Pensioenverzekering vergelijken

Vind de laagste premie voor je pensioenverzekering

Wat is dat eigenlijk precies, pensioen? Met pensioen wordt bedoeld de tijd vanaf het moment dat je niet meer werkt als gevolg van het bereiken van een bepaalde leeftijd. Omdat je vanaf het moment dat je niet meer werkt ook inkomen nodig hebt wordt gedurende het leven pensioen opgebouwd.

Pensioen kan bestaan uit drie onderdelen:

  1. De AOW uitkering
  2. Pensioen via de werkgever
  3. Aanvullend pensioen via een pensioenverzekering.

Meer over de AOW

Iedereen bouwt pensioen op in de vorm van de AOW en heeft dus een pensioenverzekering. Vroeger kreeg iedereen vanaf zijn 65e jaar een AOW uitkering. Momenteel vindt een verhoging van deze AOW leeftijd plaats die steeds wat verschuift tot de leeftijd van 67 jaar. De AOW uitkering is dus de basis van je pensioen en als je verder niets regelt heb je nadat je bent gestopt bent met werken alleen nog de AOW uitkering. Voor de meeste mensen is deze uitkering niet voldoende om goed van te kunnen leven of te kunnen leven zoals ze dat gewend zijn geweest. Vrijwel iedereen bouwt daarom naast het AOW pensioen ook een pensioen op via de werkgever. Voor de AOW hoef je niets te doen maar er gelden wel voorwaarden voor de opbouw. Zo moet je bijvoorbeeld wel Nederlander zijn.

Meer over pensioen via de werkgever

Het pensioen via de werkgever wordt betaald van je salaris en ook de werkgever legt meestal een gedeelte bij. Elke maand dat je werkt wordt een gedeelte van je inkomen apart gezet voor je pensioen en door de meeste werkgevers wordt dit aangevuld met een bepaald bedrag. Een voordeel van deze pensioenregeling via de werkgever is het feit dat je over het opgebouwde vermogen geen belasting hoeft te betalen. Pas als je pensioen ingaat, en je dus geld gaat opnemen, ga je belasting betalen over je vermogen. Over het algemeen heb je dan een veel gunstiger belastingtarief dan toen je nog werkte. Dit brengt dus extra voordelen met zich mee.

Aanvullende pensioenverzekering

Het aanvullende pensioen kan je zelf regelen via een verzekeringsbedrijf. Lang niet iedereen bouwt pensioen op via zijn of haar werkgever. Soms is het niet mogelijk maar er zijn ook veel mensen met een eigen bedrijf zoals ZZP'ers. Er zijn natuurlijk ook mensen die niet werken en dus ook geen pensioen via een werkgever kunnen opbouwen. Het kan ook zijn dat je als je wat ouder bent een flink inkomen wilt hebben om volop van het leven te kunnen genieten. Je wilt dan een groot pensioen opbouwen, meer dan je kunt opbouwen via je werkgever. Daarbij komt ook nog eens dat je met pensioen altijd een aantal risico's loopt. Pensioenen worden over het algemeen belegd en beleggingsresultaten kunnen tegenvallen waardoor de uitkering wellicht lager is dan waarop je had gerekend. Dan is het ook nog zo dat de levensverwachting stijgt waardoor de pensioenen onder druk komen te staan.

Aanvullend pensioen regelen

Bij bepaalde verzekeraars kun je terecht voor het opbouwen van extra pensioen. Er zijn daarvoor verschillende mogelijkheden zoals het opbouwen van pensioen met belastingvoordeel, het opbouwen van extra vermogen door te sparen of door te beleggen. Bekende verzekeraars waar je terecht kunt voor het opbouwen van aanvullend pensioen voor je pensioenverzekering zijn bijvoorbeeld Aegon, Nationale Nederlanden, ASR en Univé. Je kunt ook bij de meeste banken terecht voor een pensioenverzekering.

Univé biedt drie vormen van een pensioenverzekering: bank sparen, een lijfrenteverzekering of beleggen. Als je kiest voor bank sparen dan kun je sparen met belastingvoordeel. Het geld dat je spaart staat vast en mag alleen worden gebruikt voor je pensioenopbouw, voor de kosten van een uitvaart of voor de aflossing van een hypotheek. Je stort zelf eens per maand of eens per jaar een bepaald bedrag op deze (geblokkeerde) bankrekening.

Een andere mogelijkheid is de lijfrenteverzekering. Deze pensioenverzekering bouw je op door jaarlijks of maandelijks een premie te betalen en deze premie is fiscaal aftrekbaar als je kunt aantonen dat je een pensioengat hebt. Er is sprake van een zogenaamde jaarruimte: het maximale bedrag dat je in een jaar vanwege je pensioentekort mag aftrekken van je inkomstenbelasting. Dit kan voor bepaalde mensen een heel gunstige regeling zijn.

Als je kiest voor een pensioenverzekering in de vorm van beleggen dan is dit wat risicovoller dan sparen maar het kan je ook meer rendement opleveren. Nadeel is weer dat je bij beleggen niet kunt profiteren van bepaalde fiscale voordelen.

Ben je op zoek naar een goede pensioenverzekering dan kun je de verschillende verzekeraars die pensioenverzekeringen aanbieden vergelijken. Op de website Beste Deal kan je verzekeraars met elkaar vergelijken en zo geschikte pensioenverzekeraars vinden. Pensioen en alles wat daarmee samenhangt is best een ingewikkelde materie. Op de meeste websites van aanbieders van pensioenverzekeringen kun je heel veel informatie en uitleg vinden over dit onderwerp. De verzekeraars zijn je ook graag van dienst voor persoonlijk advies en informatie. Je kunt altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media