Essent prijzen vergelijken

Essent tarieven vergelijken

Essent is een van de grotere energiemaatschappijen in Nederland. Er werken tussen de 2000 en 3000 mensen en het bedrijf is in 1999 ontstaan door een aantal fusies tussen energiebedrijven in Nederland. In de loop der jaren hebben meerdere energiebedrijven zich bij Essent aangesloten. Omdat er in Nederland toch beperkte groei mogelijkheden zijn heeft Essent begin 2000 in Duitsland een meerderheidsbelang gekocht in Stadtwerke Bremen. Hoewel Essent in de loop der jaren ook wel eens negatief in het nieuws is geweest, staat Essent ook op verschillende manieren positief in het nieuws, met name op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is een van de grootste producenten van groene energie in Nederland. Essent investeert ook in verschillende maatschappelijke projecten en sponsort meerdere sport- en cultuur activiteiten. Essent levert energie aan particulieren, aan het MKB en ook groot zakelijk.

De website van Essent is heel klantvriendelijk. Meteen op de homepage vind je alles wat je nodig hebt. Zowel potentiële klanten als bestaande klanten vinden op de website eenvoudig een enorm uitgebreid aanbod informatie over energielevering. Je kunt kiezen uit hoofdcategorieën stroom en gas en energieproducten maar ook direct inloggen op je eigen omgeving "Mijn Essent". Op de homepagina kun je ook direct door naar het doorgeven van je meterstanden, facturen bekijken en betalen of antwoord krijgen op veelgestelde vragen. Op de website van Essent kun je ook veel informatie vinden over aanverwante zaken zoals informatie over:

 • Verwarming
 • Isolatie
 • Ventilatie
 • Service en onderhoud
 • Informatie over energie labels
 • Een bespaarcoach
 • Een uitgebreide kennisbank

Met de uitgebreide informatie die Essent biedt kan je je voordeel omdat je veel tips krijgt op het gebied van besparingen op energieverbruik. Ook kan je er terecht voor advies op maat.

Aanbod producten Essent

Essent biedt veel verschillende soorten contracten voor stroom en gas en stroom kan ook apart worden afgenomen. Dan is er ook een uitgebreid aanbod aan allerlei voordelen zoals een cadeau, een gratis thermostaat of korting op je energie.

Essent biedt de volgende mogelijkheden voor energie afname:

 • 1 jaar groene stroom en gas zeker
 • 3 jaar groene stroom en gas zeker
 • 5 jaar groene stroom en gas zeker
 • Dubbelgroen
 • Flexibel contract
 • Zelf samenstellen
 • Alleen stroom

Kies je voor één van de contracten stroom en gas zeker 1, 3 of 5 jaar vast dan zie je direct wat je bij de verschillende contracten aan voordeel kunt krijgen. Hoe langer je contract duur, hoe groter je voordeel. In 2018 kan je bijvoorbeeld als je kiest voor 5 jaar groene stroom en gas zeker, kiezen uit een Honeywell lyric t6 slimme thermostaat of een Sonos set ter waarde van €358 of voor een slimme Nest thermostaat. Bij de andere contracten kan je weer kiezen uit andere voordelen. Bij elk contract van Essent krijg je 100% groene windstroom.

Essent dubbelgroen

Als je kiest voor het contract Essent dubbelgroen dan krijg je naast Nederlandse windstroom ook groen gas. Groen gas van Essent is gemaakt van biogas, een duurzaam alternatief voor aardgas. Het groene gas van Essent bestaat voor 10% uit groen gas gemaakt van rioolslib, gft-afval en koeienmest en 90% CO2 gecompenseerd gas. De CO2 wordt gecompenseerd met behulp van verschillende projecten zoals kooktoestellen in Uganda, windenergie in Turkije en bosprojecten in Peru. Daarnaast werkt Essent ook mee aan een bijzonder project in China.

Windenergie in China

In een aantal Chinese steden is de luchtkwaliteit zo slecht, dat heel veel mensen last hebben van luchtwegaandoeningen. In China overlijden meer dan een miljoen mensen per jaar door luchtvervuiling-gerelateerde oorzaken. De luchtvervuiling wordt voornamelijk veroorzaakt door kolencentrales en verbrandingsmotoren. In China worden steeds meer windenergieprojecten opgestart, zoals het Gansu Jinchang Mangang en Hunagmaopo Bundled Wind Power project. Essent is graag partner in deze projecten waarin respectievelijk 33 en 24 windturbines worden gebouwd die per stuk 1.5MW leveren. Een baanbrekende ontwikkeling in een land waarin van oorsprong weinig oog was voor milieuaspecten. China is van plan in de nabije toekomst meer dan 100 miljard euro te investeren in de bouw van nieuwe windenergieprojecten. Dit komt de inwoners van grote steden ten goede, hun gezondheid en is beter voor het milieu wereldwijd.

Meer weten over Essent en overstappen

Wil je alles weten over een van de grootste energieleveranciers in Nederland: Essent? Kijk dan op de website van Essent en lees meer informatie over windstroom, groen gas en de projecten waaraan Essent deelneemt ter compensatie van de CO2 uitstoot. Overstappen naar Essent is heel eenvoudig en kan geheel online via een formulier. Je krijgt meteen een voorstel voor een voorschot bedrag te zien. Bij Essent kan je je maandelijkse voorschotbedrag zo vaak aanpassen als je wilt. Door je meterstanden regelmatig door te geven, wekelijks of maandelijks, kan je voortdurend inzicht hebben in je energieverbruik. Hierdoor kan je je voorschotbedrag aanpassen aan je verbruik. Het grote voordeel hiervan is dat je na een jaar niet wordt geconfronteerd met een nabetaling.

Tarieven vergelijken

Zeker weten dat je niet teveel betaald voor je energierekening? Energie vergelijken bespaart je al gauw honderden euro's per jaar. Bij Beste Deal helpen wij je bij de overstap naar een nieuwe energieleverancier. Vergelijk tarieven van Essent en alle andere energiemaatschappijen.

Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media