Engie prijzen vergelijken

Engie tarieven vergelijken

Engie is een energiebedrijf dat haar hoofdvestiging in Frankrijk heeft. Het is een van de grootste nutsbedrijven ter wereld en is ontstaan uit een fusie van Gaz de France en SUEZ. Het bedrijf telt meer dan 150.000 medewerkers en is genoteerd aan de beurs in Parijs. Engie is een breed energiebedrijf en actief op het gebied van productie en distributie van elektriciteit en aardgas. Het bedrijf levert ook diensten aan de energiesector zelf. Engie vindt klimaat en milieu belangrijk en levert dan ook 100% groene energie uit windmolens en zonnepanelen. Het bedrijf is zowel op de zakelijke klant als op de consument gericht en behoort in Nederland tot de top drie elektriciteitsproducenten.

Engie is erg gericht op duurzame energie en biedt naast groene stroom ook biogas, doet veel op het gebied van zonnepanelen en ook de laadpaal is bij Engie populair. Tenslotte steekt Engie energie in de nieuwste vorm van energie namelijk waterstof.

Producten voor consumenten

Als je op de website van Engie komt is het eerste dat je moet aangeven of je een zakelijke klant of een consument bent. Als consument kom je meteen op een overzichtelijke pagina waaruit je kunt kiezen uit drie hoofdcategorieën: zonnepanelen, laadpalen en duurzame bronnen. Je kunt op de homepage ook direct je maandbedrag berekenen en je hebt daarbij de keuze uit stroom en gas of alleen stroom of alleen gas. Er is ook een handige app van Engie waarmee je grip hebt op je energieverbruik. Je krijgt in de app duidelijke grafieken te zien zodat je precies weet hoe het staat met je verbruik, met je kosten en of je termijnbedrag nog past bij je afname van energie.

De duurzame bronnen van Engie

Engie maakt gebruik van drie duurzame bronnen:

  • Europese windenergie
  • Nederlandse windenergie
  • Zonne-energie van Engie klanten

Als je kiest voor Europese windenergie dan krijg je voordelige energie uit het Windpark in Zeebrugge. Wist je dat de windmolens op zee tweemaal zoveel energie opwekken als de windmolens op het land? Op het windpark in Zeebrugge staan 55 windmolens in zee en die wekken voor 160.000 huishoudens 100% groene energie op.

Kies je liever voor echte Nederlandse windenergie, dan krijg je windenergie uit Windpark Riedpolder. Windpark Riedpolder staat tussen Harlingen en Franeker en beschikt over 6 windmolens. De energie die deze molens opwekken is goed voor 15.000 huishoudens en natuurlijk is ook deze stroom 100% groen en duurzaam.

Je kunt op de betreffende pagina's veel meer lezen over windmolens. Je leest hoe ze werken, welke type windmolens er zijn, wat de windsnelheid doet met de molen, wat het vermogen van de windmolen is en de tijd die een windmolen kan draaien. Leuk om te lezen en het maakt je bewust van de manier waarop groene energie eigenlijk wordt gewonnen.

Dan is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor zonne-energie van Engie klanten. Steeds meer klanten van Engie hebben zonnepanelen en om extra voordeel uit deze zonnepanelen te kunnen halen mogen de klanten deze energie met Engie delen. Honderden huishoudens en bedrijven wekken zonne-energie op en willen deze energie graag delen met een nieuwe afnemers.

Groen gas bij Engie

Als je besluit gas af te nemen via Engie dan draag je bij aan een groener en gezonder Nederland. Bij de afname van het gas doet Engie namelijk een donatie aan de stichting Trees for all. Zijn er een bepaald aantal klanten bij Engie dan wordt een zogenaamd Engie bos aangelegd.

Laadpalen bij Engie

Steeds meer auto's zijn "schoon" en gebruiken een zogenaamde laadpaal. Bij Engie kan je terecht voor professioneel laadpaal advies en krijg je antwoord op de vraag welke laadpaal het beste bij jouw auto past. Je kunt via de website van Engie een offerte aanvragen voor een laadpaal. Heb je geen plaats voor een laadpaal bij jou thuis, of op de zaak, dan kan je een openbare laadpaal bij de gemeente aanvragen. Ook hierover vind je op de website van Engie meer informatie.

Wil jij ook gebruik maken van 100% groene energie en meedoen aan het project Trees for all dan kan je kiezen voor energieleverancier Engie. Op de homepage en Engie kun je gemakkelijk berekenen wat je maandbedrag gaat worden als je stroom en/of gas afneemt bij Engie. Wil je energie vergelijken van Engie met de tarieven van andere energiebedrijven dan kan je op de website Beste Deal de verschillende energiebedrijven met elkaar vergelijken. Je kunt er ook nagaan welke voordelen er op het moment zijn als je je aanmeldt bij een energieleverancier. Door regelmatig -het best elk jaar- over te stappen van energieleverancier kun je aardig wat geld besparen. Bij de ene leverancier krijg je een aantrekkelijke korting bij de andere een waardebon waarmee je bijvoorbeeld een slimme thermostaat kunt kopen. Vergelijk de verschillende energieleveranciers om het voor jou meest aantrekkelijke aanbod te vinden.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media