Energie vergelijken

Energie vergelijken levert geld op

Je hoort het steeds vaker: energie vergelijken loont. Meestal krijg je het advies om elk jaar over te stappen naar een andere energieleverancier. Waarom krijg je dat advies? Wat zijn de voordelen ervan en wat kan je er mee verdienen?

Feit is dat elk energiebedrijf jou graag als klant wil hebben en daar dus iets voor over heeft. Als nieuwe klant kan je vaak gebruik maken van allerlei voordelen. Denk aan een cadeau of een korting op je eindafrekening. Op de website Beste Deal kan je tarieven van energie vergelijken en zo nagaan waar je de grootste voordelen kunt behalen. Een dergelijke energie vergelijker is zeker interessant want je kunt er flink mee besparen op je jaarlijkse vaste lasten. Het kan zomaar om enkele honderden euro’s gaan. Je moet natuurlijk wel op bepaalde dingen letten maar in principe kost het je geen enkele moeite om over te stappen en kost het je ook geen geld om over te stappen.

Jaarlijks overstappen

Jaarlijks overstappen is het meest interessant als je steeds een jaarcontract afsluit. Als je een energiecontract voor meerdere jaren hebt afgesloten, en je stapt al naar een jaar over, dan moet je meestal een vertrekpremie betalen. Deze vertrekpremie, ook wel opzegvergoeding genoemd, kan enkele honderden euro's bedragen. Toch is ook dan overstappen vaak nog de moeite waard. De welkomstpremie bij je nieuwe leverancier kan hoger zijn dan de opzegvergoeding die je moet betalen aan je oude leverancier. Energie vergelijken heeft dus zeker zin.

Voordelen van energie vergelijken

Welke voordelen zijn er te behalen als je start met energie vergelijken en besluit over te stappen naar een andere energieleverancier? We bekijken een paar aanbiedingen van dit moment (2019). Een van de grotere energie bedrijven in Nederland is Nuon. Als je nu overstapt naar Nuon (2019) en je sluit een energiecontract af voor een jaar (stroom + gas) dan krijg je een welkomstkorting van €255. Je krijgt dus €255 korting op je energierekening. Deze aanbieding heeft betrekking op afname van grijze stroom en grijs gas. De korting die je krijgt wordt doorgaans pas uitgekeerd als het jaar om is. Dit is logisch omdat mensen natuurlijk ook tussentijds kunnen overstappen en dan al wel de welkomstkorting hebben gekregen. Dit brengt allerlei onnodige administratieve handelingen met zich mee.

Wil je geen grijze stroom maar groene stroom dan is een overstap naar Oxxio op dit moment (2019) interessant. Je krijgt dan als je een jaarcontract afsluit een welkomstkorting van €155. Je hebt dan groene stroom en grijs gas. Wil je naast groene stroom ook grijs gas dan is een overstap naar Powerpeers het overwegen waard. Als je hier een contract afsluit voor 1 jaar dan krijg je een welkomstkorting van €150.Vrijwel alle energiebedrijven komen met aanbiedingen om jou als klant voor zich te winnen. Er zijn ook energiebedrijven die geen cadeautjes geven maar jou de allerlaagste energietarieven beloven.

Geen korting maar cadeaus

Andere energiebedrijven lokken nieuwe klanten met aantrekkelijke cadeautjes. Vaak zijn dit cadeautjes die gerelateerd zijn aan energie, bijvoorbeeld een speciale thermostaat waarmee je nog eens extra kunt besparen op energie. Meestal worden dit soort cadeautjes, die een waarde vertegenwoordigen van enkele honderden euro's, alleen verstrekt als je een energiecontract afsluit voor meerdere jaren. Meestal gaat het dan om een contract van 3 jaar vast. Hoe langer het contract dat je wilt afsluiten, hoe groter je welkomstcadeau. Daar staat tegenover dat als je een contract afsluit voor bijvoorbeeld drie jaar, je in principe ook drie jaar niet meer zult overstappen. In die drie jaar maak je dan geen gebruik van kortingen van andere energieleveranciers.

Vraag korting aan

Er zijn natuurlijk ook mensen die niet willen overstappen van energieleverancier. Ze hebben geen zin of tijd zich er in te verdiepen of zij zijn heel tevreden over hun huidige energieleverancier. Het loont dan zeker de moeite om contact op te nemen met jouw energieleverancier en te vragen om een korting op de premie. Zij willen jou graag houden als klant en zullen best bereid zijn jou een voordeel te bieden als jij klant wil blijven.

Het kan ook zijn dat je niet wilt overstappen omdat je nog aan een langlopend contract vast zit en een opzegvergoeding zult moeten betalen. Het is dan toch raadzaam om na te gaan welke welkomstkorting je kunt krijgen en hoe hoog de boete is die je moet gaan betalen aan je oude leverancier. Loopt je contract nog anderhalf jaar of korter dan is dit €50 per product: dus €50 voor je stroom en €50 voor je gas. Een opzegvergoeding van €100 hoeft geen probleem te zijn als je bij een nieuwe leverancier bijvoorbeeld een korting van €250 krijgt. Op Beste Deal kan je energie vergelijken om na te gaan of het voor jou interessant is om over te stappen. Je vindt er alle kortingen, aanbiedingen en cadeautjes van dit moment.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media