Vandebron prijzen vergelijken

Vandebron tarieven vergelijken

Vandebron behoort tot de kleinere energiebedrijven in Nederland. Energiemaatschappij Vandebron levert groene energie en gas aan particuliere en zakelijke klanten. Het bedrijf heeft zelf geen productiecapaciteit maar biedt energie aan van onafhankelijke Nederlandse producenten, meestal landbouwbedrijven en tuinbouwbedrijven met een windmolen, een biogasinstallatie of met behulp van zonnepanelen. Vandebron werd in 2013 opgericht en de levering van energie begon in april 2014. Momenteel levert Vandebron al energie aan zo’n 100.000 huishoudens. In 2017 kondigde Vandebron aan plannen te hebben om samen met netbeheerder TenneT aan een project te gaan werken. Het betreft een project waarbij elektrische auto’s worden gekoppeld aan het stroomnet waardoor het net beter uitgebalanceerd kan worden. Op het moment dat de vraag naar elektriciteit op het net hoog is stopt Vandebron met het laden van auto's en op het moment dat vraag naar elektriciteit lager is wordt het laden weer hervat. Op deze manier hoeven fossiele energiecentrales niet extra aangezet te worden en kunnen auto's toch worden opgeladen met duurzame stroom.

De diensten van Vandebron

Op de website van Vandebron kan je meteen zien hoe alles werkt. Een overzichtelijke en modern vormgegeven website. Op de homepagina kan je je direct aanmelden waarbij je zelf kunt kiezen waar je energie vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. Allereerst moet je wat informatie geven zoals het soort woning waarin je woont, het aantal mensen dat tot je huishouden behoort en of je gas verbruikt. Heb je deze gegevens ingevuld, dan kom je direct bij de mogelijkheden van de verschillende contracten die je bij Vandebron kunt afsluiten.

Je hebt drie hoofdkeuzes en per hoofdkeuze heb je nog drie vervolgkeuzes. Kies je bijvoorbeeld voor windenergie, dan krijg je wind die is opgewekt in Windpark Kneesweg in Anna Paulowna. Vervolgens kan je kiezen uit een contract voor 1 jaar, voor 3 jaar of voor een variabel contract. Je ziet ook direct wat je per maand gaat betalen.

De tweede keuze die je kunt maken is een contract op basis van bio energie. Deze energie is opgewekt in Orgaworld in Amsterdam en ook hier heb je de keuze uit een contract voor 1 jaar vast, 3 jaar vast en een variabel contract.

De derde en laatste keuze is een contract op basis van zonne-energie. De zonne-energie die je afneemt is opgewekt bij de familie De Haan in Oosterzee. Ook bij deze hoofdderde keuze kun je weer kiezen uit drie looptijden: 1 jaar vast, 3 jaar vast of een variabel contract.

De energiebronnen van Vandebron

Windpark Kneesweg in Anna Paulowna is gelegen op de kop van Noord-Holland en levert windenergie. Er staan 8 windmolens van Okko, Gerard en Klaas. Zij hebben alle drie een eigen akkerbouwbedrijf en hebben jaren geleden besloten op zoek te gaan naar een vierde gewas: met andere woorden een vierde bron van inkomsten. Dit brengt veiligheid en stabiliteit mee voor hun bedrijf en gezin. Ze hebben toen besloten om te investeren in duurzame energie en in 1998 zijn de windmolens geplaatst.

De volgende energiebron is de bio energie van Orgaworld Amsterdam. Bij Orgaworld draait alles om het realiseren van duurzame vooruitgang. Al het organische afval uit de streek wordt omgezet naar iets goeds: naar bio-energie. De bio energie die in Orgaworld Amsterdam wordt opgewekt wordt verkocht via Vandebron.

De familie De Haan die de zonne-energie die Vandebron aan haar klanten levert, woont in het zuid Friese Oosterzee. De familie De Haan heeft een melkveehouderij en daarnaast een aantal akkers om het voer voor de koeien op te laten groeien. Op de daken van de stallen liggen 1600 zonnepanelen en de hiermee opgewekte stroom wordt via Vandebron verkocht aan haar energie afnemers.

Elektrisch rijden bij Vandebron

Bij Energiebedrijf Vandebron kun je terecht voor een totaalpakket voor elektrisch rijden. Door slim gebruik te maken van de batterij capaciteit van je elektrische auto kun je bijdrage aan de balans op het energienet. Hiermee versnelt Vandebron de transitie naar het overbodig worden van gas en kolencentrales. Als je kiest voor een totaalpakket voor elektrisch rijden dan krijg je een laadpas, een app, een laadpaal en slim laden. Op je persoonlijke online dashboard kun je inzicht krijgen in je laadgeschiedenis en in je facturen. Je kunt de verschillende producten van Vandebron ook afzonderlijk afnemen. Je hoeft niet perse een totaalpakket te nemen.

Ben je op zoek naar een andere energieleverancier? Op Beste Deal kan je alle energieleveranciers vergelijken. Je vindt hier alle energiebedrijven en kunt gebruik maken van de aanbiedingen van het moment. Je kunt hiermee veel geld besparen of zoeken daar een energiebedrijf dat duurzame energie levert of aan andere persoonlijke voorwaarden voldoet. Door regelmatig, bijvoorbeeld jaarlijks over te stappen naar een ander energiebedrijf, kan je steeds opnieuw je voordeel doen met instapkortingen of andere aanbiedingen. Overstappen is bij alle energiebedrijven gemakkelijk: je schrijft je in en je nieuwe leverancier zorgt voor het opzeggen van het contract bij je oude leverancier.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media