Stroom tarieven vergelijken

Besparen op je stroomkosten?

Wil je goedkope energie vergelijken? Beste Deal vergelijkt tarieven van alle energiemaatschappijen en vertelt je precies bij welke leverancier je het goedkoopste uit bent. Of je nu op zoek bent naar stroom en gas, of alleen stroom.

Wanneer alleen stroom?

Er zijn verschillende redenen waarom een huishouden alleen stroom tarieven zou kunnen vergelijken. De meest voorkomende reden is dat de woning is aangesloten op blokverwarming of stadsverwarming. Daarnaast zijn er ook steeds meer woningen die gasloos zijn. In beide gevallen beschikt de woning niet meer over een gasaansluiting en wordt de woning verwarmd met elektriciteit. Ook zal er bij deze woningen niet meer gekookt worden met gas, maar bijvoorbeeld met een inductiekookplaat.

Blokverwarming

Vandaag de dag zijn er ongeveer een half miljoen huishoudens aangesloten op blokverwarming of stadsverwarming. Bij blokverwarming wordt de warmte van je woning geleverd via een collectieve ketel die door een geheel huizenblok wordt gebruikt. Deze manier van verwarmen wordt veelal gebruikt bij flats. Op het dak staat dan vaak een grote gezamenlijke ketel. De verwarmingskosten die hierbij komen kijken worden dan in de meeste gevallen vooruit betaald in de vorm van servicekosten. Als je een appartement hebt gekocht waarbij de servicekosten meer dan € 150,- zijn, is de kans erg groot dat een deel van deze servicekosten worden benut voor de blokverwarming. Om je elektrische apparaten te kunnen geburiken heb je dan nog wel stroom nodig en dat sluit je af bij een energieleverancier.

Stadsverwarming

Stadsverwarming is een duurzame alternatief voor gas. Bij stadsverwarming wordt gebruik gemaakt van opgewekte warmte die vrij komt bij bijvoorbeeld fabrieken en centrales. Normaal gesproken gaat deze warmte verloren, maar bij stadsverwarming wordt het benut om woningen op te warmen. Met behulp van stadswarmte wordt de CO2 uitstoot tot wel 50 procent verlaagd.

Gasloos wonen

De kogel is door de kerk. Voor 2050 moeten alle huishoudens geen gebruik meer maken van gas. Vroeg of laat heb je dus een alternatief nodig voor deze vorm van verwarmen. Op dit moment zien we dan ook al een flinke stijging van gasloze woningen. Vrijwel alle nieuwbouwwoningen die momenteel worden gebouwd zijn van het gas af. En bestaande woningen worden door de woningbouw aangepast. Ook zien we steeds meer huizenbezitters aanpassingen aan hun woning doen.

Gasloos wonen betekent niet dat je geen energierekening meer hebt. Het verbruik van gas moet worden gecompenseerd. En dat kan bijvoorbeeld door stroom. Zo kan je in plaats van op gas koken, kiezen voor een inductiekookplaat. Maar dit verhoogt wel weer flink je stroomrekening. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen op je stroomkosten. Met behulp van energie vergelijken bespaar je al gauw honderden euro's op je stookkosten.

Besparen op je stroomkosten

Wil jij ook besparen op de kosten voor je stroomrekening? Beste Deal vergelijkt energie bij alle bekende energiemaatschappijen in Nederland. Dagelijks ontvangen wij alle energie aanbiedingen voor stroom en gas, of alleen stroom. Wil je de laagste prijs voor je stroom? Vergelijk prijzen en vind vandaag nog jouw beste deal.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media