Zo vind jij de beste hovenier voor jouw tuin!

Beste Zo vind jij de beste hovenier voor jouw tuin! 2024

Twijfel je al een tijdje over het aanpakken van je tuin? Dan zit je hier goed! Wist je namelijk dat een tuin zo ongeveer 10 procent van de waarde van de woning vertegenwoordigt en naast het woongenot, ook simpelweg zorgt voor een waardevermeerdering van je huis?

Uiteraard snappen we ook heel goed dat het nogal een verschil is of je nu een tuin van 20 vierkante meter wilt laten betegelen of dat je een tuin van 100 vierkante meter hebt, waarbij je graag een deel gras zou willen laten aanleggen, een overkapping wilt laten plaatsen en ook nog wat borders zou willen voor planten en bloemen om het geheel wat meer op te fleuren. Om ervoor te zorgen dat dit alles naar wens gebeurt, is een goede hovenier wel zo handig. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks een kapitaal hebt uitgegeven, maar niet helemaal tevreden bent! Om ervoor te zorgen dat je daarom de beste hovenier weet te vinden, hebben wij een aantal tips voor je.

De reden van een goede hovenier

Het aanleggen van een tuin lijkt vrij eenvoudig. Het betegelen kan door een stratenmaker worden gedaan en het aanleggen van een gazon is vaak prima zelf te doen. Toch ligt dit allemaal net even anders. Vooral wanneer je graag een tuin wilt vol bloemen en planten, is het zaak dat je precies weet welke plant waar moet worden geplaatst. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je een plant die 8 tot 10 zonuren nodig heeft, in de schaduw poot, deze plant binnen afzienbare tijd zijn beste tijd heeft gehad. Schakel je de specialisten van Hovenier Lansingerland is, dan wordt werkelijk overal aan gedacht. Van het plaatsen van de afwatering tot het maken van een gedetailleerd plan voor het plaatsen van planten en bloemen in je tuin. Zo wordt er samen gekeken wat je wensen en eisen zijn en zullen de hoveniers van De Zeeuw Tuinen je hierin adviseren. Zij weten namelijk als geen ander wat wel of niet verstandig is.

Wat is het budget?

Een goede hovenier is één, maar het bepalen van je budget is daarbij wel ontzettend belangrijk. Zo zijn er namelijk hoveniers die met alle respect niet langskomen voor een tuin van een paar vierkante meter, maar echt gespecialiseerd zijn in het specialistische werk. Bepaal daarom vooraf wat je budget is, maar houd er wel rekening mee dat zaken net even anders kunnen lopen. Ons advies is dan ook om altijd marge aan te houden van tussen de 10 en 15 procent, voor het geval er voor het aanleggen van de hemelwaterafvoer toch wat meer werk gedaan moet worden dan op voorhand gedacht. Zo zullen ze altijd proberen een offerte uit te brengen die overeenkomt met de werkelijkheid, maar kan het voorkomen dat je tegen onvoorziene omstandigheden aanloopt.

Laat meerdere hoveniers een plan maken

Waarom direct met de eerste beste hovenier in zee gaan? Vooral wanneer het om de aanleg van een complete tuin gaat, is het verstandig om twee of zelfs drie partijen langs te laten komen en een plan te maken voor je tuin. Los van het feit dat dit je een hoop geld kan schelen, komt het ook vaak voor dat iedere hovenier zijn eigen bevindingen heeft, wat er ook voor kan zorgen dat jij tot andere inzichten komt. Wil je verzekerd zijn van echt vakmanschap, kies dan voor De Zeeuw Tuin voor het laten aanleggen van jouw tuin! Zo zullen ze je volledig ontzorgen in het hele proces. Dat houdt in dat ze beginnen met het in kaart brengen van de wensen en kijken welke mogelijkheden hier het beste bij passen. Op basis van je budget, wensen en mogelijkheden zal er samen met jou een plan worden gemaakt, dat vervolgens tot uitvoer wordt gebracht.

René Dekker
Blog door: René Dekker

Oprichter van Bestedeal.nl, tekstschrijver met een passie voor slimme technologie en mobiele telefonie.

LinkedIn | Twitter | Facebook | Instagram | Email
Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal? Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals? Volg ons via social media