Zonne-energie

Zonneenergie

We horen er steeds meer over: zonne-energie, duurzame energie, windenergie en natuurlijk het milieu en het veranderende klimaat. De mens maakt bewust of onbewust altijd al gebruik van zonne-energie. Bij de zoutwinning bijvoorbeeld werd vroeger de zon en de warmte van de zon gebruikt om water te laten verdampen waarna het zout overbleef. Er is meer dan genoeg zonne-energie om de gehele mensheid van elektriciteit te voorzien. Helemaal gratis. Er zijn verschillende manieren waarop tegenwoordig zonne-energie wordt gebruikt. Zonnepalen kennen we allemaal wel en dan zijn er ook onder meer zonnecollectoren of een zonnetoren.

Er worden steeds nieuwe uitvindingen gedaan en nog steeds is de mens op zoek naar nieuwe mogelijkheden om gebruik te maken van zonne-energie. Er zijn inmiddels auto’s die rijden op zonne-energie. In de meeste gevallen is de auto dan zelf voorzien van zonnepanelen maar er zijn ook auto’s die zijn voorzien van een batterij die wordt gevoed met zonne-energie gewonnen uit zonnepanelen. De eerste boot die kan varen op zonne-energie werd in 1975 gemaakt. Momenteel is het fiets- en voetveer 's Leeuweveerke voorzien van zonnepanelen. Een van de meest recente uitvindingen is een zonnevliegtuig; de zogenaamde Solar Impuls die in 2016 de wereld is rond gevlogen op zonne-energie.

Ook besparen op je energierekening?

Zonne-energie in eigen beheer

Als je zonnepanelen op je dak hebt, dan kun je gebruik maken van zonne-energie in eigen beheer. Er zijn heel veel energie bedrijven die zonne-energie leveren en ook de mogelijkheid bieden zonne-energie terug te leveren. Overweeg je ook zonnepanelen op je dak te nemen, dan is het goed om te weten en dat die investering zich best snel terugverdient. Zonnepalen verdienen zich, afhankelijk van het stroomverbruik, binnen ongeveer 8 jaar terug. Zonnepanelen zijn de laatste tijd een stuk goedkoper geworden en de prijzen zijn redelijk stabiel. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen namelijk de monokristallijn, de polykristallijn en dunne film zonnepanelen. Je kunt op het internet precies lezen wat de verschillen zijn tussen deze verschillende soorten zonnepanelen.

Zonnepanelen verhogen direct de waarde van je eigen woning. Je woning krijgt dan namelijk een beter energielabel en hoe energiezuiniger een woning is, hoe aantrekkelijker deze is voor toekomstige kopers. Dit is logisch omdat zonnepanelen automatisch zorgen voor lagere maandlasten. Zonnepanelen gaan ongeveer zo’n 25 jaar mee.

Je kunt ook kiezen voor een zonnecollector. Zet een zonnepaneel zonnestralen om in elektriciteit, zonnecollectoren zetten de kracht van de zon om in warm water. Je hebt als je een zonnecollector wilt aanschaffen ook een zonneboiler nodig waarin het warme water in kan worden opgeslagen.

Energiebedrijf en zonne-energie

Als je op zoek bent naar een energieleverancier die groene energie levert dan heb je een ruime keuze. Sommige leveranciers bieden aparte zonne-energie en windenergie, andere energiebedrijven bieden een mix hiervan aan. Op de website Beste Deal kan je energie vergelijken bij alle bekende energiemaatschappijen. Bekende energie bedrijven die zonne-energie leveren zijn onder meer Greenchoice, Nuon en Essent en vele anderen. Sommige energiebedrijven bieden alleen nog groene energie aan en sommige ook “groen” gas. Bij veel energiebedrijven kan je tegenwoordig kiezen wat voor soort energie je wilt afnemen en waar deze energie wordt opgewekt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor windenergie uit alleen Nederland of windenergie uit heel Europa en hetzelfde geldt voor een zonne-energie.

Zonne-energie terugleveren

Als je zonnepanelen hebt dan kan het natuurlijk gebeuren dat je meer elektriciteit opwekt dan dat je zelf gebruikt. Je kunt het overschot aan zonne-energie dan terugleveren aan het energiebedrijf waarbij jij bent aangesloten. Je krijgt dan een vergoeding voor de zonne-energie die je terug levert. Zonnepanelen kunnen dus een dubbel voordeel bieden: gratis stroom voor jezelf en nog eens een vergoeding voor de stroom die je opwekt maar zelf niet nodig hebt. De energiebedrijven op hun beurt verkopen de zonne-energie die ze van jou afnemen weer door aan klanten die geen zonnepanelen hebben. Zo kan de zonne-energie optimaal worden benut en kan iedereen delen in de voordelen van zonnepanelen en milieubewuste keuzes maken.

Wil je overstappen naar een energieleverancier die zonne-energie levert dan kun je de verschillende energiebedrijven op de website Beste Deal met elkaar vergelijken. Behalve de keuze voor groene energie kun je ook nog kijken of er bepaalde voordelen zijn zoals kortingen of cadeaus. Bij sommige energiebedrijven kan je ook zonnepanelen aanschaffen, advies krijgen over zonnepanelen of kan je gratis zonnepanelen krijgen die na een periode van bijvoorbeeld 15 jaar jouw eigendom worden. Als je goed zoekt naar voordelen en regelmatig overstapt van energieleverancier, dan kan je behoorlijk besparen op je jaarlijkse energiekosten. Bij vrijwel alle energiebedrijven is overstappen heel gemakkelijk. Je meldt je aan via de website van het betreffende energiebedrijf als nieuwe klant en je wordt geholpen met de overstap. Je oude contract bij je huidige leverancier wordt voor je opgezegd tegen de tijd dat deze is beëindigd. De nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je niet dubbel hoeft te betalen.

+

Stroom en gas

Besparen op je stroom en gasrekening? Vergelijk de aanbiedingen van alle energiemaatschappijen en bespaar tot 450 euro per jaar op je energierekening.

energie vergelijken

Alleen stroom

Stroom tarieven vergelijken? Vergelijk alle leveranciers van groene en grijze stroom. Van variabel tot 5 jaarscontracten. Bespaar tot 450 euro.

stroom vergelijken

Alle leveranciers

Beste Deal vergelijkt de energiecontracten van alle levereranciers. Welke leverancier heeft jouw voorkeur?

Energieleverancier Budget Energie
Energieleverancier Eneco
Energieleverancier Energiedirect
Energieleverancier Engie
Energieleverancier Essent
Energieleverancier Greenchoice
Energieleverancier NLE
Energieleverancier Nuon
Energieleverancier Oxxio
Energieleverancier PowerPeers
Energieleverancier Pure Energie
Energieleverancier Vandebron
Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media