Alleen internet

Beste deal voor internet-only?

Je bent waarschijnlijk op deze website terecht gekomen omdat je op zoek bent naar een alleen internet pakket. Bij Beste Deal ben je aan het juiste adres voor een compleet overzicht van alle beschikbare internet abonnementen. Wij vergelijken speciaal voor jou de meest voordelige internet pakketten met de hoogste snelheid. De website wordt dagelijks bijgewerkt voor het actuele aanbod en de beste deals. Om te bepalen welk internet-only pakket bij jou past, vind je hier alle nuttige informatie voor een passende internetverbinding. De prijs van alleen internet is afhankelijk van de snelheid. Het pakket wordt duurder naarmate de snelheid hoger is. We leggen je graag uit waar je op moet letten bij het afsluiten van een nieuw internetcontract. Welke providers zijn er? Welke internet verbinding hoort bij mijn gebruik? Wat is Glasvezel en wat zijn de voordelen van glasvezel? Hieronder vind je alle informatie over internet.

Kiezen voor alleen internet? Welk pakket past bij mij?

De keuze voor de beste aansluiting begint bij het inschatten van je eigen gebruik. Op basis van je huidige gebruik van internet kun je de aanbieders met elkaar vergelijken. Met de juiste internetsnelheid kan iedereen doen wat hij of zij wil. Je wilt natuurlijk wel tegelijkertijd digitale TV kijken en Netflix kijken zonder problemen. Kies daarom de internetsnelheid die bij je past. Een trage verbinding of vervelende onderbrekingen tijdens je favoriete serie kunnen voor behoorlijk wat irritatie zorgen.

Basis gebruiker

Een basis gebruiker gebruikt het internet alleen om te surfen, zo nu en dan een YouTube film kijken en bijvoorbeeld Whatsapp via Wifi in huis. In dat geval heb je meer dan genoeg aan de goedkoopste internet pakketten.

Gemiddelde gebruiker

Gebruik je digitale televisie of heb je een gezin met twee pubers, dan is het slim om te kiezen voor een gemiddeld internet-only abonnementen met een snelheid boven de 20 megabits per seconde leveren (Mbps) of 50 Mbps. De gemiddelde gebruiker kan bijvoorbeeld ook kiezen voor de lagere glasvezel abonnementen. Glasvezel biedt een stabiele verbinding en hoger upload snelheid. Mocht je in de toekomst nog sneller internet nodig hebben? Dan kun je de snelheid via glasvezel eenvoudig verhogen.

Zware gebruiker

Een heavy user kijkt geregeld Netflix of andere streamingdiensten. Mensen die veel online gamen willen natuurlijk ook een optimale internetsnelheid en dan is het slim om te kiezen voor een snelle internetverbinding. Heb je bijvoorbeeld een groot gezin? Ook in dat geval is een ruim pakket vaak verstandig. Je zult al snel merken dat meerdere gezinsleden tegelijkertijd naar verschillende digitale zenders of streaming diensten kijken.

Waarom alleen internet?

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat mensen er bewust voor kiezen om afscheid te nemen van hun televisieabonnement. De jonge generatie van nu kijkt al jaren steeds minder naar live tv, en volgt alles via Youtube. Door de toenemende opkomst van On Demand diensten, zoals Netflix, Videoland en NLziet is er ook steeds minder behoefte aan vaste tv pakketten en diensten. Veel mensen nemen daardoor genoegen met een internet-only abonnement.

Verschillende internet providers vergelijken

Wij hebben een ruime keuze aan internet providers die je kunt vergelijken. Er zijn een groot aantal providers die razend snel internet aanbieden via glasvezel, dsl of coax kabel. Je kunt per provider ontdekken welke snelheid maximaal haalbaar is bij jou. Je controleert de haalbare snelheid via de postcode check op de website van de provider. Wij vergelijken internet-only abonnementen van KPN, Ziggo, XS4ALL, Online.nl, Tele2, T-Mobile, Telfort, Fiber, NLE en Caiway.

Wat zijn WifiSpots?

Er zijn een aantal providers die gratis Wifispots bieden. Ziggo en KPN bieden bijvoorbeeld een uitgebreid netwerk aan Wifispots. De verschillende netwerken bestaan uit honderdduizenden modems die een open signaal versturen Wifispot. Je eigen modem zendt ook een dergelijk signaal uit voor andere abonnees. Op die manier kun je op super veel verschillende plekken gratis razend snel internetten. Je hoeft hiervoor slechts één keer in te loggen met de speciale inlog en code die je als abonnee krijgt.

Verschillende type internetverbinding

Er zijn verschillende type internetverbindingen. Afhankelijk van de beschikbaarheid op jouw adres heb je keuze uit DSL, via kabel (coax) of glasvezel. KPN is een grote aanbieder van internet via DSL en steeds meer glasvezel. De grootste aanbieder van internet via kabel (coax) is Ziggo. Ziggo heeft ook steeds meer glasvezel. De snelheid van het beschikbare internet op jou adres is afhankelijk van de aanwezigheid van kabel, dsl of glasvezel. DSL biedt vaak de minst snelle verbinding terwijl kabel al hogere snelheden biedt en glasvezel geeft vaak het snelste internet.

De snelst mogelijke internetverbinding loopt via glasvezel. De glasvezel kabel is relatief recent beschikbaar in Nederland. Toch waren er in 2014 al ruim 2 miljoen woningen aangesloten op het snelle glasvezelnet. Glasvezel is de verbinding van de toekomst. De snelheid van internet via glasvezel loopt al snel op tot honderden Mbps. Het uploaden via glasvezel gaat net zo snel als het downloaden. De glasvezel is sterk en dun draad gemaakt van glas. In theorie kun je hiermee super snel en betrouwbaar signalen grote afstanden versturen.

Wat voor een internetgebruiker ben jij?

Hoor je bij de basis gebruiker dan is een internet pakket tot 20 Mbps vaak meer dan voldoende. Wil je naast internetten ook digitale televisie kijken, dan zijn de pakketten vanaf 20 Mbps geschikt afhankelijk van de hoeveelheid mensen die gelijktijdig internetten of streamen. Gebruik je veel data, dan kun het beste kiezen voor de hoogste internetsnelheid via bijvoorbeeld glasvezel. Vergelijk hier alle internet-only abonnementen en vind de beste deal!

Over Beste Deal

Liever meer lusten en minder lasten? Beste Deal vergelijkt prijzen van telefoons, sim only, internet, energie en verzekeringen. Zet vandaag nog een streep door te veel betalen en bespaar op je vaste lasten!

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media