NLE prijzen vergelijken

NLE tarieven vergelijken

NLE staat voor Nederlandse Energie Maatschappij. NLE is een Nederlands energiebedrijf dat stroom en gas levert aan voornamelijk particuliere klanten. De NLE is gespecialiseerd in de consumentenmarkt maar sinds december 2011 biedt NLE ook klein zakelijke overeenkomsten onder de naam NLE Zakelijk. De stroom die NLE levert is 100% groene stroom.

De NLE is in 2005 opgericht en in 2018 overgenomen door Nutsgroep. Nutsgroep is hiermee de vierde grote energieleverancier op de Nederlandse markt.

NLE biedt naast elektriciteit en gas ook abonnementen voor internet, televisie en bellen. Het bedrijf schermt met knetter scherpe tarieven en spoort je aan snel je voordeel te berekenen en over te stappen. Verder vind je op de homepage informatie over de bereikbaarheid van de klantenservice en over de overstapservice. Het bedrijf wil zich graag hard maken voor begrijpelijke taal en transparantie en alles in één pakketten bieden waarmee de consumenten hun voordeel kunnen doen. In 2014 lanceerde NLE de slimme en mooie thermostaat Anna en de gratis inzicht app voor inzicht in je energieverbruik.

De weg vinden op de website van NLE

Als je op de website van NLE kijkt dan moet je op de homepage allereerst een keuze maken uit informatie over elektriciteit en gas of informatie over internet tv en bellen. Klik je door op informatie over stroom en gas dan krijg je direct de mogelijkheid om je voordeel te berekenen als je klant zou worden bij NLE. Je moet je postcode en huisnummer invullen en je huidige energieleverancier en een geschat verbruik van elektriciteit en gas op geven. Weet je niet hoeveel elektriciteit en gas je verbruikt, dan kan je kiezen voor hulp om een schatting van je verbruik te maken. Wat je op de website niet ziet is een keuzemogelijkheid uit verschillende vormen van contracten. Je hebt dus niet de keuze uit 1 jaar vast of 3 jaar vast of een variabel contract. Pas als je je gegevens zoals postcode en huisnummer hebt ingevuld kom je in een vervolgscherm waar je wel kunt kiezen uit 1 of 3 jaar vast en andere mogelijkheden. Het werkt hier dus heel anders dan bij andere energiebedrijven waar je eerst kunt lezen welke mogelijkheden en producten er zijn voordat je besluit een offerte aanvraag te doen. Nadeel is dat NLE dus direct over jouw persoonlijke gegevens beschikt.

Heb je je postcode en huisnummer ingevuld, dan krijg je vervolgens te zien wat jouw maandelijkse voorschotbedrag zou worden en welk voordeel je eventueel kunt krijgen zoals korting of een cadeau.

Overstappen naar NLE voor je energie

Heb je je postcode, huisnummer en verwacht verbruik ingevuld op de website dan kom je in een vervolgscherm waar je verdere persoonlijke gegevens kunt invullen. Er wordt je ook meteen een energiecontract aangeboden. Op dit moment heb je wel inzicht in de mogelijkheden waaruit je kunt kiezen: 1 jaar vast, 3 jaar vast of een variabel contract.

Als je overstapt naar een ander energiebedrijf dan ben je in sommige gevallen een opzegvergoeding verschuldigd aan je oude leverancier. Dit is het geval als je je contract opzegt voordat de looptijd is beëindigd. NLE geeft op de website aan dat ze de overstap volledig voor je regelt maar hoe wordt omgegaan met een eventuele opzegvergoeding is niet erg duidelijk. Wees hier dus vooral voorzichtig mee. Zomaar overstappen kan je geld gaan kosten. Op de website van NLE is een forum waarin je veel informatie kunt vinden over tal van onderwerpen. Op dit forum vind je verschillende opmerkingen van klanten van NLE die problemen hebben gehad met de opzegvergoeding van de oude leverancier.

NLE zakelijk

Sinds een aantal jaren heeft NLE zich ook op de zakelijke markt begeven voor het leveren van stroom en gas. Ook hier belooft NLE lage energie tarieven en biedt het een gratis contract check aan. Verder vind je op de website informatie over elektrisch rijden. Hoe meer elektrische auto's er op de weg zijn hoe beter NLE dit vindt. Dit bedrijf wil elektrische auto’s dan ook aantrekkelijker, betaalbaarder en sneller maken. Model 3 van Tesla zorgt er voor dat in één klap elektrische auto's voor een grote groep mensen tot de mogelijkheden is gaan behoren. NLE heeft samen met Mister Green de eerste exemplaren voor Nederland veiliggesteld. Je kunt er daar dus eentje van reserveren.

De website Beste Deal geeft jou de mogelijkheid energiebedrijven met elkaar te vergelijken. Waar vind je aantrekkelijk lage tarieven of waar kun je gebruikmaken van leuke kortingen? Zijn er energiebedrijven waar je zonnepanelen kunt huren of kopen of misschien wil je wel een energiebedrijf dat jou uitsluitend groene stroom en biogas kan leveren. Je vindt alle informatie over de energiebedrijven in Nederland bij elkaar en je kan hier eenvoudig de prijzen van energie vergelijken. Verder kan je ook telefoons en internet abonnementen met elkaar vergelijken op Beste Deal. Door regelmatig over te stappen kan je flink op je vaste lasten besparen.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media