Eneco prijzen vergelijken

Eneco tarieven vergelijken

Eneco is een van de grotere leveranciers van energie in Nederland. Als je zoekt op de website Beste Deal, dan vind je Eneco uiteraard ook verschijnen in het zoekresultaat. Eneco is een grote onderneming met meer dan 3000 medewerkers. Het bedrijf is niet alleen actief in Nederland maar ook in het buitenland: Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België.

Eneco is in 1995 opgericht als een fusie tussen de grote energiebedrijven: Den Haag, Dordrecht en Rotterdam. Later kwamen daar verschillende energiebedrijven bij omdat Eneco deze heeft overgenomen. Voorbeelden van dergelijk overnames zijn het energiebedrijf uit Gouda en uit Zeist. Later nam Eneco ook buitenlandse energiebedrijven over of nam een aanzienlijk aandelenbelang in energiebedrijven.

Op de website van Eneco kun je snel en gemakkelijk vinden wat je zoekt.

Voor bestaande klanten is er een inlogomgeving waar je eenvoudig zaken kunt regelen zoals een verhuizing of het inzien van je nota, het wijzigen van het termijnbedrag of het doorgeven van de meterstanden. Nieuwe klanten kunnen net als bij de andere energiebedrijven rekenen op voordelen en aanbiedingen. Als je wilt overstappen naar Eneco dan hoef je daarvoor zelf niets te doen want Eneco zegt het oude contract bij je vorige energieleverancier voor je op. Tenslotte kun je bij Eneco zowel als particulier als voor zakelijke energie terecht.

Stroom van Eneco

Bij Eneco heb je standaard 100% groene energie uit wind en uit een klein beetje zon: twee duurzame bronnen die niet opraken en het milieu niet belasten. Je kiest uit drie verschillende varianten:

  • Ecostroom
  • Hollandse wind
  • Hollandse zon

De ecostroom is 100% groene stroom die is opgewekt in Europa, uit wind en zon en voordelig voor het milieu. Hollandse windstroom is 100% groene stroom die volledig wordt opgewekt in windparken in Nederland. De stroom uit Hollandse zon is 100% groene stroom die is opgewekt is in Nederlandse zonneparken. De Hollandse zon stroom is natuurlijk bijzonder! Je krijgt stroom uit zonnepanelen, ook als je zelf geen zonnepanelen op je dak hebt liggen. Je helpt hiermee Nederland duurzamer te maken.

Eneco werkt niet zoals de meeste andere energiemaatschappijen eerst met de keuze uit contractvormen 1, 3 of 5 jaar vast, of een variabel contract. Je kiest eerst voor het soort energie dat je wilt krijgen. Tijdens een volgende stap kies je dan voor een van de contractvormen en kan je ook een termijnbedrag berekenen.

Gas van Eneco

Ook voor gas kan je bij Eneco kiezen uit verschillende soorten. Standaard wordt aardgas geleverd die is ingekocht in zowel Nederland als in het buitenland. Je kunt bij Eneco echter ook kiezen voor het zogenaamde ecogas. Als je kiest voor ecogas dan investeer je mee in duurzame energieprojecten met het Wereld Natuur Fonds Gold standaard keurmerk. Je krijgt dan aardgas met compensatie CO2 uitstoot van je verbruik. Deze projecten zorgen er voor dat er schone energie is in ontwikkelingslanden waardoor er betere leefomstandigheden zijn voor de lokale bevolking. Op de website van Eneco kun je veel meer informatie vinden over ecogas en de bijzondere projecten in onder meer Vietnam en Ghana.

Energie producten van Eneco

Bij Eneco kun je kiezen uit verschillende energie producten waarmee je energie kunt besparen en/of meer inzicht kunt krijgen in je energie verbruik. Zo is er Toon: een slimme thermostaat waarmee je flink kunt besparen op je energie verbruik. Je kunt er onder meer je ketel mee op afstand bedienen en je kunt Toon verbinden met andere slimme apparaten in huis.

De Eneco app stelt jou in staat via je mobiele telefoon alles gemakkelijk te regelen en om je verbruik in de gaten te houden. Je kunt bij Eneco ook een ketelcomfort abonnement afsluiten. Dit is een onderhoudsabonnement voor je cv ketel. Dan is er ook nog de warmtewinner. De warmtewinner is een flinke stap richting een energie onafhankelijk huis. Het is een warmtepomp waarmee je de warmte in je huis recyclet zodat je minder gas nodig hebt. Dit scheelt natuulijk een flink bedrag op je energienota.

Eneco stukje zon

Eneco biedt ook iets bijzonders: het zogenaamde StukjeZon. Het StukjeZon kan je kopen voor eenmalig € 60 en je krijgt dan 5 jaar lang €15 korting op je energienota. Dat is dus €75 korting. Dat is natuurlijk geen geweldige korting maar er zitten meer voordelen aan het StukjeZon. Je koopt namelijk een stukje zon via een zonnepaneel. Zonne-energie heeft de toekomst maar veel mensen hebben natuurlijk geen ruimte voor zonnepanelen op hun dak. Bijvoorbeeld als zij in een appartementencomplex of flatgebouw wonen. Of je hebt geen geld voor de aanschaf van zonnepanelen. Door een StukjeZon van Eneco te kopen hoef je zelf niets doen: je hebt geen geschikt dak nodig, je hoeft geen zonnepanelen aan te schaffen maar je kan toch meedoen en milieubewuste keuzes maken. Nieuwe klanten krijgen bij Eneco een StukjeZon cadeau bij een contract van 1 of 3 jaar stroom en gas (2019).

Energie van Eneco vergelijken?

Wil je de prijzen van energie vergelijken bij Eneco en andere energieleveranciers? Bij Beste Deal vergelijken wij dagelijks de nieuwste aanbiedingen. Is het al tijd om over te stappen? Grijp dan vandaag nog je kans. Vergelijk leveranciers en ontvang tot wel € 250 aan welkomstbonus.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media