in leven is. Dan is er ook nog een levensverzekering waarbij de nabestaanden een periodieke uitkering krijgen na het overlijden van de verzekerde. De keuze van het soort levering levensverzekering hangt af van de reden dat men een dergelijk verzekering wil afsluiten.

Redenen waarom iemand een levensverzekering wil afsluiten zijn:

  • De verzorging van nabestaanden
  • Voor het aflossen van een schuld
  • Om het inkomen voor de oude dag te garanderen
  • Om te sparen voor de toekomstige lasten.

Uitleg soorten levensverzekeringen

Het afsluiten van een levensverzekering met als doel de verzorging van nabestaanden te garanderen is een veel gekozen soort levensverzekering. Deze levensverzekering wordt meestal een overlijdensrisicoverzekering genoemd. De nabestaanden van de overledene, meestal diens partner en eventuele kinderen, krijgen een som geld of een periodieke uitkering. De partner of het gezin kan dan even financieel vooruit. De hypotheek afbetalen, de studie van de kinderen bekostigen en de vaste lasten betalen.

Een levensverzekering met als doel het inkomen voor de oude dag te garanderen wordt meestal een lijfrenteverzekering of aanvullend pensioen genoemd. Op een vooraf afgesproken datum komt het geld uit de levensverzekering vrij. De ontvanger kan dan bijvoorbeeld na zijn of haar pensionering de vaste lasten blijven betalen, een wereldreis gaan maken of een caravan kopen. Ook hier geldt dat het om een eenmalige uitkering kan gaan maar ook om een periodieke uitkering gedurende een bepaalde tijd of tot de verzekerde overlijdt.

Sparen voor toekomstige lasten wordt vaak voor de kinderen gedaan. Het gaat dan meestal om de kosten van studerende kinderen en er wordt dan gekozen voor een zogenaamde studieverzekering. Deze studieverzekering wordt doorgaans afgesloten direct na de geboorte van een kind en de verzekering komt tot uitkering op de 18e verjaardag. Tegen de tijd dat het kind of de kinderen gaan studeren is er geld om alle kosten daarvan te betalen.

Een levensverzekering met als doel het aflossen van een schuld maakt meestal deel uit van een hypotheek. Deze levensverzekering, ook wel levenhypotheek genoemd, komt tot uitkering op de einddatum en met het vrijkomende bedrag wordt de hypotheekschuld in een keer afgelost.

Kiezen voor een verzekeringsvormen

Als je van plan bent een levensverzekering af te sluiten dan zullen er verschillende vragen op je af komen. Wil je dat de verzekering uitkeert bij leven of juist bij overlijden? Kies je misschien liever voor een gemengde verzekering die zowel bij leven als bij overlijden een vast bedrag of periodiek bedrag uitkeert?

De volgende belangrijke vraag is of je een bedrag ineens wilt ontvangen of nalaten aan je nabestaanden of de voorkeur geeft aan een periodieke uitkering. Een betaling in één keer wordt een kapitaalverzekering genoemd, een uitkering in termijnen een renteverzekering.

Kapitaalverzekeringen

Kapitaalverzekeringen zijn levensverzekeringen die in een keer een grote som geld uitkeren. Deze som geld kan vrijkomen bij leven, bij overlijden of bij leven én overlijden. De kapitaalverzekering bij leven keert op de afgesproken datum en bedrag uit indien verzekerde nog in leven is. Is de verzekerde eerder overleden dan volgt in principe geen uitkering maar dit kan echter wel worden meeverzekerd.

De meest gekozen levensverzekering is de overlijdensrisicoverzekering waarbij op een bepaald moment een vast bedrag wordt uitgekeerd. Hierbij wordt afgesproken dat het bedrag wordt uitgekeerd indien de verzekerde komt te overlijden voor een bepaalde overeengekomen datum. Een variant hierop is en uitkering levenslang bij overlijden. Deze verzekering keert altijd uit op het moment dat de verzekerde komt te overlijden. Voorbeelden hiervan zijn de uitvaartverzekering of de successie verzekering. Met de successie verzekering stelt de verzekerde de nabestaanden in staat om bij zijn overlijden de verschuldigde erfbelasting te kunnen betalen.

Kiezen en afsluiten

Het afsluiten van een levensverzekering is nog niet zo eenvoudig, er komt veel bij kijken. Wat voor soort levensverzekering wil je, hoe wil je er voor sparen, welke premie wil je betalen en hoe lang?

Wil je een eenmalig of periodieke uitkering en wil je daar zelf nog van genieten of is het bedoeld voor je nabestaanden of voor het aflossen van de hypotheek? Behalve de hier genoemde vormen van overlijdensverzekeringen zijn er nog andere varianten. Veel banken bieden levensverzekeringen aan, vaak gekoppeld aan de hypotheek. Ook bij veel verzekeringsbedrijven kun je terecht voor het afsluiten van een levensverzekering. Je vindt op de website van grotere verzekeringsmaatschappijen zoals FBTO, Univé, Centraal Beheer of Delta Lloyd uitgebreide informatie over levensverzekeringen. Je kunt bij deze verzekeringsbedrijven ook altijd een afspraak maken met een expert om je wensen op het gebied van een levensverzekering te bespreken.

Op de website Beste Deal kan je verzekeringsbedrijven met elkaar vergelijken. Door aanbieders van levensverzekeringen met elkaar te vergelijken kun je ook nuttige informatie krijgen en nagaan welke verzekeringsmaatschappij met een aantrekkelijk aanbod komt.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media