Nieuwe tuin laten ontwerpen? Schakel een tuinarchitect in

Beste Nieuwe tuin laten ontwerpen? Schakel een tuinarchitect in 2024

Het maakt niet uit of je nu net een nieuw huis hebt gekocht of dat je al een tijdje in je huidige woning woont. Een gezellig en vooral ook praktische tuin is in alle gevallen niet alleen vanuit praktische overweging aan te raden, maar ook als het gaat om een stukje wooncomfort. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het een heel ander gevoel is op het moment dat je uit het raam kijkt en je ziet dat het onkruid tot aan de vensterbanken komt of dat je een mooie strakke tuin hebt, voorzien van een aantal borders vol planten en een lounge waar je tijdens de zomermaanden heerlijk kunt zitten.

Nu snappen we ook wel dat niet iedereen het budget heeft om een tuin van tienduizenden euro’s aan te leggen en dat is ook helemaal niet nodig! Wist je namelijk dat je ook met een wat kleiner budget prima een mooie tuin kunt laten aanleggen? Belangrijk is dan alleen wel om een tuinarchitect in te schakelen, zodat je het optimale haalt uit niet alleen je budget, maar ook de ruimte die je hebt.

De voordelen van een tuinarchitect

Wanneer je ervoor kiest een tuinarchitect in te schakelen, dan heeft dit meerdere voordelen. Allereerst heb je direct de beschikking over iemand met de nodige kennis van zaken, waardoor je in ieder geval zeker weet dat je straks niet alleen een tuin hebt die mooi is, maar ook functioneel. Wel zo handig dus! Wat ook een voordeel is, is dat er rekening wordt gehouden met allerlei andere zaken, zoals de ligging van de tuin en ook de kwaliteit van de bodem. Jij kunt wel van alles willen, maar als het aantal zonuren bijvoorbeeld niet voldoende is of de kwaliteit van de bodem niet goed is, dan kan het zijn dat er keuzes gemaakt moeten worden. Schakel daarom een professionele tuinarchitect in voor het laten maken van een passend ontwerp van je tuin, zodat je zeker weet dat aan ieder detail wordt gedacht.

Tuin laten ontwerpen door een tuinarchitect

Op het moment dat je een tuin wilt laten ontwerpen, dan is het logisch dat je begint met een kennismaking. Vaak is dit een vrij basic gesprek waarin je aangeeft wat je wensen zijn en uiteraard neem je hierbij ook een plattegrond van de tuin mee. Op deze manier kan de tuinarchitect zijn eerste ontwerp maken en deze samen met je bespreken. Hierna kunnen er uiteraard aanpassingen worden gedaan, zodat alles volledig naar wens kan worden gedaan. Je tuin laten ontwerpen door een tuinarchitect heeft als voordeel dat werkelijk aan alles wordt gedacht. Zo zal een tuinarchitect niet alleen met je meedenken als het gaat om hoe de tuin eruitziet, maar je ook adviseren over praktische zaken. Hierbij moet je denken aan de afwatering, maar ook zaken zoals het aanleggen van stroom.

Wat kost een tuinarchitect?

Natuurlijk brengt het inschakelen van een tuinarchitect kosten met zich mee. De prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte van de tuin, het gewenste niveau van ontwerp en de complexiteit van de plannen. Het is daarom verstandig om vooraf duidelijke afspraken te maken over de kosten. Een tuinarchitect kan je hierover adviseren en een offerte op maat voor je opstellen. Vaak betaal je een vast bedrag voor het hele project. Waar veel mensen denken dit prima zelf te kunnen, is het zeker het overwegen waard. Door een goede tuinarchitect in te schakelen, zul je zien dat je veel meer waar voor je geld krijgt, waardoor ook de waarde van het huis zal stijgen.

 

René Dekker
Blog door: René Dekker

Oprichter van Bestedeal.nl, tekstschrijver met een passie voor slimme technologie en mobiele telefonie.

LinkedIn | Twitter | Facebook | Instagram | Email
Over Beste Deal

0318 Media BV
Visserstraat 26, 6717ZJ Ede

Telefoon: 0318-240365
Email: info@bestedeal.nl
KvK: 67291910

 
Altijd de beste deal? Wil je altijd op de hoogte blijven van de beste tips en deals? Volg ons via social media