Verzekering wijzigen of opzeggen

Is er iets veranderd?

Als er iets in je gezinssituatie is gewijzigd, dan is het altijd aan te raden om je polissen te controleren en waar nodig te wijzigen. Gelukkig is het wijzigen van je verzekering of verzekeringen tegenwoordig zo gedaan. Bij de meeste verzekeraars kan je vrijwel alle verzekeringen online aanpassen zonder bijkomende kosten. Je kunt de dekking wijzigen en je gezinssituatie uitbreiden. Bijvoorbeeld als je gaat samenwonen of een kind hebt gekregen. Niet alle verzekeringen zijn tussentijds te wijzigen. Een zorgverzekering kan je tijdens je contractduur niet aanpassen. Je zult dan moeten wachten tot het einde van het jaar en dan kan je de polis wijzigen of overstappen. Wel kan je tussendoor altijd een zorgverzekering afsluiten voor een pasgeboren kind.

Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen?

Wil je weten hoe je je verzekering eenvoudig opzegt? Tegenwoordig is dat niet meer zo ingewikkeld. En hoef je je ook geen zorgen meer te maken over contracten die stilzwijgend worden verlengd. Als je een verzekering hebt afgesloten voor de periode van een jaar, kan je hem na dat jaar ten alle tijden opzeggen. Je hebt dan alleen een opzegtermijn van een maand. Opzeggen van je verzekering kan bij de meeste verzekeraars telefonisch, online, per mail of per post. Zorg wel dat je altijd een bevestiging van je opzegging ontvangt, zodat je zeker weet dat hij tijdig is doorgekomen.

Als je wilt opzeggen omdat je naar een andere verzekeraar overstapt, hoef je vaak zelf niets te doen. Je nieuwe verzekeraar zorgt ervoor dat je oude contract wordt opgezegd. Scheelt je weer een hoop tijd.

Waarom en wanneer verzekeringen wijzigen?

In Nederland verzekeren we vaak te veel. Overal kan je wel een verzekering voor bedenken, maar de premies stapelen zich op. Als je amper op vakantie gaat is een reisverzekering niet nodig. En waarom zou je je telefoon verzekeren als je inboedel al voldoende dekt? Kies bewust welke verzekering je nodig hebt, en bespaar op je vaste lasten door de verzekering op te zeggen die niet nodig zijn. Wij raden altijd aan om jaarlijks je verzekeringenpakket onder de loep te nemen. Heb je een verzekering niet nodig? Zeg hem dan op. Is er iets veranderd in je gezinssituatie of privé situatie? Dan is het wellicht verstandig om je verzekering te wijzigen.

Alle verzekeraars

Beste Deal vergelijkt verzekeringen van (bijna) alle verzekeraars. Welke verzekeraar heeft jouw voorkeur?

Verzekeraar Allianz
Verzekeraar Anderzorg
Verzekeraar ANWB
Verzekeraar ASR
Verzekeraar Avero
Verzekeraar Centraal Beheer
Verzekeraar CZ
Verzekeraar De Goudse
Verzekeraar Ditzo
Verzekeraar FBTO
Verzekeraar InShared
Verzekeraar Klaverblad
Verzekeraar Nationale-Nederlanden
Verzekeraar OHRA
Verzekeraar Promovendum
Verzekeraar Reaal
Verzekeraar Unigarant
Verzekeraar Univé
Verzekeraar Verzekeruzelf
Verzekeraar VGZ
Verzekeraar WitGeld
Verzekeraar Zilveren Kruis
Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media