Telefoons vergelijken

Beste deal voor je mobiel? Vergelijken loont!

Je bent op zoek naar een nieuwe telefoon? Beste Deal toont je een overzicht van alle telefoons die op dit moment verkrijgbaar zijn. Vergelijk prijzen van verschillende aanbieders en bespaar op de kosten voor je nieuwe smartphone. Wist je dat de gemiddelde bezoeker van onze website honderden euro's bespaart op de totale kosten van zijn of haar mobiele telefoon met abonnement? Wil je weten hoe dat komt? En hoe ook jij kunt besparen op je smartphone? Wij leggen het je uit.

Telefoons vergelijken en besparen

Het zal je niet ontgaan zijn, maar vergelijkingssites rijzen de pan uit. En dat is niet zonder reden. Door aanbieders te vergelijken bespaar je al gauw tientallen euro's op je telefoonkosten en dat kan zelfs oplopen tot honderden euro's over de gehele looptijd van je telefoon abonnement. Doordat veel mensen hun mobiele abonnement automatisch verlengen laten ze een hoop geld liggen. En dat is natuurlijk zonde.

Overstappen en geld besparen

Net als bij energie vergelijken, geldt ook bij mobiele telefonie dat je geld kunt besparen door over te stappen. Je ontvangt bij telefoons vergelijken geen welkomstbonus, maar vaak krijg je wel extra korting als je een abonnement afsluit als nieuwe klant.

Een ander voordeel van overstappen is dat je smartphone bij een winkel in de meeste gevallen veel goedkoper is dan rechtstreeks bij de provider. Dat komt omdat winkels, zoals Belsimpel, MediaMarkt en Mobiel.nl, populaire toestellen met grotere aantallen tegelijk inkopen. Daardoor krijgen ze betere inkoopcondities en dat merk je vervolgens terug in de prijs die je betaalt voor je smartphone. Het is dus geen fabel: vergelijken loont echt.

Smartphone van vorig jaar is goed genoeg

Je kunt dus flink wat geld besparen met mobiele telefoons vergelijken, maar welke smartphone kies je dan? Natuurlijk kan je kiezen voor de nieuwste Samsung Galaxy of Apple iPhone. En veel mensen doen dat ook. Maar als je kijkt naar wat je kunt met een mobiel uit 2019 en de mogelijkheden vergelijkt met een ouder model, kom je vaak tot de conclusie dat de verschillen minimaal zijn. En dat terwijl de verschillen in prijs bijzonder hoog zijn. Dat scheelt al gauw honderden euro’s. Natuurlijk is de nieuwste smartphone van vandaag krachtiger dan zijn voorganger, maar merk je het verschil ook bij het gebruik van je mobiele telefoon? De meeste apps en games van vandaag kunnen uitstekend uit de voeten met de specificaties van oudere smartphones. Dus heb je al die krachtige specs wel nodig? Wij denken van niet. Ons advies is dan ook: Kies voor een high-end smartphone van vorig jaar en bespaar honderden euro's.

High-end, midrange en budget

Bij het vergelijken van telefoons zijn er verschillende prijsklassen waaruit je kunt kiezen. Om het eenvoudig te maken hebben we een selectie van drie soorten smartphones gemaakt. Je kunt kiezen uit:

  • High-end
  • Midrange
  • Budget
High-end

Wil je een high-end smartphone vergelijken? Dan heb je te maken met een prijskaartje van boven € 700,- en bij fabrikanten als Apple en Samsung vaak minimaal € 1000,-. Dit zijn de krachtigste telefoons met razendsnelle processoren, moderne videokaarten en een vaak overbodige hoeveelheid werkgeheugen aan boord. High-end is het beste van het beste.

Midrange

Onze persoonlijke favoriet. De telefoon voor de prijsbewuste hardcore beller en internetter. Dit zijn de smartphones met een prijsklasse van zo'n € 250 tot € 650. Een brede prijsklasse waar bijvoorbeeld ook de high-end smartphones van vorig jaar onder vallen. Het zijn telefoons met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding die nog jarenlang mee gaan en met updates worden ondersteund. Alle fabrikanten zoals Apple, Samsung, Huawei, HTC, LG, Sony, Nokia en BlackBerry hebben een uitgebreid aanbod aan midrange (of middenklasse) telefoons in hun assortiment.

Budget

De goedkoopste toestellen worden budget genoemd. Dit zijn telefoons tot een prijsklasse van € 250 en bevatten van de bekende fabrikanten de meest eenvoudige toestellen van nu. Het zijn telefoons waar je vaak gewoon mee kunt WhatsAppen, internetten en zelfs gamen. Maar je moet niet teveel van snelheid en grafische mogelijkheden verwachten. Hier vallen ook de onbekendere merken als bijvoorbeeld Wiko, Alcatel en Asus onder. Een bijkomend voordeel van budget telefoons vergelijken is dat je hierbij nooit rekening hoeft te houden met een BKR registratie. Deze ontvang je namelijk niet bij een toestelkrediet onder € 250.

Telefoons met abonnement vergelijken

Dus jij wilt een mobiele telefoon vergelijken met abonnement? Verstandig. De combinatie telefoon met abonnement is nog altijd razend populair. In de meeste gevallen is deze optie ook het goedkoopst. Veel aanbieders geven namelijk extra korting op het toestel als je er ook een abonnement bij afsluit. En dat voordeel levert je al snel tientallen euro's extra korting op. Ook als je al kiest voor de goedkopere telefoon van vorig jaar. Dat is dus dubbel voordeel.

Tip: Heb je op dit moment een goed sim-only abonnement en wil je liever geen hogere maandlasten? Je kunt er ook voor kiezen om een los toestel te kopen. Je betaalt je losse telefoon dan in een keer af, waardoor je flink wat geld bespaart op je vaste lasten. Kijk voor een uitgebreid aanbod van losse toestellen ook eens op onze dochterwebsite Telefoon.nl.

Populairste telefoons van dit moment

Zie je door de bomen het bos niet meer en vind je het aanbod veel te groot? Dan vind je hieronder een eenvoudig overzicht met de drie populairste telefoons + abonnement per categorie:

Populairste smartphones in de hoogste prijsklasse:

  1. iPhone 12 Pro abonnement
  2. iPhone Pro Max abonnement
  3. Samsung Galaxy S21 Ultra abonnement
Over Beste Deal

Liever meer lusten en minder lasten? Beste Deal vergelijkt prijzen van telefoons, sim only, internet, energie en verzekeringen. Zet vandaag nog een streep door te veel betalen en bespaar op je vaste lasten!

 
Altijd de beste deal?Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals?Volg ons via social media